вторник, 29 октомври 2013 г.

OPI Mariah Carey Liquid Sand "Get Your Number", "The Impossible" & "Can't Let Go"

  
  Get Your Number е синия пясък от първата колекция с пясъчни лакове на OPI - Mariah Carey. Холограмните частици в него го правят така красив и "жив", иначе щеше да си е обикновен син цвят. Ефекта му обаче е хубав - изразен пясъчен, както и този на лилавия. Черния, за който писах съвсем скоро обаче ме разочарова. Get Your Number е покривен на 2 слоя, но леко прозира. Ако искате да е максимално плътен, ще трябва да нанесете трети. Времето за съхнене е до 30 мин. Естествено нужни са по-малко, но за да се "покаже" пясъчността и да е напълно сух, му трябват толкова. Трайността при мен е средно 3-4 дни в зависимост от това колко експлоатирам ноктите си.





   The Impossible също не е лош, но не е така забележителен и плътен като лилавия например.
Цвета му е червено-коралов за мен. Иска 3 слоя за хубав цвят и изпъква най-добре на тъмна кожа. На светла като моята не стоеше зле, но като цяло не бях очарована. Пясъчния ефект иначе е доста добър. При все, че Опи на моите нокти държат ден-два, този изкара 4 и бях изненадана. Лилавия за мое съжаление, се оказа най-нетраен, а го харесах най-много.
   Снимала съм (първата снимка) го преди да изсъхне, на слънце, на дневна светлина и със светкавица в стая. Звездичките обаче се "хващат" доста трудно, защото се утаяват на дъното и е голяма играчка да се наредят на плочката. В същото време падат и много бързо, понеже се закачат постоянно. Дори да не падне цялата, то се откъсва парче от нея и няма никакъв смисъл.
Успях да сложа на безименния и палеца, но за ден вече ги нямаше.



                               --- тук съм сложила на безименния топ лак, хубаво стоеше и с такъв

    И на последно място, но не по-красота ви представям "Can't let go". За моя милост е най-хубавия, най-плътния и готин пясък от цялата колекция. Стои средно между пясък и мазилка (не така груб и далеч от тези на China Glaze - Texture). Покривен на 2 нормални слоя, но ми се оголиха връхчетата още на втория ден. Не че смятам да стоя по цяла седмица с него.... все пак не ми се прелакира по 3-4 пъти в седмицата. Съхненето е за 15-20 мин.





   Аз имам мини комплекта, понеже не ми се купуваха големите шишенца. Тези от снимките ми ги предостави съфорумка за проба. Сета ми излезна около 25 лв от нета, тук беше 40 мисля. Големите се продават по 22 лв, доколкото помня (а и на 20 на някои места). От САЩ поръчани излизат по 15 лв средно, което по 5-7 лв на лак не е малко.
   Доста късно е моето ревю, вече им и мина модата, но по-добре късно, отколкото никога. :)

1 коментар: