сряда, 28 април 2021 г.

Ново от Avon

            Avon са ми една от любимите бюджетни марки що се отнася до червила, парфюми и козметика за тяло. Имат и хубави лакове. Знаете колко обичам топа им с гел ефект. Последните години това пазарувам най-често и часовници от аксесоарите. Но тази зима наблегнах на парфюмите. Особено впечатление ми направиха два, за които ще разберете ако останете докрай.


                 Първия Her Story не го удостоих с внимание, но новият Her Story Love Inspires ме впечатли от ароматната страница и го поръчах без да му мисля. За под 20 лв комплектa, реших да грабна насляпо и седмото чувство не ме подведе. След като през зимата се влюбих в Lancome Midnight rose и Tresor Nuit a la folie, този червен флакон незнайно защо ме привлече и напомни на тях. Повече на втория. 


                Разкошен сладък парфюм с плодово-ликьорени акорди, сочен и леко дървесен. Обвит в деликатна ирисова пудра, прокрадваща се кремава гардения с жасмин, вкусна кайсия и пухкава пралина от млечен шоколад. Много, много премерен и балансиран. Започва със страхотни плодови нотки от кайсия и портокал, но няма остро или силно цитрусово начало. Категорично това го отличава от повечето аромати с цитруси.



          В комбинация с жасмина сякаш е ефирен крем. Сърцето е от бренди с ирис и гардения, които не знам как са миксирани, но за мен е прекрасна бленда и няма нищо в повече. Хем се усеща лекия и елегантен в кехлибарен нюанс алкохол, хем гарденията и ириса се прокрадват така че да го омекотят, а плодовете пък придават ефирна и сладост. Базата пък е от млечна пралина, в която не са прекалили със захарта и за финал има дървесен привкус от ветивера с топлина от амбра. За мен си е буквално съвършения кадифен и много пухкав мус от млечен шоколад с няколко капки бренди, резенчета кайсия, листенца портокалов цвят и за разкош луксозни бели цветя. 


               Ако не харесвате силните и гурме аромати с ванилия и лепнеща сладост, пачули, не искате и поредните плодови бози с цитруси и ягоди.... а търсите нещо по-умерено и с нежни цветя, но да е все пак плътно и носи шлейф, а да не изчезва след 2 часа, обичате пралина и топли нотки - непременно го пробвайте. За мен си струва парите и с удоволствие ще го нося!
 

                 Кремообразен, топъл, омайващ, с прекрасна пралина..... Her Story love inspires е всичко това! Носен след душ с лосиона, издържа няколко часа и ме кара да се чувствам специална, вдъхновява ме и мечтая за красиви моменти....



                Преди няколко месеца излезна и нов Attraction Desire, който омагьосва сетивата ви с черна череша, египетски жасмин и амбър. В първите секунди на мен ми напомня доста на Guerlain La Petite Robe Noire EDP, но тук липсва онази тръпчивина от бадема. Започва с ярка и сочна узряла череша, но бързо омеква от жасмина. Обвита е в мек цветен воал и червените плодчета стават като фон. Ту се появяват, ту се крият. 


           Базата му е топла и амброва, което не позволява на аромата да стане прекалено остър, сладък или дървесен. Има прокрадваща се сочност от черешите, нежно сърце от белия цвят и топлина от амбъра. И той е премерен, напомня ми на Estee Lauder Modern Muse и малко на Cacharel Amor Amor.


           Шишенцето както виждате е отсечено и се допълва с мъжката половина. Идеални са за подарък на влюбена двойка, които имат специално отношение един към друг. А към дамския можете да добавите красиво червило. Лимитираните опаковки на True Color са чудесни и формулата им е супер хидратираща! Подготвя устните за целувки. :)


             Състава на червилата от серията е изписан само на станиола, в който пристигат. 


                Този път можем да избираме между 5-6 цвята в розовата и кафеникава гама. Аз се спрях на Wineberry, който е много интересна смесица от бордо, малина с лек шоколадов подтон.


                 А текстурата му е мечта! Мека, креместа и като балсам. Да не кажа, че е почти същата като на Guerlain Rouge G. Много лека и омекотява веднага. Издържа около 4-5 часа или от сутрин до обяда. След закуска при мен остава стейн, а когато е полуизчезнало не усещам сухота.


                  True Color са ми фаворите и ненапразно имам няколко от тях. Цветната капачка на лимитката не мога да скрия е невероятна и си струва. Wineberry пък се оказа близък нюанс до два от високия клас червила, на които бях хвърлила око (Estee Lauder Pure Color Envy Rebellious rose и YSL Rouge Pur Couture 09 Rose Stiletto) или поне така ми изглеждат по снимките. :)



              Въпреки че съм ви показвала тези лакове покрай празниците през декември, смятам че ако още ги има в каталозите, си струва да акцентирам отново. Разкооошни са!

              Богат пигмент, частици преливащи в няколко нюанса и добра трайност.



                 Няма как да пропусна грижата за ръцете, когато говорим за маникюр. Новите кремчета Naturals са 3 и с неустоими ухания. Вече пробвах всички и избрах да ви покажа с най-летния аромат. Hibiscus Beaches of Hawaii ухае на тропически цветен рай. Ефирен и с текстура на пухкав крем, която се топи и хидратира приятно.


             Не очаквайте плътна, мазна и богата формула. Той е създаден за топлите месеци и когато не усещаме толкова сухи ръцете си. Да ги омекоти леко. Черешовите градини също е много хубав и ви препраща към Япония. С лавандулата е по-силен, но не като при мъжки парфюм, а по-кремав и елегантен. С френски привкус. ;)


               В началото на декември се сдобих с Little Black Dress Gold Edition и мога да кажа, че това е Моята Рокля. Много, много красив, стилен, женствен и елегантен парфюм. Ухае класно, на сладка и сочна клементина с нежен цвят от жасмин и амбър. Три толкова прости съставки, но така умело съчетани, че нямат нужда от нищичко повече. Аз бих добавила и малко капчици от портокалово масло за повече дълбочина, ако можех. Шлейфов, траен, наситен, но подходящ за офис. Не тежи, не задушава, не навлиза в лични пространства.


                Можете да чуете само коментари "мммм, колко приятно ухае". За мен е олицетворение на красива и добре сложена жена, която очарова с естествената си красота. Без много грим и подправена същност. 
                Новата Розова рокля казват, че била копие на старата и спряна Little White Dress, но както и други казаха - Не е. Pink Dress е по-нежна и женствена. Лесен за харесване и лек с гардения, фрезия и мускус. От него не чакайте сила и особен шлейф, за нежни създания и слънчева пролет е. Все пак знаете, е въпрос на вкус и до кожа. Тествайте новата Pink Magnolia на Estee Lauder Beautiful belle - от същата категория е. В Бялата рокля има нещо специфично дървесно и леко ретро от гарденията с божура. Има хладни пролетни цветя, бял муск с бергамот и дървесни нотки. Нетипичен и бих казала земен аромат. Ухае скъпо!


              Представям се се, разхождайки се в гората рано сутрин след хладен дъжд, от който растенията са поели аромат и излъчват. Стилен, но не е за всеки. Малко дистанциращ е върху моята кожа, та по тази причина не би подхождал на кой да е. Нито като характер, нито като химия. Ако познавате Ralph Lauren и някои парфюми на Cartier, в които има дървесина и ретро бели цветя, за мен Little White Dress има по нещо и от двете марки. Земен, хладен, белоцветен. Бих казала дори, че ми напомня и на Бялото пачули на Том Форд. Само че той е значително по-остър.



              Имам колежка, която си има 5 подпис аромата, подновявани с години и не ги заменя. Обожава червени плодове със сандалово дърво, затова и Черната рокля на Avon е част от нейната скромна колекция от както се помни. Заедно с Cacharel Amor Amor и Carolina Herrera Chic. Не остава без нито един от тях. Та ако и вие си падате по някой от тях, но с превес към сочните червени плодчета и цитруси, обичате сини сливи, полъх на свежа роза, подправени с лека горчивина от жасмин и сандалово дърво с муск - Little Black Dress Red Edition много ще ви хареса.
 

              Отлична трайност, прожекция и наситеност. Многопластов, изискан и класически парфюм, който струва повече от някои с трицифрена сума. Както каза позната, носеща само луксозни марки "Черната рокля е онзи аромат, който мога да нося без срам.".


             Свеж, в същото време с характер, кадифен, сочен и с разкошна база от сандал!

             Продължавам с последната серия от Planet Spa The Freshness Ritual за лице, която съдържа три продукта и с екстракт от хималайска моринга. Нямам терапията под формата на крем, но пък пяната и маската си струват всяка стотинка и много се радвам че взех.


               Силен освежаващ и действащ като афродизиак. Напомня на Минералите от Мъртво море, но със зелена нотка от типа на зелен чай. Морингата създава това впечатление. Буквално ми отпушва сетивата и се чувстваш като на високо в планината. Маската е гелообразна и се отмива с повече вода, но ефекта след нея е невероятен. Кожата ми без да преувеличавам е мека като на няколкомесечно бебе. Гладка, хидратирана и с избистрен тен. По-голямата изненада беше, че липсва опъване. Дори в зоната около очите.


               Очевидно не само освежава, но значително омекотява и е чудесна за суха кожа. В същото време порите ми са чисти и дишат. С една дума - много в едно за без пари. :)
               Пяната също е много добра, но не става за сваляне на грим. Измива перфектно и няма опъване след нея. Сутрин действа супер ободряващо и определено за сънливи момичета ще върши работа преди кафето. 


                 Нужна ви е само помпичка за измиване на цяло лице. Ако почистите грима си с тампон преди това, е ок за леко обиране остатъците. На очите обаче си пощипва леко и върху спиралата не ви препоръчвам да тествате.
                  Остана още малко и приключвам, но нека обърна внимание и на моя слабост от парфюмите отново, а именно Трилогията TTA. Тази пролет отново очакваме нов към колекцията. Става дума за TTA This Love. С него отваряме вратата към лятото, защото ухае на зеленина, цитруси, сочен и дървесно-мускусен с малко бели цвят в началото. 


              Без да поглеждам пирамидата, първите ми асоциации са оазис и карамбола със свежи цитруси и портокалов цвят, жасмин и муск с кедрово дърво. Релаксиращ, зелен, с екзотично-цветен привкус. Има допир със спрения и любим мой Always, но This love е по-мек и като разцъфващ букет. 

• Top Notes: pink grapefruit, guava, watermelon
• Heart notes: jasmine petals, frangipani, iris root
• Base notes: Amber, teak tree, Musk


               Ако все още не сте открили вашия летен парфюм за лято 2021, дайте му шанс. Прилича ми на Алегориите на Герлен, но струва в пъти по-малко. Нетипично зелен и плодов е, динята и франджипанито не са онези, които познавате и си струва пробата.
                С наближаването на топлите месеци, няма как да не спомена и поне един душ продукт. Той ще е бюджетен и благоуханен. Обичам душ кремовете от Senses, защото ароматизират банята и сетивата, има голямо разнообразие и дори за мъжете.... а постоянното обновяване и допълване с нови аромати ми грабва вниманието винаги.


              Хидратиращия beautiful memories е с богат и чувствен божур с магнолия. Наситен, кремообразен и луксозен. Консистецнията пък е гъста и обгръща кожата като я почиства и не пресушава.


               Ако бързо хабите продуктите в банята и сте няколко души, които щедро се поливат при вземане на душ, Senses няма да са в тежест на бюджета. ;)

             В следващата брошура има още новости, но това е което съм пробвала аз до момента и смятам че си струва. Споделете ми какво последно си купихте вие от Avon.

Няма коментари:

Публикуване на коментар