петък, 25 октомври 2019 г.

Physicians Formula The Healthy Lip Berry Healthy, All-natural Nude

          Здравейте.

          Червилата са голяма моя страст и обичам да пробвам нови марки, формули и интересни цветове. Нямаше я тръпката последните месеци обаче, защото нищо не ми беше грабвало окото истински. А и сред толкова много нюанси в колекцията, трудно ме привлича каквото и да е. Но когато прочетеш страхотни отзиви от не един или двама, няма как да останеш безразличен. Така се случи при мен със серията The Healthy Lip на Physicians Formula. Подминах я, докато разглеждах в parfimo.bg какво предлагат на марката и след това попаднах на ревюта. Та не можах да устоя и от месец държа в ръцете си два от цветовете, а именно All-natural nude и Berry Healthy. Мога да кажа, че напълно оправдаха всички положителни думи по техен адрес и са едни от най-добрите пробвани за мен.


              Изгледах по няколко пъти суочовете и клиповете, бях толкова раздвоена кои да избера. Знаете от различните ъгли, светлина и тен, колко подвеждащо е. Но в крайна сметка реших да заложа на нюд и мауви.



           Колебаех се за Bare With Me, обаче на някои снимки ми се стори твърде оранжев и се отказах. Напоследък се старая да разчупя визията си и залагам на по-неутралните тонове, но това не значи че няма да си нося червените и патладжанени червила. :)


            Продукта пристига в целофан, на който са отбелязани съставките. А пластмасовата опаковка е доста стабилна, тежка и изглежда луксозна. Огледалната повърхност на капачката създава такова впечатление. Хубавото е, че можете да я ползвате и да се огледате, когато сте нанесли върху устните или пък след хапване да проверите дали е за подновяване. Нямам забележка към външния вид. Но какво се крие вътре, това всъщност е ключово.


             Когато извадите това бижу от чантата си обаче, никоя дама няма да остане безразлична и веднага би забелязала. Каквото и да си говорим, окото бива привлечено първо от опаковката. След това оценя качеството. ;)


            Апликатора е много удобен и с леко остър връх, формата наподобява сърце. По плоско е, но доста сходно с глосовете на L'oreal Glam Shine и позволява прецизно нанасяне. Мек е и текстурата се плъзга с лекота.


             Аромата е също приятен и ненатрапчив. Не съм на 100 % убедена, но почти същата миризма имат и матовите течни на Revlon Ultra HD! Интересното е, че Berry Healthy ухае сладко ванилово и напомня на вкусни бисквитки с много ванилия и парченца шоколад. Няма химическа нотка и макар аз да не си падам особено по този тип аромати, тук не ме дразни и дори носи удоволствие. All-natural nude от своя страна ухае свежо и има доза плодова сладост. Неговия е по-лек и не се усеща толкова. По този параграф също не намирам недостатъци и са ми супер на вкус. :)


             А сега да поговорим за продукта, защото качествата му са най-важни. Не очаквах да са с толкова добър матов финиш тези червила. Текстурата им е като мус, плътна и пухкава едновременно. Наистина се усещат кадифено. С висок пигмент са и сякаш мажете плътен шоколадов мус върху торта. :) Точно като червилата на Revlon. Мда, освен мириса и като текстура са сходни. Важи правилото и за малка разлика при цветовете. По-долу ще разберете каква е тя.


            Когато ги нанесете, имат нужда от време до пълното им изсъхване и да се матират. Интересното е, че има разлика и в пигмента на двата цвята. All-natural nude е по-пастелен и плътен, изсъхва по-бързо. Така е и с 600 Devotion на Revlon - цък. Докато Berry Healthy е с идея по-лека формула, прозрачна и му е нужно малко повече време да се матира. Точно както е с 610 Addiction от Ultra HD Matte. Наистина създава впечатление за healthy, защото оставя онзи здравословен вид на устните. При него е добре да се изчака първия слой да попие, след което да нанесете втори. Така ще постигнете повече дълбочина и наситен цвят.



              Трайността също е много добра. При мен издържат с часове и спокойно от сутрин докато стане време за обяда, не подновявам. Ако хапвате мазна храна за закуска, като баничка или друго подобно, не очаквайте да оцелее изцяло. Изтрива се от вътрешната страна на устните и трябва да си нанесете отново. Но при сухи храни и леки напитки, издържа геройски.



               За изсушаването важи правилото за повечето матови формули, а именно зависи от състоянието на устните ви и с какво сте свикнали. Ако кажа че не се усеща грам опъване, вероятно ще излъжа. Има го, но не стяга и да го нарека дискомфорт. По-скоро е оптималния вариант за тази степен на матов финиш. И вечер след сваляне не са сухи, да опъва неприятно.  Моите устни са плътни и съответно го има лекото врязване, без да изглежда кофти и като събрано. Трябва да се внимава с количеството единствено, т.к. са пигментирани и може да придобие вид за прекалено натрупано. Два слоя са ок, но с повече не. Няма го и чувството за тежест, нанесения слой е лек.


               All-natural Nude нося с молив, затова вида му е толкова безупречен. Но може би и пигмента допринася. Докато с Berry Healthy съм самостоятелно.





               Цялостното ми впечатление е много положително и ви препоръчвам да пробвате The Healthy Lip, защото си заслужават. Няма нещо, което да съм открила като недостатък в тях. Освен това не са и скъпи, та доставката няма да ви натовари излишно. :)


     
            * Червилата са ми предоставени от parfimo.bg за проба, но както знаете мнението ми е абсолютно обективно. Сайта е от предпочитаните за пазаруване от мен, защото предлагат както популярни марки като Nuxe, Bioderma, Artdeco, Nivea, Dove, така и трудни за сдобиване  за нашия пазар - Wet n'wild, Kneipp, Physicians Formula, Lumene. Освен това цените им са сред най-достъпните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар