понеделник, 14 юни 2021 г.

Avon Rare Solar Narcissus

               Avon продължават с новите попълнения в категорията аромати и днес ще ви разкажа за Solar Narcissus от серията Rare. Не съм изненадана, че е доста добре направен и ако имате познати представители, ви препоръчвам да пробвате. Няма нищо подобно, което от средния клас да познавам и да се доближава. Предлага се мини спрей 10 мл за чанта за 5 лв, така че ще го изразходите бързо.


               Ако сте пробвали един от последните излезнали парфюми на Tom Ford Bitter Peach, значи може да придобиете някаква представа за Слънчевия Нарцис. Разбира се, Том Форд е многопластов, но за цената си това Rare е чудесно. Не само като аромат, но и трайността му за такъв тип е отлична. В концентрация EDP е.


                 Вероятно ще се запитате защо правя сравнение с Прасковата на ТФ, но върху мен по подобен начин се усеща кайсията. С разликата че липсва мъхчето и онзи битер ефект от рома. Solar Narcissus започва със месеста, естествено сладка и погалена от слънчевите лъчи кайсия. Не захаросана, няма я тръпчивината от кайсиевата ядка, а само хубави узрели и обвити в меден нектар плодове. Онези плътните и с наситен цвят, без зеленина по кората. Нектарината придава сочност, лека сладост и с червените си петънца по кората, правят излъчването много жизнерадостно и стопля съзнанието ти веднага. 


                  Соларните нотки станаха много популярни напоследък и присъстват в голяма част от новите попълнения на пазара. Напр. има ги в A drop d'issey на Issey Miyake, който е с люляк и бадемово мляко, но комбинацията е невероятна! Млечна, нежна, креместа и различна. Тук и по-скоро в пирамида с плодове, създават страхотно лятно настроение за ваканция, слънце, свежи коктейли и придават особено очарование. Спестена е ванилията, пачулито и дървесните нотки .... вместо тях са добавени слънчевите. Те подчертават красотата на вкусните плодове и омекотяват звученето на белите цветя. Няма остри и студени нюанси.


                     Точно така се усещат и тук. Сладка и месеста кайсия, поруменяла от лъчите и сочна нектарина, от която ти се пълни устата. Няколко минути след старта сока й се скрива и остава кадифения подпис на пухкавите летни плодчета. Не си представяйте мъхчето, което има по онези едрите и много сочни праскови. А по-скоро нещо между кадифе и минерални нотки. Усещам пудрена кайсия, поела цветовете от яркото слънце и сок от нектарината. Пухкава, кадифена и сладка. Няма изкуствен привкус.


                     След това нарциса се включва, но го няма подписа на хладното и с ретро звучене от познатото ви в пролетен букет бяло цвете. Той е с наситени жълти цветове, няма зеленина и остри ръбове тук. Ако търсите и очаквате онези от градинат на баба ви през пролетта, то го пропуснете. Нарциса в този парфюм отговаря на името Solar Narcissus - слънчев, щастлив, блестящ и с позлатени листенца. Флорално-плодов, меден и пудрен е аромата, с кадифени и топли нюанси. 

   


                        За финал имаме деликатен бял муск и амбър. Те балансират и допълват нежно цветните и плодови акорди. Деликатна сладост, пудреност и озаряващи лицето ти топли цветове. Това е Solar Narcissus. Меден нектар от кадифени и пухкави кайсии, попили от свежия сок на узрялата току що нектарина и погалени от топлите слънчеви лъчи, преплитащ се жълт нарцис с жасмин в тях и поръсен с амбров прашец. Всичко това хармонично танцуващо и докосващо поруменелите бузки.... от мускуса, който съединява и прави аромата завършен. Не задушава, не се натрапва в нито един момент от развитието си.

 



                       Флакона също пасва отлично на композицията. Преливащи златни цветове, изобразяващи слънчевия аромат, а капачката е като току що разцъфнал нарцис. 

                       Ако в Bitter Peach плодовете са по-пудрени, леко пикантни, базата е чувствена и с дървесно-конячен привкус, но Solar Narcissus е по-женствен и елегантен с меки, блестящи и кадифени черти. Допир с другите аромати от серията Rare няма особено. Единствено от амбъра има някаква препратка към Rare Gold.

Няма коментари:

Публикуване на коментар