понеделник, 9 юли 2018 г.

Nashi Argan oil

             Nashi Argan е италианска марка, позната на нашия пазар главно с професионалните си продукти за коса. Предлагат също грижа за тялото и лицето, както и ароматни пръчици за дома, свещ, парфюми и възглавничка с уханието на серията. Аз бях слушала много за олиото за коса, затова и миналата година си взех него за проба в малък формат. Вече имах опит с няколко други, затова бях любопитна да разбера дали е толкова добро, колкото казват.
             Опаковката ми е почти към своя край, затова реших да ви споделя какво мисля за него и дали заслужава всички суперлативи по свой адрес.


            Ухае топло - на ванилия, кехлибар и мед. Чувствен и въздействащ е аромата. Каквито много харесвам, нищо че парфюми с това ухание не са ми по вкуса. В терапиите ми за коса са друга бира. И цвета няма как да е друг, освен златистожълт. Гъста и гелообразна е формулата.


              Аз съм със среднодълга коса, плътна и гълтаща доста от подобни продукти. Капка или две не са ми достатъчни. Нанасям двойно на горното количество, за да обгърна всяка част. След което суша със сешоара, като ползвам обла четка за премахване на водата.


            Не съм забелязала да помага за по-бързото изсушаване или за забяване цъфтежа, но моята коса по принцип не е от най-цъфтящите. Не съм боядисвана. Имам правено омбре преди година и месец (на 6-ти юни 2017), но въпреки това не се е изтощила много. Ако обирам по 2 пръста от крайчетата, спокойно ходя през 3-4 месеца и фризьорката ми казва че косата изглежда чудесно. Има малко нацъфтяло и сухо за изрязване, което е в рамките на нормалното. Ето състоянието и два дни преди пострижка, на измита и изсушена коса с олиото:


            Отворих Nashi Argan Oil преди около година, може би есента. Ползвах го през всеки сезон, с различни шампоани и маски. Ефекта му за мен е почти сходен с Moroccanoil. Усеща се идея по-тежко. Помага за разресването, но ако сложа от още един продукт за целта. В противен случай не особено при моята лесно заплитаща се коса. По-добре е с него, обаче не прави чудеса. Има и заглаждане, като при сухи краища подстригвани преди 3 месеца, в огледалото се забелязва безжизненост и стърчат. Зависи и от шампоана разбира се. Хидратира и подхранва в рамките на нормалното, за моята коса намирам за достатъчно през топлите месеци, но още по-силен ефект имам с Orofluido. На пипане е много мека и с лек блясък, косъма се усеща запечатан.
 

            На пръв поглед маслото дава всички необходимо за една здрава коса, но не го намирам за уау и незаменимо. Както много пъти съм споменавала - нито Mythic Oil, нито Moroccanoil ме впечатлиха. Работят като всяко прилично олио от дрогерията. Митик например върши същата работа като 2 пъти по-евтиното им Extraordinary. Само Орофлуидо действа безотказно при мен и след него косата ми е в буквалния смисъл преобразена.
           След професионална намеса също няма голяма разлика от това, което правя у дома. Дори се харесвам повече, когато сама се суша и с мои продукти като финиш. Фризьорката ме изми с някакъв шампоан за изтощена коса (по мое мнение), защото нямаше обем и стана доста лъскава. Аз обичам да имам пухкава коса, предвид факта че не ползвам преса и вафли никога!


           Не ме разбирайте погрешно - продукта на Nashi не е никак лош. Ако обаче трябва да ви препоръчам олио, което струва 50 лв или пък Мароканойл за 100-тина, не бих го направила. Купете си малка опаковка и тествайте, в случай че представлява интерес за Вас. Може би при силно изтощени коси, които се боядисват всеки месец и особено руси, ще действа видимо. При моята естествена обаче, е просто добро подхранващо олио.


          Тествала съм и шампоана им, но не останах очарована. Измива леко, хидратира и придава блясък. За фини и бързоомазняващи се коси, не е особено добро решение. 


             Nashi Argan oil е чудесен продукт, но не и без алтернатива. Флакона от 30 мл струваше 18 лв. Продуктите им може да намерите в салоните и някои сайтове. Ако вие сте пробвали нещо от другите им серии и имате впечатления, ще се радвам да ми споделите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар