петък, 10 май 2019 г.

Simple Moisturising facial wash & Hydrating booster

                Simple е британска марка, която се предлага и по други места в Европа. В това число и Турция, а мисля че и в някои наши магазини можете да откриете. За мен е нова, защото не бях попадала на нея до есента. Видях я в дрогерии gratis & watsons, докато пазарувах и ми направиха впечатление надписите най-отгоре на опаковките. Заради тях всъщност реших да им дам шанс и пробвам. Сухата ми кожа винаги се "радва" на щадящи продукти и осигуряващи екстра хидратация. А когато прочетете и "Our kindest ever", ви е ясно как веднага се озова в ръчичките ми почистващото средство за чувствителна кожа от Kind to skin. :)


               Не съдържа парфюм,оцветители, парабени, алкохол и не е тестван върху животни.



               Цвета е прозрачен и с перлен оттенък. Точно като интимните гелове. Консистенцията и едва доловимия аромат на млечната киселина, също напомня на тях. Не се пени като геловете за лице, а прилича на сапун. Не прави балончета и не люти на очите. :) Нужно ви е количество колкото голямо бобово зърно за измиване на цялото лице. Ако сте с грим малко повече. Но аз лично не го предпочитам за тази цел, защото дори и лек дневен, не успява да свали напълно. От спиралата напоследък нанасям много малко и въпреки това, винаги остава от нея.


               Що се отнася до усещането след измиване и подсушаване, наистина няма опъване и пресушаване. Дори сухите участъци по нослето ми, не са подчертани и затова му пиша плюс. Кожата е буквално бебешко мека и гладка на допир, нежна като перце! Дори в околоочната зона не ми опъва, което си е супер! Не мога да кажа, че при температурите в момента ще остана без хидратиращ продукт след Moisturising facial wash, но през лятото смятам че по домашно няма да имам нужда от такъв и кожата ми може да диша.


              В началото да си призная не бях очарована и почти не посягах към продукта, но последните седмици забелязах че наистина си върши работата - да щади сухата кожа и ще си го използвам докрай. А и малката опаковка е чудна за път, пък и достатъчна за хубави проби.
              Цената му беше около 15 лири по спомен, максимум 20 да съм платила, т.е. ~ 5-6 лв.


               При едно от ходенията ни до Одрин през февруари, се сдобих и с Hydrating booster от серията Water boost. Изчетох много хубави отзиви и нямах търпение да го пробвам. Той също ми стана любим, макар на пръв поглед да не прави нещо уау. Купих го намален на 30 лири от Мигрос, като в момента отново има намаления заради Рамазана до неделя.


              Буустъра е с прозрачен белезникав цвят, а текстурата е като емулсия. Може би ще си помислите че е като серум, но не. При масажиране също се усеща разликата. Няма го онова гелообразното и воднисто. Наподобява на измивното, но е идея по-гъст. Разнася се с лекота и попива за секунди. Сякаш ви инжектират вода в клетките и е доста приятно.


             Не оставя лепкав филм, а защитен. Нещо подобно на хиалуроновите шийт маски, само че няма толкова силни хидратиращи свойства като тях. Обаче помага на кремовете и не прави кир ефект. Лек е, но пък кожата ми се чувства добре с него и бих подновила тази тубичка с удоволствие. За лятото смятам ще е чуден, особено ако го оставите за малко в хладилника и нанесете вечер след тежък ден.


               Наистина "простички", но много приятни като усещане и текстури продукти. Не бих ви засилила с поръчка по интернет, ако няма откъде да се сдобиете с тях, но при възможност да вземете - пробвайте ги. Ако пък сте ползвали нещо друго на марката - напр. маски или кремчета, споделете ми дали си заслужават.


Няма коментари:

Публикуване на коментар