понеделник, 13 април 2020 г.

Rituals The Ritual of Sakura


              The Ritual of Sakura е една от обичаните и познати на много от вас серии на Rituals. Променяли са дизайна на опаковките, но хубавото е че аромата на черешов цвят и оризово мляко е запазен. А той е много красив, отпускащ сетивата и отвеждащ те в японските черешови градини. В съзнанието ти изпъква и вана с мляко, Гейши и зен. Абсолютна хармония излъчва и олицетворява спокойствието по специален начин. Много умерен и луксозен, комбинира се успешно с леки парфюми и мога да го ползвам през цялата година. За дами с вкус и афинитет към грижа за кожата. 



          
                 Моите опаковки са от старите, комплекта е купен от бензиностанции Еко (да, преди 4 год., срам че чак сега вижда бял свят поста) с точки. Но не е лимитирана серия и можете да си поръчате от Douglas, parfimo.bg или официалния сайт на марката. Доставката от последния е безплатна над 30 евро и подаряват сет с 3 мини продукта от новата The Ritual of Jing за поръчки над 45 евро.

             

                От Sakura имах възможност да изпробвам крема за тяло, душ пяната, ексфолианта с гелообразна формула, део спрея и два продукта за ръце. Ще ви кажа и няколко думи за балсама за ръце на бюджетната лимитирана серия на Lidl SunSual Asian Spirit, която е с японски черешов цвят и бадемово масло. Тя обаче не стигна до нас. Донесоха ми от Франция балсама за ръце и едно душ олио от Oriental Beauty. 

         
      Крема за тяло е с плътна и маслена консистенция, но това не го прави тежък и мазен. Много добре хидратира и подхранва, кожата е еластична и мека на допир. Аромата е нежен и луксозен, напомня на ваната с мляко и Клеопатра, на оризови полета и чистота. Не е силен, но се усеща достатъчно и носи голямо удоволствие.



                 Скраба не е от течните, а по-гъст и гелообразен. Отлично премахва мъртвите клетки и прави чудесен пилинг без да изсушава допълнително. За сухи коже е добре да се хидратира обаче. Частиците са със среден размер, осезаеми са и наистина засилват кръвообращението. Чувствам как кожата ми диша след процедурата и е подготвена за масаж с богатата текстура на крема.


              Неговия аромат е малко по-отчетлив и в банята прави спа изживяване. Ако използвате и гъба луфа, ще го направите като истинско. ;)

          
                  Изполивам хубаво банята след този ритуал, защото частичките остават по плочките и като изсъхне, знаете как все едно има пясък. Ще си помисли човек че е на морето и след плаж си е  вземал душ.


                  Душ пяните на марката са може би нааай-популярния им продукт. След тях пуснаха и други марки. От бюджетните има на Balea и Dove, а от средния клас Kneipp. От последната марка пробвах с портокал и ме очарова, но тя излиза буквално като пяна и свърши доста бързо. За макс 10 употреби. Докато тези на Rituals са с текстура на гел и при допир с мократа кожа + разнасяне с ръце, се превръщат в пяна. Луксозна, плътна и с разкошен мирис. Ще кажете има душ гелове по 2-3 лв, които ще свършат същата работа и е така! 


                Но удоволствието с този продукт е на друго ниво. А ароматите им са невероятни. Хем са някяк тихи и приглушени, като музика за фон, хем те карат да се чувстваш като кралица! Икономични са, защото не ви е нужно голямо количество. А факта че не изсушават кожата, ги прави още по-предпочитани. 


                   Део спрея е с най-наситен аромат и почти парфюмен, но не дразни никак. Малко след пръскане спирам да го усещам и това е ок. Така не се бие с другите продукти. Не щипе след бръснене и при сегашните температури на мен ми е ок. Минат ли 30 градуса, със сигурност няма да ме предпазва. Минуса е, че оставя бели следи по тъмни дрехи. И не леки, а се вижда много. Така че ако носите главно такива, няма да ви допадне.


                Относно продуктите за ръце, в пакетчето има скраб и балсам. Ще ми се карате, но още не съм стигнала до тях. Обещавам утре вечер да ги отворя, използвам и допиша този пост, който отлежава вече 2-3 год. в чернови. :)



                Балсама на линията Sen Sual by Cien (Lidl) Asian Spirit ще ви сравня като аромат със Sakura и текстура с крема и балсама, които имам на Rituals. С лека текстура е, наистина е като балсам и попива бързо. Не оставя филм и се абсорбира бързо. Хидратира слабо и не оставя мазен/лепкав филм. Ухае приятно и меко на луксозен черешов цвят с деликатни нотки на бадемово масло. Много нежен и ненатрапчив е.
                Прави кожата доста мека и гладка, но според мен кремовете и балсамите за ръце на Rituals са по-богати и подхранващи. Докато този не може да се справи със сухите кожички. И все пак предвид цената, е добър и за пролетта ще свърши работа.



                  Остана само да кажа няколко думи и за боди крема от The Ritual of Holi, която е вдъхновена от древната индийска традиция за отбелязването на нов пъстър сезон - пролет. Не е нова, беше пусната през 2018-та година. Много свежа, момичешка, жизнерадостна и цветна е!
                  Нямам друго от тази колекция и затова включвам тук накратко мнението ми. :–)


              Ухае екзотично сладко и розово, на тропически цветя и плодове. Сочен и вкусен е, със свежи цитрусови нотки и не лепне от сладост. А текстурата му е богата и подхранва чудесно без да е прекалено мазен. Сутрин след душ през пролетния сезон е вълшебен. Кара те да се усмихваш и настроението ти се променя веднага! Слагаш розовите очила, яркото червило и цветните дрехи!



              * Анти-перспиранта ми е предоставен от parfimo.bg, където малко закъснях да ви споделя за намаленията, които са до утре на сайта и има парфюми на дрогерийни цени като Vera Wang Princesse, Eternity Moment на Calvin Klein, луксозните tom ford и прекрасното Daisy на Marc Jacobs над което още размишлявам дали ми трябва и е доста близко до Chance Eau Fresh на Chanel. :))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар