вторник, 3 декември 2019 г.

Yves Rocher Pure Calmille Micellar Cleansing Oil vs. Avon Miracle Glow Cleansing Oil

              Промяната на температурите навън, за мен автоматично означава и промяна на грижа за кожата. Лицето ми е доста сухо и най-вече околоочния контур, което с напредването на годинките не бива да пренебрегвам изобщо. Затова прибирам дълбокопочистващите маски, измиващи гелове, ексфолианти и в банята си нареждам продуктите с по-меки и нежни формули. Тази зима ги извадих дори по-рано, защото усетих нуждата още в края на октомври. И до момента не съм имала белене на люспички в някои участъци, а фдт-ените и ББ-тата стоят естествено независимо от покритието. Помагат ми не само серумите и кремчетата, но и две почистващи олиа за сваляне на грим. Днес ще ви представя именно тях.


                 Останах много доволна от Yves Rocher Pure Calmille Cleansing Micellar Oil и Avon Nutra Effect Miracle Glow Cleansing Oil и смятам че си заслужава да бъдат пробвани.



                 В началото на лятото ви говорих за почистващия гел от серията Pure Calmille и споделих колко приятно изненадана останах от свойствата му. Сваля грим почти напълно. Това не се е променило. Продължавам да го харесвам толкова, но намалих употребата заради ниските температури в момента и посягам към мицеларното олио с лайка.


                   Неговата опаковка е удобна и помпичката изкарва продукта без да пръска навсякъде, както беше с онова на The Body Shop. Затваря се стабилно с капачка, което прави тубичката идеална и за път. Не мисля че може да се разлее.


                  Аромата е доста приятен и ненатрапчив. На хубави ядкoви масла ми мирише (бадем, кайсия, жожоба) без да дразни, което прави употребата истинско удоволствие. В състава му има слънчогледово, сусамово, масла от макадамия и лайка от органичен произход. За свалянето на пълен грим, са нужни 3 помпички. Текстурата е по-течна (и на двете олиа), не очаквайте гъст продукт. Нанася се със сухи ръце на кожата и разтърквате добре до разтваряне. Превръща се в млечна емулсия и след това измивате с хладка вода. Подсушавате и премахвате с тоник или мицеларна вода остатъците. Днес имах пълен грим, но без очна линия и след олиото, само 1 тампон ми беше необходим за очите и цяло лице. За по-тежък и водоустойчива спирала, вероятно ще са нужни 4-5 помпички.



                 Почистването е на 90-95 %, което мен ме удовлетворява напълно. Винаги ми остават частици от спиралата и за тях ползвам мицеларна вода. Особено на Avon от серията Mark се оказаха нещо страшно и нямаха сваляне въпреки че не са водоустойчиви. Олиото не люти обаче и при сериозно разтъркване. Не ми е дразнило и е с мека формула като цяло. Затова е отлично за студените дни от годината. Не изсушава и запазва влагата в кожата. Оставя я мека, подхранена и готова за хидратация. Не е мазно и тежко, което го прави подходящо и за комбиниран тип според мен.


                   Редовната му цена е 15 лв, но ако сте посетили магазините на марката преди няколко дни, може би е струвало наполовина. Можете да го намерите още в Ивис или на bonjour.bg

                   В случай че търсите по-бюджетен вариант, ако не сте сигурни дали това е вашият измивен продукт - Avon Nutra Effects Miracle Glow Lightweight Cleansing Oil. Неговата формула е също толкова мека и нежна. Не съдържа парабени, оцветители и сапун. Тествано е за алергии и е подходящо за чувствителна кожа.


                  Неговия аромат отново е на някакви ядки и подобен на олиото с лайка. В състава му има масла от рапица, пасифлора, ленено семе и още 2 непознати за мен - sclerocarya birrea и orbignya oleifera seed oil. Почистващата му "сила" е като на другото. Толкова добре успява да разтвори и свали грима, след което оставя мека и гладка кожата. Не щипе в околоочната зона или поне при нормално разтъркване и си заслужи всички хвалби от Petra, която го включи няколко пъти в любимци. Няма мазни следи и не запушва порите. За цената си при намаление от 5 лв, не знам дали в дрогерията има нещо толкова добро.


                 Тубичката му не е с помпа, а дозатор с малък отвор и определено не е така удобно, защото в началото всеки път ми изтичаха по няколко капчици между пръстите, но се свиква. Нужна ми е около 1 супена лъжица за цяло лице с пълен грим. Трансформира се по същия начин към млечна емулсия и можете да видите как за секунди разтваря фон дьо тена. Петра не го предпочита за очите, но смятам че е добро и за тази цел.


                 И двете почистващи олиа са чудесни, така че няма да сгрешите което и да изберете. Въпрос на предпочитание е към коя марка имате симпатии или ви е по-достъпна за покупка. А може да проверите и какво предлагат в аптеката, ако държите на по-висок клас. В банята ми е отворено подхранващото душ олио от серията Atoderm на Bioderma, но не сваля така добре грим. То си е за тяло и все пак реших да пробвам върху лицето, за да проверя как е. Чела съм добри отзиви за Dior Hydra life Oil to milk, обаче там говорим за друга цена.


                 Държите ли на конкретна почистваща формула и марка през зимата? Имате ли любим продукт за сваляне на грим през зимата? Споделете ми. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар