понеделник, 24 юни 2019 г.

Розово лято

             Розовото не ми е сред любимите цветове или по-точно не беше до последните 2 години, докато не се появи пудрата и се нареди сред актуалните модни тенденции. Дотогава го свързвах с бебетата и малките момиченца, за които всичко вървеше в розово. Втръсна ми и не го поглеждах. Сега обаче слагам за акцент към аутфита, дори си купих розов панталон тази пролет. Имам и сандали в светли тонове. В грима не правя компромиси и нося всичко, особено на устните. Но днес всъщност няма да си говорим за това и да показвам визии, а ще ви разкажа за някои козметични продукти в кокетни пинкови опаковки и с готини аромати.


            Балсама от 2k beauty не бих загледала, просто защото имам няколко в шкафа и имам чувството че няма да свършат в близките години. Като цяло манията ми по балсами никога не е била на преден план. А и тип EOS не са представлявали интерес.
           Този ми го изпратиха с други продукти от parfimo.bg и да си призная не очаквах да ми хареса. Чела съм неласкави отзиви за подобни, та го отворих да видя какво им е по-различното от нормалните под формата на стик.



             Ухае на много вкусни и сладки ягоди и по-скоро на ягодов крем за домашна торта, ммм. Няма химичен намек и се усеща страхотно! Формулата ме изненада, защото е като пухкаво масло и се нанася с лекота. Не е мазна обаче, нито пък суха. Не оставя бели след и не се събира във вътрешната линия. Омекотява устните и единствения минус е трайността му. Изчезва бързо и най-вече при ядене или пиене на вода. Давам му плюс за сладурската опаковка и вкуса. Понякога за толкова дребни нещица изпитваш удоволствие от употребата. Има още 3 плодови аромата, които бих грабнала без да се замисля. :)



              Продължавам с не по-малко сладък продукт, а именно пудинг крема на корейската марка Pure beauty, която е собственост на верига Watsons. Взех си го в края на есента на намаление и ми струваше около 25 лири. Бях чела ревюта и се колебаех дали да го взема, защото казваха че е лек и попива бързо. Казах си че ще го оставя за лятото, тогава трябва да ми е точен и се оказах права.



             Текстурата наистина е супер яка. Като на ягодов пудинг крем. Толкова е пухкава и с гелообразен завършек, че ти иде да загребеш с лъжичката буквално. Нужно ви е много малко количество, защото се плъзга по кожата и покрива голяма площ. Напомня ми на сорбетата за тяло на The Body Shop, но е по-тънка формулата. А аромата е още по-готин. За мен е цитруси с магнолия и виолетки. Ухае ми точно на Lanvin Eclat d'Arpege, сякаш усещам и леки цитрусови нотки от Incanto Shine на S. Ferraghamo. Свежарски и отпускащ, какво повече да иска човек за топлите летни дни?




               Хидратира перфектно, не омазнява и не тежи. Обичам да го използвам вечер, но и като дневна грижа е подходящ. С удоволствие бих го купила отново и препоръчвам с 2 ръце.


               Напоследък започнах да посягам към тоника на The Body Shop Vitamin E след почистване на грима. Понякога обтривам лицето с тампон директно след измиване с гел, но ако съм била с по-силен макиаж и е неизбежна употребата на мицеларна вода, го нанасям след нея. Честно казано не мога да говоря за някакъв очевиден ефект, но ми върши работа като розовата вода. Помага на крема да се абсорбира по-добре.


                Ако не сте поръчвали от българския сайт на Боди Шоп - има 10 % отстъпка при първа поръчка с код "WELCOME". Знаете маслата за тяло колко са ми любими. Обожавам и серията с британска роза, която сега се сещам че можех да включа и тук.
                Не мога да не ви споделя и за този прекрасен аромат от Avon Incandessence Lotus. Нищо общо с класическия и затова е лесен за харесване, но не е плосък. Страхотен свежак, не от групата на втръсналите до болка зелени и аква представители обаче, а с много хубави и плътни тръпчиви нотки от сочни къпини. Подплатен с лотос и божур, които му придават женствено, елегантно и нетипично ухание. Базата му е лека дървесна и с нежни виолетки и доза мускус.


                Мога да кажа само, че зарибих за час 3 колежки, една от които от месец си търсеше парфюм и показах поне 15. Купи си някакъв на Dupont и на втория ден й писна. В момента на вдишване се чу "ммм, много е хубав" и като казах на Avon е не повярва, другите две и те останаха приятно изненадани. Та всички го поръчаха и приключиха с търсенето на летен аромат. Ако имате представител около вас и смятате че ще ви пасне, горещо препоръчвам!


                И както знаете, грима си ми е страст - нека блестим под слънцето с хайлайтъри цяло лято. Аз през цялата година си лъщя де, но в топлото е в повече. :))) Не съм ви показвала този красавец на Wet n' wild Baked Blush Don't Flutter Yourself, който за мен си е озаряващ продукт, а не руж предвид името на серията. Има много красив финиш и лек златист подтон.



              Издържа цял ден и прави кожата като полирана. Цвета не е ярък и прекалено розов, но не и неутрален. Ако сте с изразен жълт подтон или хванали много тен, може да не ви пасне толкова добре. От редовната серия цветовете също са хубави, но нямаше такъв интересен. Тази лимитка се оказа по-различна от стандартната гама и заслужаваше да я прибера. :)


                Макар да изглежда от силно печените, всъщност е маслена и много лесно се взема от продукта с четката. Не се разпрашва, което е голям плюс и лесно можете да контролирате количеството. Обичам такива формули, защото са чудесни за дневен и по-силен грим.




               Сиянието върху скулите ви е страхотно и определено не остава незабелязано!



               За финал ще завърша с нещо вкусно, което хапнах няколко пъти през този месец. Обожавам котидж сирене, а в комбинация с малко мед и орехи + канела, е просто трепач. Имах доста ягоди за хапване и си казах защо пък да не се получи и с тях? Е, стават чудни чийз сандвичи с пълнозърнест хляб. На мен любим ми е Вита - обичам с чиа и елда или с пшеничен зародиш и кълнове, но си купувам от почти всички видове.


              Смесвам с 1-2 с.л. кисело мляко, за да се маже по-лесно и супена лъжичка мед. Става суууупер бързо и вкусно. Режа ягодките на парченца и декорирам оторе. С 2 филийки ще сте сити почти до обяд, заредени с фибри, полезни въглехидрати и протеини.



              А в този прекрасен макарон, всъщност има тампончета за триене на лак, които все още не съм пробвала. Подари ми ги приятелка пролетта и забравям да отворя, но е толкова сладка кутийката, че със сигурност ще си я запазя за съхранение на някакво кремче. :)




               Розови червила нося целогодишно, като се съобразявам с цялостната визия и затова тук няма да говоря за тях. Сега посягам към малинени или ярки с коралов подтон, за да ми е готино и слънчево. :))))

             

Няма коментари:

Публикуване на коментар