събота, 12 юни 2021 г.

Narciso Rodriguez For Her EDT

               Мускуса е запазена марка за ароматите на Narciso Rodriguez. Затова трябва много да обичате тази съставка и да си пасва с химията ви, за да ги харесате. Почти не могат да бъдат сбъркани. Има си онзи "подпис". Разбира се изключения съществуват, но общо взето в повечето случаи няма средно положение. Или са ви любимци, или сте твърдо НЕ. А в обекта на днешната публикация, ще ви запозная именно с аромат с ясно изразен мускус. Той стои на челно място и мога да кажа, че е един от най-чуствените и истински съблазняващи парфюми, които съм усещала. 


              Ако трябва да ви дам определение за For Her EDT, което да ви даде ясна представа за излъчването и подкрепи казаното по-долу, то това ще е "мирише на секс". Наистина няма по плътски и привличащ като магнит за моето обоняние до момента аромат. Дълбок, чувствен, необуздан дори. Който ще разкъса ризата на мъжката половина. А тази песен как му отива.... :)


               Вероятно мнозина от вас не знаят, че муска (Moschus Moschiferus) се извлича от тестисите на мъжки елени. Забранен е за получаване и продажба обаче, защото трябва да убиете животното. В много ранни години е бил използван и дори за стените на дворци, за да се усеща точно този аромат. Ако ви е интересно, в тази статия може да прочетете повече по темата. Казано накратко муска придава чувственост, лека топлина, балансира пирамидата и действа като афродизиак. Има свойството на феромон, който привлича партньора. Някои учени дори твърдят че при хората миризмата на мускуса наподобява тестостерона, който действа именно като феромон.


              Има разбира се разнообразие от източници за сдобиване с муск, но основния и точно този в парфюмите на Нарцисо си е животинския за моя нос. Останалите са миришещи на мускус материали (Civet, Castoreum и Hyrax), от синтетичен произход и естествени, получени главно от растения. 


               For Her EDT започва с африкански портокалов цвят, османтус и бергамот. Остър, зелен и хладен е в първите секунди. Ухае ми на влажна и тъмна гора. Няма го онзи женствения портокалов цветен нюанс, нежен и в познатата "светлина" на повечето от вас. Османтуса го обвива в студена мъгла, а бергамота придава сочност, но и тръпчиви зелени акорди. Дървесен и мистичен е. Белите му цветове се показват леко и е срамежлив. Ако очаквате от първо пръс да харесате, ще се разочаровате. Трябва му време да се развие, както и подходящи температури.... освен да си напаснете с химията ви.

 


               При много хора избива потното и животинското, което със сигурност не е търсен ефект и именно заради това са отричани не само Narciso, но и като цяло муска.

               Има ги маслените нюанси на луксозното портокалово масло, но са в първите минути. Напомнят ми за кратко на Just Cavalli, който за мен е с по-красиви и отчетливи екзотични цветчета. По-женствен е някак. Докато във For Her EDT не изпъква толкова, защото муска се появява почти веднага и се усеща докрай. Има амброви акорди, които омекотяват излъчването му и въпреки това, сладост липсва през първия час. Мускуса е осезаем и присъства през цялото време в развитието му. Ако сте с топла кожа, е много вероятно при вас да има сладки пухкави нотки. При мен се появяват два часа по-късно, но в топло време. Носила съм го в студените зимни дни и тогава е доста прибран, интимен аромат. Усещам маслен муск и дълбочина. Прекалено тихо стоеше, но трайността му и тогава е добра.


                   В базата му откриваме ванилия, пачули и ветивер. Точно те създават дълбочина и мистика на ароматната композиция. Ветивера няма мъжки привкус, но е хладен и влажен. Препратката му към унисекс представителите е съвсем бегла. Чувството е като да се разхождам из тъмна гора след дъжд. Пачулито е красиво и чувствено, излъчва пудреност в комбинация с муска и прави атрактивна жената, носеща For Her EDT


                     Много лица има този аромат. През зимата е интимен и не излъчва толкова ясно, а е маслен и дълбок, обвит в пачули мускус, през пролетта върху мен е чист и кремест, а сега през лятото в развитието си има онази лека сладост и топлина от амбрата с ванилията. Пудрен и съблазнителен е. Но харизмата му е голяма и ако се преоткриете, вярвам че ще оцените високо това творение на Narciso Rodriguez.


                       Секси мускусно-флораен шипър... дървесен, елегантен, магичен аромат. Ухае на лукс, на секс, но сексуалността тук е много умерена и точно това го прави неустоим. Не е вулгарен. Представете си че носите секси бельо под деловото си облекло. Пуснете си това и сте в играта. ;)


                         Ще ви споделя нещо от коментарите във Фрагрантика за него, което е право в десятката за този парфюм....

                         .... онези похотливи усмивки,

                              онези жадни погледи, 

                              онези провокативни езици на тялото,

                              които се обменят и напрежението между двама души....


                           Не е за млади момичета, а е парфюм 30 + за мен и трябва да сте дорасли за него. Освен че е противоречив и иска проба. Така че не купувайте на сляпо, още повече за подарък. По-безопасен избор и женствен, класически аромат с лека сладост е парфюмната вода в розовата бутилка. Тя също е много красива и по-лесна за харесване бих казала.

                             Когато утихне, остава лек като бебешка пудра, но трайността му е добра и въпреки че съм със суха кожа - издържа цял ден. Дори сега в топлите дни. Не си представяйте че оставя особено шлейф, неговата сила е в друго.... ;) Затова ако съм събудила любопиството ви, пробвайте го и ми кажете какви мисли нахлуват в съзнанието ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар