понеделник, 1 януари 2018 г.

Любимци през 2017-та

        Изпратихме с усмивки и шампанско 2017-та, а сега е време за равносметка. Аз няма да споделям личните успехи и несгоди, а ще ви покажа какво най-много ме впечатли и посягах често към него от козметичната индустрия.

 
         За трета поредна година правя такъв пост, защото виждам че публикациите от този тип са полезни и интересни. Разбираме дали имаме общи любимци, а и можем лесно да отделим онова, което всъщност вече не ползваме. Откриваме и някои нетолкова добри продукти, които са ни разочаровали и всъщност реших да включа моите накрая тук.
        Ако ме следите от повече време и сте чели кои са миналогодишните ми любимци, може би ще си спомните че реших в почти всяка една категория да показвам по няколко. Поне по един от висок или нетолкова бюджетен клас, и по един от дрогерията. И тази година ще бъде така.

        Започвам с ароматните изкушения, а именно Relaxing Zen на Glade, в който съм буквално пристрастена. Ухае на рая. Отпускащ и много балансиран е, напомня ми на японските обичаи. Не снимах целия комплект, но тези аромамасла на Lidl от серията Deluxe, се оказаха просто страхотни. Всички аромати са много хубави, изпълват стаята и стигат за доста време. Ако все още ги има и сте пропуснали, вземете си! Свеща на I/Tems - Moon Flower, макар да имам от близо месец, още от първото палене ме спечели. Уханието й не е за всеки. Има нещо ретро в него, но нистина се усеща в голяма стая, гори равномерно и е икономична. Бях я забравила запалена цяла вечер преди 2 дни, а на сутринта само 3-4 см липсваха.


           Що се отнася до парфюмите, ми беше трудно да избера няколко. Но все пак Narciso смятам че заслужава почетното място с леко сладкия си и пудрен аромат, а Love (Chloe) е такъв, че мога да нося през цялата година и по всеки повод. Много различен, стилен и красив! Когато става въпрос за бюджетни и добри пирамиди, имитациите на Giza ме спечелиха през лятото и вече имам цели 6. А аз съм от хората, които държат на оригиналите и опаковката, но някои просто не са достатъчно желани, за да дам трицифрена сума. Или пък струват прекалено много, трудндостъпни са. Но тези са наистина прекрасни. Не съм сравнявала паралелно с първообразите и въпреки това, ви уверявам че нямат спиртно начало, трайни и шлейфови са. Дори като аромати сами по себе си, са направени повече от добре.

      Decadence (Marc Jacobs) е перфектен за зимата, а Hermes Voyage, Shiseido Zen и Vodka on Rocks (By Kilian) за топлите месеци.

       Трудно харесвам каквито и продукти за коса да е. И до момента само еликсира на Orofluido е успял да ме спечели през всички тези години. Mythic Oil има много фенове, но мен не ме грабна. Термозащитния крем с кимион обаче харесах през последните 2-3 месеца. Имам го от повече от година и много рядко го ползвах. Докато не го дадох на колежка, чиято дъщеря е със супер къдрава и гъста коса. Каза че много успешно се справял с разресването и ще го купи. Тогава реших да му дам шанс отново и се оказа, че наистина работи. За краищата и дълбоко подхранване, страхотно се оказа олиото на Nashi Argan. Има същия топъл, ориенталски и сладникав аромат като Orofluido Beauty Elixir. Прави косата мека, блестяща и плътна. Ако търсите нещо по-евтино, серума за копринена коса на Avon Smooth as silk, се оказа доста приятен.


            Открих че в шкафа имам 2 от него, но виждате розовите перли в левия на снимката. Не знам кога съм го купила, но двата нямат нищо общо. Той е като вода и след разнасяне, не оставя никакви мазни следи по ръцете. Имам чувството че изсушава краищата ми, заплита ги още повече и косата ми губи от блясъка си.


           От бялата козметика също имам няколко продукта, които си струва да им се обърне внимание. Знаете че обожавам Yves Rocher, а серията им Hydra Vegetal още повече. Маската от нея ми е голям фаворит, а и почистващия гел се оказа чудесен за сухата ми кожа. Много свеж аромат, почиства добре и ако беше с по-лесна за отваряне капачка, нямаше да е зле. През зимата имам нужда от подхранване, освен хидратиране и маската от Nutritive Vegetal ми помага много. Като крем през нощта също върши отлична работа. Гомажа с кайсия е за тяло, но аз го ползвам за лице. Частиците му са груби, обаче почиства перфектно и кожата ми е като нова след него. Предпочитам го през лятото. Ухае супер естествено на домашни кайсии!


         Всяка година се сдобивам с нови палитри сенки и през тази малко се олях с покупките. За месец взех три и казах че трябва да съм още по-пестелива в бъдеще. Вече се старая да подбирам внимателно, защото нямам излишно място и искам да са наистина желани. Да няма повтарящи се цветове. Modern Renaissance я исках много, но все си намирах оправдания. Докато това лято не реших да си я подаря за рождения ден. И това е една от най-добрите и качествени палитри, които имам. Заслужава си всяка стотинка, всяка похвала. Наистина са мечта и се работи с лекота с тях. Толкова красиви, наситени и лесни за преливане са. Ако ви стоят добре подобни цветове, не й се чудете. Отново за рождения ми ден, получих от много мила дама Midnight at Paris на Sleek. Оказа се, че нюансите са същите като във Vintage Romance, която имам и само ружа е нов. Но аз обожавам чевеникави, лилави и патладжанени тонове. Стоят чудесно на сините ми очи. А тези са и с прилично за цената си качество. Затова смятам че не бива да я пропускам.
 

         Палитрата на MAC Fruit a-la-la си взех след доста премисляне, но и нея харесах много. Цената й не е малка, но цветовете и качеството са на ниво. Не съжалявам за миг, че я купих. Следващата 4-ка е от лимитирана серия на Essence Girls Just wanna have fun, която сигурно няма откъде да се намери, но винаги когато бързам или искам нещо семпло, с нея постигам много свеж и нежен момичешки грим. Издържат почти цял ден, пигментирани са и се преливат супер лесно.


          Наред с Yves Rocher, вървят и The Body Shop. Всяка година ме изкушават с нови серии. Pinita Colada беше лимитка през лятото на 2016-та, но не успях да се сдобия с нищо тогава и бях много щастлива като я пуснаха пак и през изминалата 2017-та. Колежка беше така добра да ми донесе маслото и сорбето от Лисабон. Дори факта че купих на редовни цени, не може да ме накара да съжалявам. Ухаят разкошно на тропически коктейл, а формулата на сорбето е просто мечта за горещите дни. А маслото от серията Almond Milk & Honey ме опиянява всеки път, когато отворя кутията. Не е от най-тежките формули и по-скоро подхранва кожата, затова и не оставя филм. Аромата е божествен, ако харесвате ядковия вкус и меда.


       Харесах много ексфолианта за лице с кокосова вода на Oriflame от лятната им лимитка от серията Essentials. Частичките са груби и правят добър масаж, а и почистват отлично. Крема за ръце с мед и мляко ми е голям фаворит. Не само че хидратира, но и подхранва кожата много прилично. А и ухае фантастично. Новата опаковка е бяла, дано не са променили нещо в него само.


            Приключих с бялата козметика и за тяло. Сега е ред на декоративната. Ще започна с два топ лака, които ползвах почти през цялата година. Гел топа на Avon Mark Gel Shine и UV топа на Перфект ми служиха вярно и продължават да го правят. Заради хубавия блясък, трайност и бързо съхнене, ме спечелиха. Ейвънския топ казват че вече не бил същия както в старата опаковка, но аз не съм забелязала такова нещо и при мен работи.


          Беше ми малко трудно да подбера червила и моливи, но все пак успях да откроя от всяка формула по едно. Нося много червено и 739 на Aura от класическите Shine Excess е доста добро. Цвета, финиша, трайността му... са чудесни. Новите гелообразни стик червила на Revlon Ultra HD Gel lip color бяха любов от първа употреба. Имам неутралния кафяв пясъчен нюанс 705 Dawn и е страхотен за всеки повод. Лака от същата серия Smoky Tropez е същият, но придава повече блясък и сочност. От друга страна, не останах впечатлена от ружовете им под формата на стик и хайлайтъра. Не ги намерих за особено прилични предвид цената. Тук можете да си ги припомните.


         Матовите устни и шоколадовите цветове, стана много актуални. Колежка ми купи Kat Von D Lolita това лято от Италия и не сгреших. Харесвам всичко в него, но не издържа и то като повечето на мазна храна. А и цената му е трудна за преглъщане. Ако търсите бюджетен вариант и не държите на матов завършек, Avon Mark Choco Latte е чудесно! По-светло е, но въпреки това е красиво кафяво. С класическа кремообразна формула е и издържа прилично 3-4 часа. За да изглеждат безупречно, очертавах устните си с Essence 05 Soft Berry. Пропуснах и още едно страхотно кафяво, а именно Kiko Creamy Emotion Lipstick 105 Pinkish Brown. Ако има откъде да си го купите, му обърнете внимание. За патладжанените си червила, разчитах често на Essence Longlasting 10 Berry on my mind.


          Не пропускам да се погрижа и за устните си вечер или когато съм у дома през деня. Макар и да харесвам Nuxe Reve de miel, новата му опаковка крие и промяна в състава за мен. Нещо сякаш не е същото и не е така ефективен сякаш? Затова пък маслото с макадамия и ванилия на Nivea извадих от дълбините на нощното шкафче. Толкова меки, гладки и с приятен аромат прави устните.


        Когато ми се носи силен грим на очите, посягам към по-неутрални червила и тогава тези моливи са ми големи помощници - Revlon Colorstay Nude, Kiko Creamy Color 302 и Trend it up 430, което червило към него всъщност не успях да открия за снимките. Но са чудесни - цък!


        Всеядна съм и само много бледи продукти за устни не нося. Обичам вишневите нюанси и през зимата можете да ме видите често с такива. Този молив на Rimmel 063 Black tulip бях поръчала от parfimo.bg преди около 2 години и в началото не носех. Но го оцених като го пробвах няколко пъти и открих колко добре се съчетава с няколко подтона тъмночервено.
        Avon Supershock Silver е един разкошен сребърен молив. Нанася се като масло, пигментиран е и стои великолепно през лятото над черна очна линия и тюркоазени сенки.



         Нямам пълноразмерен продукт, но от новите матови течни червила на Avon Mark TKO ме спечели. Цвета, почти целодневната трайност и финиша са един път!


          Не успях да намеря любима спирала, но Perfect Cover на Missha ме грабна от раз. Взех го насляпо от размяна, но 21 се оказа идеалния цвят за мен и консистенцията му е перфектна за суха кожа. Смесвам го успешно с други мои фдт и нямам притеснения за издръжливостта. През лятото обаче кожата ми беше почти мазна, затова и разчитах на Camouflage 2 in 1 на Essence. В момента обаче не мога да го ползвам, защото ми е сух и подчертава недостатъците по носа ми.


          Много стара, но и много любима е тази бронзираща пудра на Flormar. Имам 03 номер, който стои добре през всеки един сезон. Супер естествен е цвета, нанася се и прелива с лекота, издържа и е ужасно икономична. Толкова е ползвана, а изглежда като нова.


          Спонтанно взех от Baked Blush от новите Pretty на Флормар, но този коралов нюанс се оказа попадение. За мен има и розово в него, затова отива на почти всеки грим. Напомня ми на Luminoso, заради универсалността си. Не е много пигментиран, което го прави пък лесен за работа и с напластяване, се постига и силен цвят.


          Aura и тази година не спряха да ме изненадват. Строубинг палитрата я ползвам почти всеки ден, откакто я имам и светлия хайлайтър съм издълбала направо. А аз имам поне още 10. Това трябва да ви говори достатъчно. Контуриращата им също обожавам - банановата пудра с най-тъмния цвят са честно използвани от мен.


         На Aura Strobing cream в началото погледнах с недоверие. Но ми беше голям помощник, когато исках свеж вид и да отнема от покривността на някои фдт. Лека гелообразна формула, удобна помпичка и нежни частички. Пудрата за вежди на Impala поръчах без да имам особена нужда, но и тя ме изненада. Силно пигментирана е, апликатора е прецизен и се нанася за секунди. Трайна е и бюджетна.

        Четката за руж на Revlon от Expert FX взех без много отзиви и премисляне, заради готината дръжка, но всъщност за мен си върши чудесно работата. Нанася много добре продукт, отнема точното количество, формата е идеална и космите са с идеалната гъстота и мекота.
         Catrice Kaviar Gauche пожъна доста успехи за кратко време и четката им за нанасяне на тъмен цвят в сгъвката ми стана любима от първата употреба. Не само че не пада цвят по бузите, но и успява да прелее много добре. Космите и са мекички, с идеалната гъстота. Ако я има все още, не я пропускайте. Hakuro видях случайно в parfimo.bg и H13 реших да пробвам тази за хайлайтър и контур. Тя също се оказа находка. От Morphe също имам фаворити и те са от Gunmetal серията. G1 е чудесна за фдт, а G38 за преливане на коректор под очите.


          Китайските копия на онези прословуте четки на MAC, наподобяващи за зъби, набраха голяма популярност и аз не можах да удържа фронта като видях от тях в Елитис. Всъщност има и кофти от тях, но явно аз случих на качествена и съм доволна от ефекта, който постигам с нея. Не поема продукт, разнася чудесно фдт.... единствено главата й е малка.

         Тази есен открих бижутата на Ira D Handmade на базар в града и се влюбих в моделите й с цветя от полимерна глина. Колието ми не снимах, но и него харесвам безумно!



         Споменах ви в началото за някои разочароващи продукти, на които искам да обърна внимание. Някои вече нямам, но помня и ще ви споделя. Базата за устни на Aura е безполезен продукт за мен. Супер течна и рядка е, има странен неприятен вкус и не забелязвам да прави нищо. Не оказва влияние нито върху трайността, нито нанасянето или наситеността. А и много неудобна в тази опаковка. Основата за сенки на Artdeco Pure Minerals за чувствителни очи имах преди години и изхабих до последната капка. Беше отлична. Сега променили ли са я не знам, но сенките ми не са по-наситени над нея и освен това се събират брутално за 3-4 часа. Гримирам се в 7,30 и в 12 наобяд вече няма никой на подвижния клепач. Сякаш ги изяжда. Което за цената от 19 лв е абсурдно! Очната линия на Impala 502 Waterproof & Super long lasting върши работа донякъде. Наистина издържа цял ден, но! Цвета не е достатъчно наситен. Случвало ми се да е водниста и прозрачна на моменти, ако не разклатя. Започва да стяга и опъва буквално. Ако решите да повтаряте за по-интензивно черно, често ми се е ронила и отлепвала. Освен това почти при всяко гримиране, докато завърша и двете очи, на първото вече при клепване сенките я скриват на места и се отпечатват. Затова се налага да повтарям и дори потретвам, което с Dipliner на Голдън Роуз никога не ми се е налагало да правя. Последното и всъщност ако трябва да съм откровена, е и основно за моята омраза към тази очна линия, е че се сваля много трудно. Брутално търкане и ронене започва в банята, пада на парчета и големи трохи. Нито един дегримьор или мицеларна вода успяват да я свалят лесно. С олио, гел и какво ли не съм пробвала, но винаги минавам през поне 3 стъпки. Последни дни започна и да се затваря трудно. Дори пластмасовия пръстен в най-горната част се вади и остава над четката. С 2 думи не струва! А ето какво пропуснах - и писалката им 509 Ulimate също не става, ама грам! На ръката пише, на окото не. Не знам аз ли не разбирам и правя нещо както трябва, но мога да я ползвам само ако вземам от другата с писеца и нанасям. А я държа права само с него надолу!


         Продукта който помня че ме разочарова, е дезодоранта без алуминий на Нивеа, за който имам самостоятелна публикация. Не предпазва и започвам да усещам ужасен мирис от мен. Същото беше и с дей спрейовете на Rouge Cavailles. И спиралата Paradise Extatic на L'oreal спада към тази категория за съжаление. Ужасно ронене и посредствен ефект за моите мигли.

          Това бяха моите любимци и разочароващи продукти за 2017-та. Откривате ли общи с вашите? Споделете ми в коментарите. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар