сряда, 3 януари 2018 г.

Dove Nutritive Solutions Shampoo & Conditioner

            Застудяването води не само до употреба на по-хидратиращи и подхранващи формули за тялото, но и за косата. През лятото наблягаме на продукти за обем и дълбоко почистване, а през студените месеци ги избягваме и предпочитаме грижа за омекотяване и заглаждане. Особено ако сме със суха и изтощена коса. Вълнените тъкани също изтощават дължините и трябва да полагаме грижи почти ежедневно. Но и редовното постригване не бива да се забравя.
           Днес ще ви споделя за подхранващите шампоан и балсам на познатата дрогерийна марка Dove от серията Nutritive Solutions. Те са обогатени с леко арганово масло, което помага за хранителния баланс на косата, нейното заглаждане и блясък. Производителят препоръчва да се използват всеки ден или поне шампоана, но аз не виждам смисъл от толкова честа употреба. Ако имате бързоомазняваща се коса няма как да се избегне. Моята е нормална и я мия веднъж на 3 дни.


          Аромата и на двата продукта е като на класически шампоан и балсам. Има плодови нотки, общо взето е приятен и ненатрапчив. След измиване остава усещането за чиста коса, но след изсушаване и някакъв серум, не се задържа.

        Текстурата на шампоана е кремообразна и сравнително гъста. Пени се добре, въпреки че е продукт с подхранващи свойства. При първото сапунисване, е нормално да прави по-малко пяна. Ако сте с мръсни корени разбира се. Но при второто е като стандартен шампоан. Не придава обем, а по-скоро поддържа косата в нормално състояние. Аз имам и не губя от него, но след втория ден имам нужда от освежаване. Има блясък, от който изглежда жизнена.


          Моята коса е много мека по принцип и често се наелектризира, знаете как стърчат косъмчета като бебешки. Особено сега във влажното време, това се забелязва по цялата дължина при мен. Така че шампоана не спомага за заглаждането. И не само навън, а през целия ден.
         Балсама е със средногъста текстура и излиза лесно от тубичката. Омекотява и придава блясък, спомага и за разресването. Не бих казала че е нещо кой знае какво и смятам че с всеки сходен продукт, бихте постигнали същото. Предпочитам обаче с него, отколкото без. Косата ми се заплита много лесно и се старая да не пропускам някаква грижа след измиване.



           И двата имат кремав цвят, като в шампоана има фини златисти частички.


          Като недостатък бих отметнала, че при мен от шампоана се появява пърхут. Бях го ползвала пролетта и забелязах, след което преустанових употреба. Реших сега да изразходвам останалото количество и да видя дали не е било от нещо друго. Но както ще видите и от снимките по-долу (как изглежда на три дни косата), има лющене на скалпа. Слагам в момента и масло от чаено дърво при измиване, но явно някоя съставка ми дразни въпреки мекотата на продукта. Приятелка също пробва няколко пъти и двата, като нейната коса е нормална и боядисвана 4-5 пъти, но и тя потвърди моето мнение. Стават, но не са нещо уау.


           Редовната цена е 5-6 лв за всеки. Има малка промяна в стикера на опаковките. Моите са купувани преди повече година и сега им дойде реда. Вероятно и в състава нещо е променено.
 

            Ползвала съм шампоана Oxygen Moisture и беше доста добър, но само през първите 2 пъти. След това сякаш спря да действа. За маската от серията пък отзивите са само отлични и бих я пробвала в бъдеще. Както почти всичко в козметичния свят, и тук бих казала че всичко е индивидуално и на вас Dove Nutritive Solutions - шампоан и балсам, може да ви паснат. За мен не са лоши, обаче предпочитам Pantene между двете марки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар