събота, 14 декември 2019 г.

Идеи за коледни подаръци

              Коледното настроение днес ме обзе. Тази година се случи по-късно, но е важното че елхата вече грее. Украсих у дома, изпекох бисквитки с тиква, отворих си пакетче с насипен и много ароматен чай, направих чаша с вкусната напитка и реших да ви покажа няколко нещица на празнична тематика. А може би ще ви дам идеи за подаръци. :)


              Освен козметичните продукти, парфюми и подаръчни комплекти с тях, има още много какво да се подари. В зависимост от човека и интересите му, както и вашия бюджет:


              - хубава книга, напр. с рецепти или пък на любим автор, стил
              - за дамите разкрасителен уред - четка за лице, сешоар, фотоепилатор
              - коледен пуловер
              - топли ръкавички с шапка или шал
              - за готвачите престилка с готин принт или поднос за сладки
              - пижама
              - домашни топли пантофки
              - кутия с домашни сладки и коледна декорация
              - бижу
              - буркан с декорация и пълен с кокос, Рафаело и нещо зеленко :)
              - портфейл
              - часовник
              - керамична чаша или свещ
              - за семействата кошница с вино, бонбони, сладки и ядки
              - кутия с буркан тахан или Нутела, домашни бисквити и лъжичка

                 Ръчноизработените подаръци са най-стойностни и човека вижда старанието, дори да не е направено перфектно и скъпо. Факта че си отделил време да помислиш, декорираш, откриеш незначителни на пръв поглед детайли, се цени високо.
                Това са само малка част от нещата разбира се, вие най-добре познавате близките и приятелите си. Можете да изберете спа почивка, масаж или друга процедура. Не е нужно да е предметно. Важното е да бъде поднесено с любов. Ваучерите пък станаха популярни през последните няколко години, но честно казано са задължаващи. Освен ако не сте сигурни, че ще влезне в употреба. По-добре сложете парички в плик и ще сте спокойни.

                 Аз днес ще ви споделя за няколко ароматни продукта за тяло, които са ми подарък от миналата Коледа и отворих този месец. Знаете как е с количествата и като си затрупан колко бавно се изразходват. Не обичам да отварям всичко, а карам подред. Затова чак този декември им дойде реда, но поне ухаят свежо.


                 Лосиона за тяло Premium Red Berry е на немска марка, която мисля че се предлага при нас в So pharmacy. Има доста сладурски комплекти за малки и големи, но състава не е най-доброто за ориентираните към био и искат изчистени формули. Този обаче на мен ми допадна, защото ухае неутрално и много близко до серията Sakura на Rituals.... На памук и оризов цвят напомня, нежен и лек е. Напоследък предпочитам такива, за да мога да нося ориенталските си парфюми или по-сладките ухания. Текстурата му е течна, но не твърде и ви е нужно малко от него. Попива бързо и не оставя мазни следи.



                  Не е силно хидратиращ или подхранващ, така че за сериозна грижа и кожа с атопичен дерматит, няма да ви удовлетвори. Не мога да си затворя очите за красивия принт на тубичката обаче - вижте колко много настроение носи при употреба.

                 Yves Rocher тази година не успяха да ме изкушат, а и The Body Shop също. Но може би защото ги следя от доста време и всяка зима получавах от техните есенни или коледни серии за подарък. Пък и ароматите започнаха да се повтарят. Колекцията за 2019-та на Боди Шоп съдържаше 3 различни и сходни с предходните им, но изненадващо се оказаха чудесни и нетипични с подправките.


               Подобни имаше през 2016-та и очаквах да ухаят почти идентично. Оказаха се други и много хубави! А още по-доволна съм от текстурата на маслата, защото не е най-плътната и подхранваща като на маслото с арган. По-скоро е като пухкав крем за тяло, който се стапя за секунди и хидратира перфектно. Не очаквайте лека формула, определено подхранва и защитава, само че не е твърда и супер мазна.


                А и тези сладурски стикери с цветни елементи, няма как да не ви усмихнат и донесат приятни емоции. Дали за малки или големи, определено ще се почувства поглезен човек.
                Berry Bon-Bon ми е любимият, макар и трите серии да ухаят прекрасно. Този не е с типичния бонбонен аромат, а по-скоро на йогурт с горски червени плодчета и малко захар. Хем има сладост, хем е някак естествена и млечния акцент се усеща, беритата придават тръпчивост. Няма твърде много захар и ванилия тук, а само балансиран плодов мирис с пухкав крем. На кожата ми не се усеща почти сладко и е по-сочен.


               Единственото, заради което не обичам марката, е че тези 50 мл опаковки ми стигат буквално за 7 нанасяния. :)))


                Vanilla Marshmallow е за любителите на сладкиши с масло. Ухае на маслен крем с маскарпоне, пудра захар и цяла ампула ванилова есенция. Ако не харесвате ванилия, ще ви се стори натрапчив. Но не е изкуствен никак, а много вкусен! Дори аз го харесах, макар да не си падам толкова по подобни ухания.


                 Peppermint Candy Cane е супер готин и интересен! Идва ми да се загреба от кутията и хапна. Ухае разкошно на коледни близалки, на бонбони с ментова захар, каквото и да значи това. Спомням си смучещите в ментово и бяло, от които приятелка ми изпрати през 2 години и цялата кутия се беше ароматизирала на сладка мента.


               Не съм срещала подобна миризма и ще си измажа омекотяващото масло с удоволствие тази Коледа.


                Разбира се, обожавам да пия и ароматни напитки. Кафе не обичам изобщо, но пък консумирам чай в промишлени количества. А както се научих да ям печена тиква с канела и орехи последния месец, ще ми е уютно цяла зима. :)


                 Това пакетче на Paulsen Tee ми е от миналата година и той, не бях разпечатала предвид отворените кутии в шкафа. Но днес го опитах и съжалих за отлаганото. Толкова ароматна и вкусна инфузия! Портокал, хибискус, ябълка.... типичен декемврийски чай е! Ще си правя всеки ден този месец.


                Имам и много свещи, с които да подсиля коледния дух и атмосферата у дома. Но и маслата за дифузерите ме чакат, а и тартове на Yankee Candle много. Затова съм решила да горя от всичко, че да намаляват запасите. :) Winter Glow няма типичния празничен мирис, а ухае на бяла и заскрежена зима. На чистота и светли празници.


              За малка аромалампа, спокойно поне 3 вечери може да се гори. Последно запалих малка тяхна свещ Exotis Fruits още докато ходехме по къси ръкави и цялата ми дневна се напълни с аромата й. Много хубав и на истински плодове ухае.


            Ами с тези благинки приветствам празничния дух и с нетърпение чакам почивните дни покрай 25-ти. Да направя вкусна баница и сочен тиквеник, да се видя с приятели и близки, а и новата година какво ще ми донесе... Равносметка си правим всички за отминалите дни, но вярвам е личен момент и няма да се впускам в излишни приказки.
            Желая ви изпълнен с много усмивки, вкусотии и споделени моменти декември. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар