неделя, 7 ноември 2021 г.

Какво си купих през 2021?

              Публикациите за нови придобивки са любими и полезни на много от вас. Често сте го казвали. Почерпвате вдъхновение, научавате за нови продукти, марки и онлайн магазини, а и се разтоварвате. Предстоят и празници, така че може би ще набележите и подаръци. Бях се отказала да правя такива, защото както съм споделяла вече - трудоемки са. Отнема дни да събереш накуп всичко и да го заснемеш, да подготвиш текста и обработиш. Карантината имаше и плюсове за щастие. Позволи ми да се отдам не просто на почивка от работа, но и да обърна внимание на някои хобита. На майтап започнах, но успях да нащракам повечето от новостите. Някои, за които съм писала постове вече, не съм включила. Голяма част не сте виждали обаче и започвам, защото са се събрали доста козметика и парфюми. 


                  Не изчаквам края на годината, т.к. ще се опитам да съм разумна и да намаля значително покупките. Просто съм затрупана с какво ли не. Уж вече рядко правя поръчки и не влизам в дрогерии, а запасите освен че не намаляват - те се увеличават? Познато ли ви е?

                  Ще се върна с три месеца назад и покажа един страхотен розов подарък, който получих от колежка за рождения ден през август. Беше подбрала толкова готини неща, изпипала всичко до най-малкия детайл. Съгласете се, че много внимателно е помислила за моите слаби места. :) 

                  Като започнем от печенето на сладкиши, приготвянето на здравословни десерти и къпкейкове....

              Не съм опитвала почти нищичко на bett'r и нямам търпение да дегустирам този тахан с кашу. Само прочетете посланието на етикета - не е ли яко?



                  Не мога да не спомена и тази сладурска картичка с изрисувана торта. Не знам дали вие си пазите пожеланията, но аз си събирам всички през последните 7-8 години.

 

                 За къде и без формички за мъфини - знаете често правя и винаги са ми нужни! Силиконовите особено са супер практични и лесни за миене. А и ръкохватките са незаменим помощник на всяка домакиня. Трябва да има с какво да извадите горещата тава. :)


                 Разбира се, тя знае за една мечтана дестинация и ме оборудва с касичка, за да събера парички и сбъдна тази мечта. 


                За къде без козметичен акцент, който да ви накара да се почуствате по-красиви? Маската с нар на Missha е ревитализираща, за вече първите признаци на стареене.


                 Когато мисля нови рецепти и правя записки преди да започна с бъркането, а молива ми се затъпи - трябва бързо да го подостря, за да не забравя някоя от съставките и сгафя. ;)


               В дните, в които ми липсва вдъхновение и нямам муза да мисля своя рецепта, искам простичък и бърз десерт, ще отворя "500 мъфина и къпкейка", за да направя деня си по-сладък без много усилия.


           Разбира се, имам и други подаръци. Да не се почувстват обидени някои. Към колекцията ми от орхидеи се присъединиха цели четири красавици. Някои от тях вече съм ви показвала в социалните мрежи. Получих и много красива чаша с лалета от костен порцелан с кутия за бижута от Димс 92, които определено ще са ми необходими. Всички нови бижута събрах, а в чашката ще си пия ароматните зимни напитки. Вече имам 3 техни, а тази купих лятото за подарък и се хареса много.


              Фирмата има богато разнобразие от аксесоари, а за Коледа има тематични декорации и определено можете да купите подаръци за близки и приятели от двата пола и дори за деца.



             Приятелка директно ме попита какво искам, затова си пожелах един отдавна набелязан аромат за топлите месеци, Jimmy Choo Floral. Към него ми беше добавила и тази сладка пижамка с панда.


            Floral има на чудесна цена в parfimo.bg 90 мл тестер, който пристига с капачка ако не греша. Но за подарък ще ви трябва запечатан вероятно, така че вижте в parfumi-shop.net , откъдето е моят. Редовно пускат кодове за 6 % отстъпка, с който ще избиете доставката.


                Сезона и дойде, така че скоро ще я поднося. Радвам се че е памучна. Напоследък вече избягвам да купувам каквото и изкуствено да е, особено ако има пряк допир с кожата ми. Пък и спя по-добре с леки памучни пижами отколкото с дебели.



                 Преди 2 седмици получих и закъснял подарък - обеци и висулка Сваровски. Нежни момичешки и в различен от моите цвят. Само трябва да си потърся подходяща верижка. Според вас черен велур или сребърна би стояла добре?


               Като съм започнала с бижутата, нека завърша категорията и с още такива придобивки. Тази година пожелах злато за рождения си ден, защото навърших 30. А и както знаете, то не губи от стойността си, поскъпва редовно и смятам че е добра инвестиция. Избрах си гривна с пръстен и синджирче, а на самия ден получих и още една.


                 Някои от гостите директно дойдоха с пликове и пожелаха сама да си избера подаръка, та също обърнах в 2 чифта обеци. Тях нося ежедневно и харесах много моделите по-долу. Затова и не се чудих дълго. Ще ми останат хубав спомен и бъдат използвани най-вече.


               Розовото злато стана доста популярно последните години, та и аз паднах в капана му. Но определено смятам, че са по-интересни и стилни бижутата в този цвят.


               Избрах си и висящ модел без закопчалка, който да си подхожда с тъничката гривна. С такива елементи има много различни и подобни из бижутерийните магазини, така че ако си търсите - избора е голям.


                А тези с кръглите елементи не са нови. Купих ги в края на януари и носих много. Бяха непланирана покупка. Влезнахме с вуйна ми да търсим за подарък, тя гя видя и каза "хайде пробвай ги". Харесаха ми много, при което ме попита "Защо не си казала, че нямаш и да не се затрудняваме с подаръка ти за празниците?" и след два дни се върнах да ги купя. Направих си подарък от тях за Коледа и именния ден. Между другото, имаше същите и в Оникс в Хасково, откъдето са ми горните два чифта. Казвам го, в случай че ви допаднат и бихте си купили.


                Часовника на Skagen в розово злато (Anita Rose Gold Mother of pearl) е подарък от колегите. Бях си харесала отдавна в тъмносиньо. Помислих и реших да взема с метална каишка, защото е по-издръжлив материала. Още миналата година всъщност го бях заплюла и ми стоеше в Любими, та бързо реших какво искам. Поръчан два месеца преди датата, но се притесних да не се изчерпа. Има и други подобни модели, както и кожени. Купих го от fashiondays.bg по спомен, мисля че и в emag.bg се предлагаше. Сега не е наличен, но има няколко други подобни - цък.


             Покритието на циферблата е перлено и е много елегантен, нежен модел.


               Не можах да си открия желаната халка в бяло злато, за да комбинирам с новия пръстен. Затова го нося сам засега. Оказа се, че изчистените и леки като грамаж, прости халки да не кажа, са по-скъпи от тежките и с камъчета. Разбирайте цената за грам е с 10-15 лв отгоре. Безумие!


               Но пък съм щастлива, че успях да се сдобия с този. Обиколила съм поне 20 магазина и едва 3-4 модела ми хванаха око, но не толкова силно и да поискам. В момента, в който сложих на ръката си, беше мой. Капризна съм и трудно избирам точно пръстени.


                Още по-трудна задача се оказа избора на синджир. Какво ли не гледах и пробвах. Фен съм на колиетата, ако трябва да съм честна. Но не са за всеки ден и повод. Предлагането е слабо освен това, а са и скъпи. А синджирчетата бяха стандартни плетки, които има във всеки златарски магазин или прекалено тънки. В Принцес (Хасково) обаче зърнах един единствен преди да излезнем, който реших на шега да пробвам и след него гривната..... та си тръгнах с тях. 


             Исках висулка с морско конче, но бяха прекалено дребни. И сърчицата с безкрайност, заобиколени от малки камъчета зърнах на таблата случайно, та просто я сложихме. Трябваше да видя дали би изглеждала добре плетката с нещо и много харесах как стои. Истинско изпитание за нервите на мъжкото съсловие беше. Да обикаляш в 40 градуса без резултат 2 часа, но имаше щастлив край. :)

              Още една лятна придобивка от морето, закупена от намаленията в Mohito. В гардероба ми има изобилие от цветни дрехи и в светли пастелни тонове, така че ще си нося много чантата и през следващите няколко лета.


                Хареса ми, че има 2 прегради и събира портмонето. Закопчалката е магнитна.


                За да завърша тази категория с "подаръци" и допълня първия розов, който включваше кулинарни помощници - приятелка ми донесе от Франция ароматни есенции и изкушаващи десерти за проба. Някой ще каже, че съм луда да показвам подобни дребошлъци. За мен обаче те са наравно със златните бижута. Като човек, който обожава да приготвя сладкиши и аромата на прясно изпечен кекс му носи огромно удоволствие, торбата със съкровища е толкова ценна!

            

             Все пак, за да допълня всичко това, нямаше как да не си купя новата книга Здравословни рецепти на Силвена Роу. Твърди корици с цветни страници и много разнообразни рецепти. Цената е 35 лв. Поръчах я от store.bg и мисля че всеки кулинар трябва да я има. 


               Първата рецепта, която смятам да приготвя от нея, е за портокаловия кейк с бадемово брашно. Вече видях как изглежда и ми е любопитно как ще се получи при мен. :)


               Тези десертчета с глазура от бял шоколад и вкус на бисквитки с карамел не били от най-хелти снаковете, но пък Танчето ми ги похвали. Имат цели 10 гр протеин, така че Ивчето ще ги хапне някой следобед. :)

 

              Шоколадите на Cachet има в Метро, дори този вид черен с круша и бадеми съм си купувала в друга опаковка. Вкусен е, сега ще опитам и варианта от Франция. Вие пробвали ли сте нещо на марката?

             

  

             В шкафа от цяла година ме чака млечен крем с мляко от Нормандия от Алпийска седмица в Лидл, но още не му е дошъл реда на банофи пая. Скоро обаче ще трябва да се поправя, защото вече имам второ бурканче с карамелен сос. Кога ли да приготвя пай? :)

 



              Сладка на Bonne Maman и бисквити има тук. Помня че са едни от малкото, които предлагат портокалово дори. Не съм купувала никога обаче, признавам. Таня сподели, че са от популярните марки и харесвани при тях, затова ми е взела. Аз обичам маслени сладки, затова нямам търпение да дегустирам тарталетите с плодов пълнеж.


               Най-голямото ми желание бяха есенциите обаче. С десет усти и поръчах портокалова, защото много трудно откривам в България. На Йоткер има, която съм купувала само от две места и веднъж от Турция. Та от богатия избор на Vahine, които били златния стандарт за френските десерти и много известни, вече имам няколко. Не мога да ви опиша каква радост изпитах, когато отворих торбата!

                 Тези пралини с малини не знам дали са с глазура или за влагане в кейк, но са ми супер интересни и всичко ще бъде използвано без изключение.


               Голяма и малка опаковка от портокалова есенция - на това му се казва радост за сладкаря! Сега вече няма да пестя, защото не знам кога ще мога да си купя пак. Имат си срок на годност и живота е прекалено кратък, за да си кътам вещите. :)


               Бадемова на Йоткер имаме, но пък френската може би ще е по-добра. Какво да направя с нея, препоръчайте ми рецепта. 


                Ваниловата есенция е задължителна, но голяма тръпка са ми шам фъстъка и кафето. Ех, само да измисля в какво да ги сложа и ще запретна ръкави.


                  А тези фиксове не знам точно как се използват, та ще трябва да се допитам до някой или потърся упътване, но ще се пробват със сигурност. 


               Приключвам с още една ванилова и по-интересната всъщност малинова есенция. Бихте ли приготвили кекс с нея, който да декорирате с маскарпоне и пресни горски плодове например? 



                 За да не превръщам в кулинарен поста, превключвам на канал козметика и парфюми. Има какво да покажа и нека започна с придобивки от пролетта от Delirium. Хванах оферта, в която при покупка на каквото и да е от Origins, получавате сет с 3 делукс продукта. Не устоях и си взех още една маска на марката Drink Up 10 minute Hydrating mask, защото съм писала колко много харесвам Drink up Intensive. Намаления редовно има, само трябва да следите. Или са с код, или пък с подарък.


                  Доставката от сайта е безплатна, а към всяка поръчка имате избор на 2 мостри. 


                 Drink Up явно ще ми стане любима серия, защото четох положителни отзиви и за маската с кайсия. Още не съм я започнала, но веднага щом имам впечатления и съм я ползвала достатъчно, ще й отделя пост.


                 Още една поръчка от същия период, този път от Douglas. Толкова ме ядосаха тогава, когато заради 1 липсващ артикул на Rituals, анулираха без да ме уведомят цялата. Насолих ги, та изпратиха останалото и ме компенсираха с няколко мостри повече. Защото и желаните от мен не са били налични. Поръчах си маслото за тяло с портокал и кедър Rituals The Ritual of Mehr. Сега има и сет с малки за празниците. Реших да пробвам и от тяхната собствена марка Douglas Home Spa душ пяната с роза и арган Mystery of Hammam, както и почистващата  пяна за лице Douglas Essential Light cleansing foam. От тях си поръчах малки опаковки. Спиралата на Lancome Idole вече си има ревю, така че няма да пиша повече.


               От марката Douglas има подаръчни комплекти, които ако изчакате да пуснат 20 % намаление, мисля че стават изгодни и тогава е момента да се купят. От Hammam има и свещ.
              Не всички мостри от снимките са от тях, но ако ви е интересен някой парфюм и искате мнение, пишете ми и ще се опитам скоро да ви отговоря. Още се възстановявам от Ковид, така че обонянието ми не е на 100 %. Затова и не бързам с някои ревюта. Искам да усещам максимално и да съм готова за адекватни впечатления.


                  За Alien Goddess мога да кажа, че е хубав белоцветен женствен и луксозен аромат. Много различен е от първообраза си и ще се заблудите, ако търсите неговия характер. Новия Black Opium Extreme обаче е интересен и с наситен привкус на топло кафе. Трайността му не е особено голяма, защото стои близо до кожата. Но е добър!


                 Последният излезнал Mon Guerlain Sparkling Bouquet за мен няма нищо общо с първия Мон. Лек, елегантен и кристален аромат. За мен е скучен и разводнен. Ако търсите в тази категория, препоръчвам ви Neroli Amara (Van Cleef & Arpels). За феновете на момичешките и искрящи сладки и плодови парфюми, Escada Summer Festival ще бъде попадение. За мен обаче е поредния. Намален е в Douglas, така че за млади госпожици, е страхотен подарък. Miss Dior Blooming Bouquet искам да усетя в хладните месеци, защото в топлите се губи и аз го намирам за прекалено ефирен. Ако харесвате роза и божур с бял мускус, вероятно ще ви хареса. За моя вкус е твърде обикновен, а цената висока. Имам и мога да препоръчам 4711 Rose Eau de Cologne, който освен че е бюджетен, е и в пъти по-траен. Намирам го само тук в момента.


              Ако търсите плътен и с характер сладък аромат, но не евтин плодов, L'interdit EDP на Givenchy за мен е голямо попадение! Наситен, шлейфов, траен и отнася много комплименти. Intense аз не го одобрих толкова. Липсваше му обаяние и онази диря. По-опушен и чувствен е, красив и също луксозен, но на мен не ми пасна. Същото почти важи и за новия Rouge, който ухае на червила и пудра. Намерих общо с Guerlain Parfum Initial, но втория харесвам много повече и намирам за по-очарователен.


                Идва и тежката артилерия, а именно флаконите. Вече съм окупирала не само скрина, част от тоалетката и шкаф в коридора, но също и половин табуретка. Лудост е това, само някой с моята мания ще ме разбере. Затова и си казах, че имам достатъчно за отделните сезони и прекалено красиви аромати, за да стоят в дъното и тъмния шкаф. Останаха ми само два за придобиване, които съм харесала от месеци и чакам оферта, та ще се кротна. Трябва воля!

                 Ако следите новостите и сте поне малко в час с парфюмния свят, няма как да не сте чували за Бакара руж. Цената му хич не е приятна, а Ariana Grande е направила доста приличен негов почти двойник. Cloud не е 1:1, но за мен е достатъчено добър и изобщо нямам мерак да се запознавам с първообраза. Освен това изпада на много примамлива цена, така че е част от колекцията ми. Страхотна трайност, шлейф, наситен и забележителен сладък парфюм.


                 Както казвт някои дами, не обичам обезглавени шишета, но цената наистина беше без коментар и няма да се циганя за пластмасово парче. :)
                 За сметка на това, тестерите на Guerlain Aqua Allegoria пристигат с капачка. Но на Orange Soleia бих му простила всичко. Цитрусите са супер освежаващи през лятото, а знаете че тази линия на Герлен се слави с добра трайност и реалистични естествени аромати. Ухае на пресни току що изстискани червен грейпфрут и портокал със зеленина.


                   Имам и обожавам Limon Verde, остана ми само виолетовата акварелна Flora Salvaggia с полски цветя и пъпеш, и ще съм заформила любимата тройка. :)
                    Допреди година не понасях особено сладки ухания, да не кажа че La vie est belle ми беше в топ 3-ката с най-омразни заедно с Armani Si (него все още не понасям грам). Не знам какво се случи с мен, но освен че вече обичам Midnight rose, така започнах да ходя и след колежката с Живота е прекрасен. И като открих за нея големия флакон изгодно, я изнудих да ми продаде останалия половин от 50 мл. Това ако не е лудост, здраве му кажете. 


                  За капак на цялата история, нека ви кажа че се сдобих с още 2 фланкъра от линията. Имах En rose, но ми се припокриваше с друг и се разделихме. След случайна проба на Intensement, толкова ми хареса с пудрените си малини в началото, че бързо се сдобих и с него! Пускат тестера в parfimo.bg за 83-85 лв (50 мл), така че си включете известията по имейл като заредят. Иначе е над 120 лв продукта. 
                   През лятото ви писах за Santal Blanc от специалната колекция на Van Cleef & Arpels, затова и не го снимах. Но не мога да не се похваля с Neroli Amara. Запознанството ми с него през март беше случайно, на една среща. Тогава за пръв път усетих и маслата на doTERRA. Така че не остана в светлините, но го запомних. Последваха още няколко проби по-късно и срамната му трайност през топлите месеци ме спираше. Освен това цената му е висока. Но късмета беше с мен и наскоро се сдобих с него от размяна.
 

                Изключително красив портокалов цвят. Това е най-луксозния, чист и женствен аромат на нероли, който познавам. Освен това се оказа, че през есента стои много дълго. Невероятно, но факт. Само с 3 пръсвания, аз го усещах през целия работен ден. Не можаха да му се наситя. А бившата му собственичка ми сподели "не знам аз ли носех него или той мен". :)
                  Излиза на около 115 лв в parfimo.bg от време на време, та трябва да следите.

                   Толкова желан беше и Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum. Два пъти изпускан от оферта, а веднъж ми купиха първия La Belle по погрешка и вече бях на ръба на криза. Точно на рождения ден ми го носят. Отварям торбата и виждам него. Буквално щях да се разплача. Така го чаках и исках, а накрая просто сякаш нямах късмет. Продадох го, но Le parfum бързо се появи на чудна цена след грешката, така че мога да кажа "спя спокойно" и чакам студа, за да се полея без да удуша околните. :)


                 Много по мощен и наситен, чувствен от първия. С тази сладка, карамелена круша, тонка и бурбонска ванилия. Силен афродизиак е, предупреждавам че 2 пръсвания са напълно достатъчни и се разнася на талази около вас. Опаковката е бижу и по-красива от другата.


                   Фен съм на Chanel и Мадомазелите ги обичам във всички концентрации. Нямам Интенз, но пък Coco Mademoiselle EDP ми е достатъчна. Получих си 35 мл от размяна и не искам друг. За топлите дни много подходяща е тоалетната вода. Моята свърши и си кътах останали 2 мл с години, защото все не стигаха до него финансите. Затова си поръчах да ми купят голям флакон за кръглите 30. Та лято 2022 ще се пръскам с кеф и без да пестя. :)


                  Issey Miyake е пренебрегван бранд, което е жалко. Страхотни аромати предлагат, каквито вече трудно се намират. Споменах ви за едното ми чакащо покупка желание, а второто е именно на японския дизайнер. Става дума за най-красивия и луксозен люляков цвят с бадемово мляко и муск A drop d'issey. Ако не ме беше тръшнала короната, да съм го изгърмяла миналата седмица. Липсата на обоняние ме спря, та и черен петък наближава. Но засега се задоволявам с Pure Nectar de Parfum. Шлейфов, траен, обаятелен!


                 Запазена е свежестта, акватичните нотки с които марката се слави. Онова, което напомня за японската култура. Чистота и освободен дух. То е допълнено от сладка, но потопена в мед круша и роза. Много красив парфюм, много! Подобен е Givenchy Irresistible, като в него розата е малко по-отчетлива. Изключително добра трайност, буквално стои по 24 часа сега в хладното, но не е задушаващ. Не знам как са го композирали да е хем свеж, хем леко сладък и с такава красива роза, божур и виолетки. Базата му е кашмирено мека и мускусна с креместо сандалово дърво. За мен от същата категория е и Lancome Idole l'intense. 


                  Доскоро го имаше в повечето изпитани онлайн магазини, но към днешна дата само в azo.bg го открих на почти същата цена, за която го купих аз. В parfimo.bg има другия Nectar D'íssey Premiere Fleur за 40 лв отново 90 мл. Него не познавам, но предполагам ще е по-лек вариант предвид пирамидата му. 
                  В случай че си падате по гурметата, харесвате ориенталските аромати с ванилия и подправки, обърнете внимание на Rochas Byzance. Също като La Belle Le parfum, интензивен и оставя диря. А и се намира почти редовна на чудесна цена!


                   Имам първия Alien, но Liquer ми беше влезнал под кожата още като бях студентка. Спрян отдавна, та надеждата за него я нямаше. Пазех си виалче с капка. Незнайно как се появиха бройки в parfumi-shop.net заедно с още няколко стари лимитки и аз се доредих до него. Ура! При едно от ходенията ми до Beauty Zone пръснах на блотер от Flora Futura. Прибрах се и започнах да изучавам онова, за което не стигнаха ръце на място. Той се открои. Без да съм тествала на кожа вече почти не купувам. Но този успя да ме впечатли и го поръчах не след дълго. Страхотен е през ранна пролет, когато още не е станало прекалено топло. Има една екзотичност в него, която много ми допада.


                  Бях чувала за Classique Essence хубави думи, но без тест рядко се хващам на въдицата. Особено пък за непозната от мен марка. Не познавах нищо на Jean Paul Gaultier до миналата есен. Този красавец пробвах с La vie est belle Intensment, мила съфорумка ми изпрати пробички. Въпреки че ми се стори тих, го харесах много. Такъв чувствен портокалов цвят с жасмин и кремав финиш не съм усещала до момента и луксозен при това. Включих известията в parfimo и късмета ми се усмихна не след дълго. 


                Смятам този месец да го извадя и да си заслужи почетно място в любимците за сезона. Ако го видите някъде за проба или наличен, смело действайте в случай, че пирамидата ви се струва близка до вкуса ви. Траен е, но знаете пробата на кожа показва най-добре. Бих го наредила до Elie Saab Le parfum EDP като този има сметана и тонка, правят го много чувствен! 
               За любителите на свежи рози, но не на българското розово масло, което е тежко, вижте Caresse de roses. Много харесвам Rose Exstase и определено имах нужда от аромат с по-различно звучене. Проекцията му е отлична и си струва да се пробва тази Nina Ricci. Има ретро намек, но то е заради розите. Хладен и пролетен, с рози и муск, виолетови нюанси парфюм. 


             Не прилича на първия Екстаз, който е по-тежък и ванилов. Карес е за пролет или ако търсите свеж и студен цветен аромат. Цената на 50 мл в parfimo е без аналог. В същата категория е и моя голям любимец Guerlain Idylle EDP. Само че той е с люляци. Флакона е заменен и този вече се намира трудно, така че като видях да продават тестера с остатък 70 мл в Ивис, въобще не се поколебах. Директно си го купих. 


               Новите матови бутилки мисля че нямат промяна в аромата, но просто визуално ми простеят. Сега са пуснали някои от най-продаваните им във флаконите като на Черните рокли.
                Burberry Her отдавна беше в полизрението ми, обаче не ми се даваха 60 лв за 30 мл. Миналата есен купих за приятелка варианта на Bargello и за мен е направен чудесно, без да сравнявам паралелно с оригинала. Затова изчаках да отидем и аз си го взех. Марката има доста попадения, а Her е едно от тях. Цената на 2 броя е 90 тл или 18 лв. Amouage Portrayal в изпълнение на Refan Jasmine & Tuberose от капсулованите им също е страхотен. Трябва да обичате тубероза и жасмин, сладки и пищни, за да ви грабне. Много им е добър, като имайте предвид че не познавам оригинала. За 15 лв няма какво повече да се иска. Чисто като аромат е без забележка. Последното важи и за Гиза, които пуснаха Guerlain Cuir Beluga. За него вече съм писала в пост наскоро. 


              Мога само да допълня, че под формата на спрей върху мен е супер траен и се усеща с часове. А влизайки в стаята, в която съм се напръскала - стои по цял ден. Луксозна кожена ванилия с лек дървесен намек, изобщо скъпо звучене и Герленско! Безкрайна трайност за смешна цена. 
                На шега се сдобих с мини флаконче 12,5 мл на Hermes Twilly. На моята кожа издържа и стои добре в ранна есен. През лятото се губеше. Свеж джинджифилов парфюм с портокалов цвят и жасмин върху сандалово дърво. Има сапунен привкус, а новия Twilly Eau Ginger дори е повече такъв и в топлите месеци той за мен е по-красив. Elie Saab Le parfum In white обаче пък ми е носел комплименти именно в топлото. Ненапразно казват че е идеалния сватбен парфюм. Има си отделен пост вече, но малките флакони за чанта от 10 мл се появиха пролетта в parfimo.bg и купих два. Единия подарих, а втория си оставих за мен. Изгоден тестер в момента има в parfium.bg и продукти, ако искате за подарък.


                  За Среднощната роза на Ланком мисля че няма какво да се каже. Миналата зима й отделих публикация, защото е сред най-женствените и кокетни сладки розови аромати. Сочни червени плодове с ванилия, подчертаващи отлично дамите със самочувствие. 

                  Обичате ли виолетки? Guerlain Insolence знаете е номер 1, но и задушлив за много жени. Поразява и дирята му е километрична буквално. Цената също се вдигна напоследък. Ако искате бюджетни пудрени виолетки, но с лека плътност и не ви се инвестира голяма сума - Avon Collections Violeta не е лоша. 


                Не мога да се изразя с особено възторжени думи, защото няма онова луксозно звучене, но не е никак лош за цената си. Започва леко остро от бергамота, плътност му придава пачули в базата, а виолетовите нюанси се усещат около 3 часа. Хубав и неангажиращ е. 

                Рядко повтарям, защото имам твърде много, а и пазара предлага такова разнообразие. Gucci Flora EDT имах през 2012-2013 и изпръсках. Тази пролет за беля посегнах към капачката в Бютизон и към такива спомени ме върна, че си казах трябва да го имам пак. И след седмица попаднах на невероятна оферта в елинор. Цената му иначе като всичко на Gucci е безсрамна. 
 


                За мен е едновременно невинен момичешки и галантен дамски цветен аромат с османтус и фин ванилен акорд. Има разлика с парфюмната вода и аз именно заради плътността не я тача. Тоалетната вода има ефирност и нежност, звучи луксозно и ми пасва отлично през всеки сезон. Едновременно с това не е нетрайна.

                  Отново нещо на Ланком. Както не усещах като моя тази марка, без да искам започнах да се влюбвам и съм натрупала цели 4 аромата. Idole l'intense спечелих от игра и не бих му обърнала внимание иначе. Щеше да е пропуск, защото за разлика от първия Идол, този е по-наситен и сочен парфюм с много красива модерна роза. Започва със свежи нотки от портокал, в които розите с жасмин се преплитат хармонично, а базата от мека кашмирена дървесина с пачули и ванилия придава елегантност и страхотно излъчване.


                Флакона е бижу и съм отнасяла неведнъж комплименти с него. Модерен, но не и банален или скучен. 
                 Различен от всичко показано до тук, е Elixir des Merveilles на Hermes. Дървесен, леко остър и амбров парфюм е. Има портокалова кора със стафиди, карамел, толу балсам и за плътност пачули със сандалов дърво и кедър. За мен поне е унисекс, но пък жените го отбелязват всеки път въпреки резливия си характер. Ванилията с тонката се усещат часове след началото при мен, но пък придават топлина на пирамидата.


                  Не е за всеки вкус и без проба, не ви препоръчвам да купувате или подарявате.
                  Натрупала съм срамно количество маски в сашета, но все попадам на интересни или в случая ми подаряват. Тези дойдоха от Франция заедно с ароматните есенции, а с тях и ролер за масажи. Европейски са, от магазини Action. Имам цяло чекмедже, та е време да ги започвам. :)


                Хайлайтърите от Essence Berry on заедно с едното течно матово червило си купих от Лилито до морската градина във Варна. Колекцията ви споменах тогава е стара и не беше внесена тук, но явно са останали и видях дори в Стара Загора. Имам и палитрата сенки, за която също съм писала тук. Ако все още се намират и сте пропуснали, страхотни са!
                 Течното матово червило на Rimmel Stay Matte поръчах от parfimo скоро, защото марката вече не се продава по дрогериите у нас, ако не греша. Четките са от notino (Brushart) и мисля от makeup.bg бях поръчала на Lussoni.


                   Палитрата на Sephora Eyestories Fresh Florals видяхте през последните 10 дни, а за фдт на Seventeen Time Plus все още не съм говорила. Купих го пролетта от Ивис заедно с Guerlain Idylle. Пробвах го на място, защото бях без грим и приятелка ми го е хвалила. Толкова ми хареса естествения финиш с лекото покритие, има защитен фактор, та си купих веднага. Една от спонтанните и необмислени, но мисля страхотна покупка ми е!


                  Ето го масажиращия ролер, за който ви споменах малко по-горе. Ако вие ползвате, кажете ми с какви продукти и има ли ефект?
 

                   От няколко години исках да пробвам серията червила Kiss Kiss на Guerlain. Отдавна позната дама ми ги хвалеше. Все не можех да оправдая цената, но след като платих 90 лв за Rouge G миналата есен, нищо не можеше да ме спре. Лятото имаше намаление в parfimo.bg, разбирайте струваха по 28-32 лв и вече реших да си взема. Гледах отдавна цвят 369 Rosy Boop, но го намирах за близък до моето Rouge G 06 и така всъщност насочих вниманието си към розовото 368 Baby Rose.


                  Има фини блестящи частички в златисто и прасковено, които го правят по-интересно и за срам ще кажа как още не съм го започнала. Вече му направих фотосесия, така че скоро очаквайте повече впечатления. 


                    Собствениците на Delirium Exclusive пуснаха нов сайт с продукти и парфюми от стари колекции, а именно Scarlet Beauty. Цените са значително по-ниски от редовните, но пък и срока на някои е малък или изтекъл. Препоръчвам ви да проверявате кога са лансирани и тогава да поръчвате. Аз се ориентирах по ревютата от чужди блогърки. Взех си маската с кокос на Origins Glow-Co-Nuts в лимитирана опаковка за 27 лв цък, червило на Tom Ford и Origins. 


                Не искам да се затрупвам с едни и същи цветове, а предлаганите на чичо ви Том бяха предимно червени, тъмнокафеви или нестандартни малинови. Вие може да си изберете, ако нямате 70 броя като мен. Затова се спрях само на Benedetta, което е от колекция Lips & Girls Soft Shine за Коледа 2019.  Разглеждайки попаднах и на Origins. Полакомих се и сложих в количката цвят 14 Bold Bouquet от кремообразните Blooming Bold. За първа поръчка ползвайте код Welcome10.


                  Знаете колко харесвам малинената гама и неутралните розови, затов и нямах дълго колебание. Смятам че ще е подходящ за носене през цялата година. Както и Tom Ford Lip Colos Benedetta. Той пък е в топлата гама, много красиво карамелено с фини незабележими частички.



                  Уж все се заричам, че докато не изхабя наличните шампоани и душ гелове няма да купувам нови...... ноооо от 2 години заглеждам Wella SP Volumize. Изчела съм десетки отзиви и при една от поредните поръчки от parfimo.bg, го видях наличен отново в опаковка от 250 мл. Не се стърпях и го грабнах! Не съм отваряла още, но щом му дойде реда очаквайте впечатления. 
                   Това лято мисля писах за Herbal Essences, бяха ми любими още преди 15 год. След това изчезнаха и тези вече си купувам от дрогериите в Турция. Специално варианта с моринга, който е за гладка и лъскав коса без фриз, бях взела за колежка миналата есен. Тя го хареса много, а и аз останах доволна от пробата. Затова реших да се заредя и с него. 


                На морето си носих мини на душ гела Yves Rocher Almond & Orange blossom, който толкова ми хареса и се оказа много близък (почти 1:1) с Tom Ford Neroli Portofino, че на майтап хванах последен ден на промоцията в Лили и си купих голямата бутилка от 400 мл за ~ 6 лв. Ухае на луксозен сапун с цвят от потокал и леко зелени хрупкави бадеми.
                Последните месеци съм кротка и от Avon поръчвам рядко, основно парфюми и тук там часовници, защото виждате колко разнообразни марки ползвам. За двойната околоочна система от Anew Lifting Dual System съм казвала много пъти, че я харесваме с майка ми и купуваме от години. Дневния крем Anew Hydro-Advance е с фактор 15 и това ме накара да поръчам. Доволна съм от пробваните от серията до момента, надявам се и този да е добър. Маските от Planet Spa също са ми сред фаворитите, така че реших да си взема от омекотяващата The Ayurveda Ritual.


                През март затвориха малко магазинче с вносни стоки (перилни и грижа за косата, тялото) от Англия. Разпродаваха ги, а там всъщност имаше някои от шампоаните и балсами на Herbal Essences. Нямаше как да пропусна и с колежката, фенка на Golden Moringa oil, се заредихме. Тя ми сподели, че този не бил толкова добър като онзи от Турция. Аз съм ползвала Hello Hydration с кокос през 2016-та, много ми харесаха, така че за тях нямах колебания.
                 По същото време ми свърши лака за коса, а там имаше на L'Oreal Satin в малки и големи флакони, така че си купих и от двете разфасовки. Ползвам рядко, защото не обичам ефекта след него i сигурно ще имам за следващите 5 години.


                Лятото мажа антицелулитни гелове, но да си призная ме примързява. Особено като бързам сутрините и знам загряващите как ми подпалват всичко. Долните два на Avon ми ги подариха, така че следващия сезон ще трябва да ги измажа. Парфюмния лосион от TTA Tomorrow също ми е подарък, който ще комбинирам с парфюма. За мен серията е много добра, но напоследък забелязвам че се излагат с новите си аромати. Наблягат на леките и ефирни.


                Очарована съм обаче от последните душ кремове, които пуснаха от Senses Moon Milk. За Irresistible с кокосово мляко и малина ви разказах, но и друите два са страхотни. От стандартните им също има попадения, като този Precious Shower Oils, който ухае на бяла праскова и ванилова орхидея. 


               Не съм сигурна колко мой е фдт True Colour Flawless Liquid, но го взех за 10-тина лева и ще дам шанс. Имах мостра преди време, помня че ми беше харесал и затова поръчах през пролетта. Притеснява ме колко е светъл, но може и сега да ми пасне.


                    Въпреки че и Avon започнах да кривят от правия път що се отнася до трайност, все още пускат и сполучливи аромати. Особено любим ми стана Her Story Inspires. Един от последните Little Black Dress The Dress особено ме грабна. Класическата Малка Черна Рокля вече ми писна, но този смятам че си струва заради османтуса и розата в него. Розовата е свеж цветен аромат и за почитателите на леките, така че го пазя за подарък. 


           Поради наличието на много, не отварям и Rare Flowers Solar Narcissus. От него имам и 10 мл за чанта, с което ще се задоволя. Интересна пирамида и ми направи впечатление, смятам че си струва да се пробва.
             Не знам как съм допуснала, но съм си купила цели 4 фдт това лято. Като имате предвид наличието на още 5 отворени, си пиша минус тук. Избягвам да го правя за този продукт от декоративната козметика, знаете че срока тече. Revlon Colorstay Light cover поръчах от parfimo.bg наскоро, но какво съм чела - не е подходящ за суха кожа. Какво ще го правя не знам. Уж проучвам, обаче сега се изложих. Стои си запечатан, защото през зимата съвсем нямам нужда от матов финиш.


               Балсама за устни с виолетки на Velnea Violet touch купих заедно с Essence Berry on от Лили във Варна в края на юли. Останал само едничък на стелажа и с цена от 0,90 лв, просто не можах да го подмина. Само като видях виолетово и очите ми станах двойни. Колко ще е ефективен не ме интересува, все пак струва под левче. Заедно с него си взех от лимитираните скрабове Tropic Mania с киви. Имаше и с диня, но ми се стори прекалено гелообразна текстурата и него пропуснах.

               Отзивите за корейската шапкомаска Doori Vitalizing Nutrition по спомен са добри, така че с удоволствие ще я пробвам скоро. Косата ми е суха напоследък и вяла, капе непрекъснато и се надявам да има ефект. Маската на Urban Care Monoi Oil & Ylang Ylang от лятната им серия купих миналия месец от gratis в Одрин, за да не излизам само с шампоана. Не съм ползвала нищо на марката, така че сметнах за изгодно да дам шанс със саше и да не се набутвам с голяма опаковка.


               От текстилните маски на Origins си бях купила Flower fusion Violet от Дъглас във Виена през 2018-та. Леко ми се досвидяха 5,90 евро, но имах ли избор? Тогава все още марката не се продаваше у нас. Вече я има в Delirium и ако не греша в Sephora, така че можете да проверите там. Аз си взех Flower Fusion Raspberry & Jasmine през лятото от parfimo.bg за цена от 5,90 лв за брой. Имаше налични още 2 вида. Не мога да кажа, че са уау и без аналог, но са подхранващи и ревитализиращи, освен това са доста напоени и ги ползвам по 3 пъти след отваряне. Ароматите им са приятни, затова че си заслужават. В момента има само с малината.


                Кокосовата корейска на Missha A Pieu купих от Ивис, като се предлагат още няколко вида с кафе, шоколад, ягоди и зелен чай. Вече два пъти добавям към подарък от тях. Мисля че съм ги виждала и в Лили. Струват под 3 лв, така че дори и да не ви харесат, няма да се набутате много. Оставям линк да ги разгледате, ако ви е интересно. Сега разбирам, че и онази с нар Airy Fit от розовия подарък, също била на Missha. Нямам търпение да ги пробвам. Харесвам BB кремовете на марката и се надявам маските им също да са качествени. 
                Пишейки тези редове, си мисля че двете малки тоалетните води на Vittorio Bellucci Charme съм ги включвала миналата година в публикация с нови придобивки. Бяха в кашончето обаче и не ми е светнала лампичката изобщо. Поръчвала съм ги от makeup.bg и имат големи опаковки от 100 мл. Имитират луксозни марки според мен, като Charme de Marseille е копие на Chanel Coco Mademoiselle, а Charme de Chanson не можах да разгадая кой е. Не са особено трайни, издържат около 2-3 часа и не ми пречи да ги нося в чантата си за подновяване. За парите си не  мога да искам повече.


                Поръчах 3 броя от Mexx Festival Splashes Man EDT 30 мл от parfimo.bg, като двата  подарих на братовчедите ми през лятото. Цената от 3,50 лв беше смешна и не можах да пропусна. Аромaта е свеж и акватичен, не е толкова траен, но пък струва никакви пари.
                Продължавам с две диадеми, които отново купих от Варна, от магазинче на бул. Мария Луиза. Оказа се, че е познато на някои от вас и работи от години. Имаше голям избор и струваха между 2,50 и 6 лв. Като се има предвид по колко се продават в H&M, Zara, Mohito - изобщо съм супер доволна!


                 Avon Advance Techniques Nourishing Hair Serum с мароканско арганово масло вече съм имала преди години, но съседка ми го подари за рождения ден и отново ще използвам. Миналия месец приключих със серума с кокос, който харесах и ми стигна за много време!
                 През април правих голяма обща поръчка от notino и всички си поръчахме от маската за коса на Organic shop Jasmine & Jojoba. Похвали я едната дама на среща и при цена от 4 лв, изобщо не се чудихме. В момента има и Безплатна доставка на всичко, затова и струва малко повече. Но все пак 5,20 лв смятам е разумна сума. Organic Shop са бюджетна марка, от която имам скраб за тяло, йогурта им с малина също ми беше харесал и можете да им дадете шанс. :)


                 Млякото на Korres с шам фъстък си има отделна публикация, накратко ако сте я пропуснали - кремав и сладък аромат с ядков привкус. Лека и подхранваща формула, която не оставя мазни следи. Поръчах си 10 ml от желания Angel Nova (Mugler), за да използвам 10-те лева ваучер за рожден ден от makeup.bg и трябваше да стигна 50 лв за БД. Така че допълних с млякото и едно малко масло за нокти Silcare, което ухае много приятно на сладко манго. Nova в момента не е наличен в тази опаковка, но пък е страхотен и бих поръчала направо 30 мл. :)
                  Почти съм накрая. Остана да ви покажа няколко неща. Като тази омекотяваща маска за устни и скраб на Oriflame с маракуя и цитруси. Сапунчетата на Grace Cole с божур и орхидея са с приятен розов аромат. 


               Очудващо не съм се оляла с кремовете за лице. Бях забравила да си взема за морето някакъв, който да ползвам за вечерна грижа и докато се разхождах из Лили, се спрях пред Eveline Cosmetics. Серията Rich Coconut беше излезнала наскоро и исках да пробвам. Много обичам кокос, та нямах съмнение че ще ми хареса. Ухае страхотно, без да е изкуствен аромата и прекалено силен. Има два варианта. Единия е Ultra-Mousturising и си избрах именно него, защото търсех хидратация. Другият е подханващ (цък) и предполагам ще е по-мазен, затова и не го купих. Предлага се и околоочен крем, ако сте го ползвали споделете ми дали е добър.


                Бих пробвала и пяната за лице с екстракт от органични годжи бери. Имате ли отзиви?
Като за финал още декоративна козметика - казах ви, че прекалих с фон дьо тените и ето го доказателството. Повтарям Rimmel Match Perfection и Bourjois Healthy Mix. И двата харесвам много, затова и си ги поръчвам като са намалени от parfimo.bg. Първия ми е любимец през лятото, защото издържа и има SPF 20. Оказа се, че миналгодишния стигна и новия остана неотворен. Струват около 10 лв онлайн и за мен е чудесен продукт. Healthy Mix едва ли има нужда от представяне. Той си е дрогериен бестселър откакто е на пазара. Пробвала съм и серума, който вече е спрян и ББ-крема. Добри са и трите. Единствения минус на фдт, поне според мен, е покритието. Идея по-плътен е, отколкото ми се иска за някои дни. Моя цвят е 51 Light Vanilla.


              Пудрата на Rimmel Stay Matte отново е от качествените бюджетни предложения. Нея също имам вече и пак не успях да си преценя темповете на употреба предвид наличните в тоалетката. Затова и тя остана за догодина. Вече дъното на старата ми се показа, но имам още поне за месец. Матираща е, но не прекалено и лицето изглежда безупречно без да има изкуствен вид. Купувам я пак от parfimo срещу 4-5 лв и не мисля да я заменям. Върши ми перфектна работа! Бяла съм и ползвам цвят 003 Peach Glow.


                Отново от parfimo.bg си поръчах тестерче на скраба за лице с малина на Payot. Не съм ползвала нищо на марката, та за пътуване или просто проба е ок.


                 Преди 10 дни ви показах красивата розова палитра на Wet n'wild Color Icon Heart & Sol, но не мога да не насоча внимание към нея отново. Марката прави страхотни сенки откакто се помня и тези не са изключение. Наситени цветове, трайни, лесни за работа. Цените им са ниски и можете да ги откриете в store.bg 





               Скраба за устни на Essence Coconut kiss 01 Coconut beauty поръчах лятото от pinkpanda заедно с палитрата на Nabla Dreamy. Честно казано, не е нещо особено. Аромата е слаб, а текстурата като на масло повече. Приятен, но мен поне не ми се струва добър за сваляне на мъртва кожа. В пъти по-ефективен е Nuxe Reve de Miel в бурканчето.




           И най-накрая приключих с козметичните придобивки. Останаха малко гардеробни, с които ще сложа край. Полата от Orsay е от полиестер, но сравнително хубав и я нося с чоропогащник. Нямам проблеми с кожата. Тъмносиньо с червено и бяло в красив принт, ретро дължина и е едно от приличните предложения на марката. Рядко ми харесва нещо там, а и цените ми се струват надути за изкуствени материи, но при 20 % намаление стават прилични. Полата я има още във всички размери, така че ако ви хареса и дочакате намаление, чудесна е!


                 Открих и перфектните обувки за нея на Donna Italiana в punto.bg, но въпреки перфектната изработка, на моя крак не бяха комфортни за офиса дори и ми се вадеха. Затова се наложи да ги върна. Все още ги има цък, така че ако вие ходите на токче, много са красиви.



                 Оранжевото е от цветовете, които не всеки се осмелява да носи. Но в тази комбинация на мен ми допадна. Модела на роклята също е в мой стил и удобна за ежедневието, та не след дълго мислене си я поръчах от aboutyou. Марката е Object, отново е памучна. Има подплата и е значително плътна. Спокойно може да се носи и зимата с плътен чоропогащник и блейзър. Не прозира и е много мека на допир. Към момента са налични само големи номера и е на почти двойна цена, от тази на която поръчах. Хубава е, но не бих платила 90 лв за нея аз. :) 


                Аз я нося и с кафяв колан, ако искам да почертая талията си. Но и без него, също е супер сладурска. :)



                   Карираната рокля с 3/4 буфон ръкав ми показа и поръча приятелка. Видяла я в lenafashion.bg и каза, че е точно за мен. Дадох й зелена светлина, да ми я вземе, ако си пуска нещо на нея. Та без да очаквам да ме грабне, предвид цената от 30 лв, се оказа находка! Материята е памук, но е леко промазана и с лъскава нишка в нея. Не е толкова мека, но горната част с панделката много я разчупва и ми напомня за стила и роклите на Denina Martin. 





              Освен това пристига с колан, така че съм без забележки. 


                  Да си намеря дълга рокля с идеалната дължина за мен, която съм 1,55 висока, не е лесна задача. Всъщност аз никога не търся такива. Попадам на тях случайно. И с тази беше така. Влезнах с колежка в Gang този петък, тя започна да мери и аз лутайски се през това време, я видях на закачалка. Реших да пробвам без очаквания и ми заспа! Памучна с лека шарка на плата и симпатични оранжеви точки. Вталена е и изобщо много успешна кройка. Все още е налична в сайта. На мен 36 номер леко ми теснееше в бюста и си поисках 38. С него се чувствах комфортно и я купих. Цената й е 55 лв. Премерих и тази, но 36 номер от нея ми дойде щирок и не стоеше толкова добре. Зеленото обаче е невероятно! От вискоза е, но плътна и подходяща за есента.






                За финал оставям снимки и линк към сайта на obuvki.bg на сникърсите, които поръчах заедно с едни на Pepe Jeans през септември. Бях ги забравила и тази сутрин се сетих за тях, но си ги нося и не стоят в кутия в някой ъгъл. Днес времето е мрачно и няма да излезнат реално. Гарантирам ви, че на живо са също толкова красиви! Снежнобели и с детайли в слонова кост и кафяво, имитиращ дърво. За мен са много сполучливи. И като изработка, и с удобството си. Вторите върнах, защото бяха тесни и не ми се сториха достатъчно комфортни за обуване. А тези на Jenny Fairy струваха 30 лв като пусках поръчката, така че за мен са топ!



Имам само селфи с тях и роклята на Object, където се виждат малко. :)



              Реших да не включвам летните рокли, защото не им е сезон, но ще покажа най-любимата си, която избрах за рождения ден от Vintage Sumer fashion и сега виждам, че вече я няма. Доскоро беше налична, но явно са се изчерпали.



              За пореден път публикцията е километрична, но събирани почти година покупки, нямаше как да приключа толкова бързо.




2 коментара:

  1. Страхотно, беше ми много интересно да видя какво си си взела 😍

    ОтговорИзтриване