събота, 18 декември 2021 г.

Avon Eve Embrace

              Намираме се в най-празничния месец от годината, когато не само подаряваме, но и получаваме подаръци. Без специален повод и причина, вярвам че всеки би се зарадвал на нещо подбрано специално за него. Независимо от стойността, важното е да е с желание и опакован красиво. Смятам че ще се оцени. Затова и днес ще ви дам идея за бюджетен, макар и тривиален такъв. Парфюми се подаряват най-често, но пък се използват и смятам че ако оцелите вкуса на човек, няма по-добър избор за мен. Практичен и понякога сантиментален е. Свързваме го с някакъв спомен. Аз този ще запомня с магичния коледен привкус, който ми донесе.


               Avon Eve Embrace е поредния успешен аромат, който носи очарованието на хладните зимни дни с празничния си цвят и красив елегантен флакон. Розовото стъкло му приляга идеално, защото в него има червени плодове. Започва със сочни малини и ягодки, леко сладки и обвити в скреж сякаш. Хладен, но и в същото време нежен и уютен е. В него има и виолетка, която много добре се комбинира с плодовете. Няма лепкава сладост, нито пък детско звучене. По-скоро напомня M. Jacobs Daisy. Свежест и очарователна нежност с розова панделка.


                  В сърцето на пирамидата ще усетите красивите рози с божур, които ви изпращат сякаш на пътуване до Лондон. Напомнят ми британските розови градини, окъпани в роса и фина ирисова пудра. Фини и излъскан като кристална чаша, пълна с пенливо просеко и 2 ягодки за разкош. Балончетата се пукат и сякаш са пълни с инфузия от османтус, която придава чар и елегантност.

 


                 Тази картина се допълва от базата с пачули и умерена доза карамел. Няма да усетите остро и тъмно, влажно пачулито тук. Върху мен то просто прави по-наситени цветните нотки и плодовете не са като конфитюр, а като заскрежена декорация на коледен сладкиш. Има достатъчно от тях, но не са подсладени. Въпреки че присъства карамел, освен топлината на фон, от него не бива да очаквате познатия вкус. В много деликатно количество е, което ще усетите преди напълно да изчезне.

 


                  В началото още споменах за свежест, която откривам в аромата. И тя идва не само от розите и османтуса, но и от любимия ми бял мускус. Няма сапунен или пък онзи неприятен за някои животински привкус. Омекотява и прави сякаш кремообразен аромата, когато утихне. Като някакъв луксозен лосион е.

                   Носи някаква магия в себе си Eve Embrace. Като коледен букет, който е попил от аромата на домашни бисквити с малини, поръсени деликатно с бяла пудра и розови листенца. Ако трябва да го сравня с по-стари и познати за мен парфюми от Avon, това ще е Crystal Aura, но с прибавени червени плодове. Откривам и някаква прилика заради свежите акорди с Treselle, а във ФР казват и Prima (Dreams). От по-известните парфюми виждам сравнения с Mon Paris на Лоран, който познавам бегло и не мога да кажа само по пирамида дали реално са близки.



                     Цената в момента е 26 лв за комплект, а в Нотино излиза 16,72 с отстъпката. Трайността е средна и не е от най-шлейфовите, но за ниския клас си издържа съвсем прилично 4-5 часа и оставя приятна аура и диря след вас. Вземете си мостра, ако не сте сигурни дали ще ви хареса. Защото от коментарите във ФР разбирам, че при някои е много сладък или пък дори синтетичен, което за моята кожа изобщо не важи. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар