сряда, 1 декември 2021 г.

Narciso Rodriguez Narciso, Poudree, Rouge EDT

             Narciso Rodriguez прави едни от най-чувствените, женствени и елегантни аромати за мен.  Основната и разпознаваема нотка в неговите творения, която ги прави толкова привлекателни, е  мускуса. Затова и трябва да се понасяте с тази леко "животинска" нотка, за да се получи химията между вас.


               Бялото "кубче", както обичаме да ги наричаме ние парфюманите или едноименното Narciso EDP, си е класиката и от него е хубаво да се започне. Ако не се разберете и ви избива онази "потна" нота, вероятно и други от марката няма да ви паснат. Но той бих казала е с много красив и като воал муск, супер елегантен и дървесно-кремест. На мен ми действа като феромон и наистина има онази животинската черта. В добрия смисъл обаче и обожавам да вдишвам дори само от бутилчето. Сякаш ви обвива в бяла пудра и нежна роза. 


                Гарденията не е студена тук, а звучи като луксозен крем. Топла, мека и преплитаща се хармонично с мускуса. Прави излъчването кадифено. Като някаква сладка бяла пудра е! Усещат се много добре дървесните акорди от кедър и ветивер. Гали като струна душата и не бихте останали незабелязани от мъжката половина. Ако търсите привличане, за мен е идеалния. Трайността му е съвсем прилична. Издържа поне 4-5 часа. Имайте предвид, че не са от най-шлейфовите, но и тяхната мисия е друга. Да доставят едно по-различно удоволствие.


                   В случай че си падате по пудрените, но по-сладникави и чувствени парфюми, които да имат дълбочина и наситена база - Narciso Poudree ще ви хареса повече. В него липсват онези бели крехки цветя и започва с хубава българска роза, сладък цвят от портокал и жасмин. Има и свежест тук, именно от портокаловите цветчета. Напомнят ми много бегло Elie Saab Le parfum, но той си е в съвсем друга посока. Муска придава не просто харизма, но и успява да балансира цялата пирамида. Откъм сладост е умерен, въпреки че на моменти в главата ми изплува бурканче сладко от рози с пачули. Поръсено е обаче с фин мускусен прашец, който не позволява аромата да звучи евтино и момичешко. 


                    Подчертано пудрен, магнетичен и завладяващ мъжките сърца е. В базата му ясно можее да се разпознае тъмно като кафе пачули, леко влажно дори, хладен ветивер и любимия ми кедър. Изключително класен за мен и аромат на лукс, страст и химия между двама души.


                      И за финал нека ви кажа и дали си струва да имате Narciso Rouge EDT, ако в колекцията ви са някои от другите. Той е едно от последните попълнения в линията, следван от Ambre. Всъщност, когато човек си има изграден вкус или се върти около едни и същи, може и да изпита необходимост от всички Кубчета. Или ако е колекционер. При мен Rouge EDT се задържа кратко, но не защото не ми е харесал. Някак не успя да изпъкне с нещо повече от другите, затова и бързо се разделихме. Моята жажда за нови попълнения е голяма, но няма как да си пазя всичко.



                         Подобно на другите два представителя, в него мускуса също е основния герой. Това е й подписа на Родригез. Запазената му марка! Пудрени, млечни, кремави и с флорални фасети. И при този не липсват. Започва с момина сълза и роза като муска аз си го усещам още в началото при всички Нарцисота. Не се появява на финал или след като отмине старта. Ето тази открояваща се нотка, ги прави разпознаваеми. Дори със затворени очи да не кажа, мога да усетя че е нещо на НР.


                         В този вариант на Rouge аз усещам пудрена червена роза, но е млада и елегантна. Не е онази маслената и натрапваща се, каквато за моя вкус е в Rouge EDP и не мога да нося. Намирам я за подходяща за малко по-пораснали жени. Тоалетната вода обаче не е монотонна и да изчезва толкова бързо. Стои околко 4 часа, но после се прибира. В първите два си е отчетлива. Има си хубавата страстна роза, нежна момина сълза, която да придаде нежност и онзи привличащ муск от начало докрайя. 


                         Базата тук е сходна с кедър и ветивер, но има тонка. И може би точно тя го разделя на две половини. Взел е по малко и от Poudree, и от Narciso EDP. Леката и кремава сладост, красивия бял цвят, червената роза и за финал мека комфортна дървесна база. Единствения минус е, че когато тонката изпъква, се превръща в skin scent и трябва да завираш нос в китката си. Но точно затова имаме няколко варианта, между които да избираме в зависимост от настроението или вкуса си. :) 

                        При марката нямаме стикери с информация за мл и страна производител, а са гравирани директно върху бутилката. При малко марки съм срещала подобни детайли, а мисля че е по-добре.


                И така, декември реших да започна с нещо червено, което надявам се ви е било интересно и съм събудила любопитството ви за запознанство с марката. 


                А аз въпреки че съм естет и обичам цифрата 3, не успях да си намеря оправдание да запазя яркото кубче. Мястото и близостта с другите две ме спря. Вярвам че е за добро и за да оценя повече всичко друго от колекцията си. :)


2 коментара:

  1. Имам чувството, че съм единственият човек , който нито един аромат не хареса от Narcisco Rodriguez - поне наличните във физическия магазин на Notino. Всички ми ухаят на тежки и евтини ароматизатори (особено бонбонено розовият).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно възможно е. Може би ги усещаш различно и нещо в пирамидата не ти допада. Розовия Фльор муск го имам и мо е любим. И той е лек, сравнен с тези. :)

      Изтриване