неделя, 12 април 2020 г.

Rituals - The Ritual of Dao ft. The Ritual of Jing

              Обръщайки се назад и правейки разбор на марките и продуктите, които истински са ме впечатлили, осъзнавам че не са много. И може би на първо място изпъкна именно Rituals. Не просто ароматите, а цялостната философия на бранда е толкова близка до мен. Семпли, но толкова стилни и красиви! Опаковките са на пръв поглед обикновени, но точно това ги прави идеални. А уханието на всяка серия те кара да вдишваш отново и отново. Стига съм губила време в празни приказки, а да ви представя една от любимите и може би на първо място за вкуса ми - Ritual of Dao. За съжаление е спряна и количествата са до изчерпване. Разбира се, че от марката знаят клиентите колко ще страдат и на нейно място пуснаха Ritual of Jing. Доста близка е, но все пак има малка разлика.


             The Ritual of Dao е с органичен бял лотос и yui yui ren, съставка известна с подхранващите си свойства и традиционно използвана в китайската медицина. Аромата буквално ме изпраща в храмовете, които са познати за азиатската култура. Толкова чист, благоуханен, отпускащ сетивата и нежен е.
            Лотоса знаете е цвете с особен мирис и не мога да сравня с друго, свеж е и в комбинация с китайското yui yui ren, става леко зелен и просто си на друга планета. Трудно е да се опише чувството под душа или след баня когато нанасяте от богатия крем. За миг забравяте че сте на земята!


               Ще започна със скраба, защото е първия продукт от серията в моята колекция. Той е с кремообразна текстура с фини частички, които наподобяват ситна сол. Въпреки че са малки и деликатни, правят много добър масаж и е идеален за студените месеци. Почиства, премахва мъртвите клетки и кожата е супер мека след него. Не изсушава, не премива до скърцане. Комфорт и грижа - това им е голям плюс.


                Аромата не е като парфюмен, силен и натрапчив, но в същото време така приятно и хубаво изпълва банята, че се чувстваш като на истинско спа преживяване. Все едно си в хамам. Пречистваш си главата и забравяш за сивото ежедневие. А докато си го пренасях от чужбина, целия куфар след него ухаеше и скрина ми у дома се беше ароматизирал. Когато отворех, сякаш влизах в храм!


               Редовната цена е 30 лв при нас, но в момента в Douglas има 20 % намаление на всичко и можете да се сдобиете с него за 24 лв.


               Вижте само посланието върху всяка опаковка? Ето затова носят голямо удоволствие! А пухкавата текстура на този балсам за ръце те кара да посягаш към него пак и пак! Млечна и лека на пръв поглед, но обвива в копринен воал кожата и не попива за секунди. Оставя лек филм, който е отличен за сухи ръце. Вечер обожавам да го използвам, защото напоследък имам проблем със сухота и спасява кожичките ми за минута.


              Плъзга се като масло и две помпички са напълно достатъчни за едно нанасяне. На сутринта ръцете ми са новички и меки!


                Предлага се и крем за ръце в тубичка, който имам пък от друга тяхна серия и е също толкова прекрасен, още по-богат и подхранващ! И остана да ви представя крема за тяло от обновената линия The Ritual of Jing, която отново е с лотос и новото е екстракта от жожоба. Аромата е сходен и много близък, но малко по-млечен и кремав сякаш от този на Dao.


                Капачките са променени и от дърво. Това прави още по-голямо впечатление и все едно си близо до природата.... вдъхновена е от древнокитайска концепция за Дзин, която представлява спокойствие и тишина. Помага ви да намерите своя път към вътрешен мир и да култивирате изкуството на спокойствието. Създайте лично убежище и постигнете дълбок релакс и спокоен сън.



              Само вижте станиола на всяка кутия, който също е щампован с послания....


             А пухкавата и плътна текстура, се разтапя като масло по кожата и я дарява с разкошна хидратация, мекота и подхранва. Няма мазен, тежък и лепкав слой. Прави я наистина гладка като на бебе. Такъв комфорт и лекота изпитвате, докато аромата се задържа за няколко часа и ви пренася в други измерения....


              Jing съдържа доста продукти и е разделена на две подсерии - едната е тази и другата в светлозелени опаковки с екстракт от лавандула. Предназначени са за употреба вечер преди сън и посланието й е "Sleep better tonight". Другата е под надслов "Relax and unwind" и се състои освен с продукти за тяло и лице, също и за дома.
              Марката не е от най-скъпите, но определено цените не са за всеки. Ако можете да си я позволите и имате нужда от нов крем за тяло, ръце или пък нещо за под душа, ви съветвам да й обърнете внимание. Sakura е друг мой фаворит и ненапразно е една от най-обичаните им серии.


               * Балсама за ръце ми е предоставен от parfimo.bg, където можете да откриете не само продукти на марката, но най-вече парфюми на чудесни цени! Марки като Dupont, Agent Provocateur, Calvin Klein, Chanel, Burberry, tom ford и Lanvin (любимият ми Eclat d'Arpege!!). ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар