понеделник, 2 декември 2019 г.

Pacifica French Lilac Soy Candle

              Уюта на декември се усеща не само от пукащата камина, топлите пуловери и печената тиква, но и от уханието на запалените свещи. Напомнят на моментите, когато сме с близките и отбелязваме последните дни на изминалата година, правим равносметки и поставяме нови цели. Тази година обаче няма да ви говоря за типичните коледни аромати, защото вкуса ми се промени и омръзват ябълки с канела и горски плодове. Ще ви разкажа за американската марка Pacifica, която предлага не само бяла козметика. Соевите им свещи са безумно добри и въпреки че имам само Френския люляк, съм убедена в качеството и на останалите аромати.
 

               Естествените съставки ми напомнят веднага на свещите на българския бранд I-tems, чието качество също е много високо. Вероятно някои от Вас не са чували за Pacifica, а други я познават. Може да се открие в българския сайт naturalcare.bg , които бяха така добри да ме сдобият със соевата свещ.


               Pacifica са без съставки от животински произход, минерални масла, SLS, парабени, фталати, нефт, оцветители, пропилен гликол и каквито вредни "химични" вещества се сетите. Дори свещите са веган и аромата е фантастичен. Точно толкова хубав, колкото е и на свеща на I-tems Moon Flower. Явно налитам на сходни, защото имат голяма прилика. Moon обаче клони към парфюмна и се усещат лилави цветове. Докато Бялата красавица е обагрена само в нежни нюанси. :)
              

               Можете да избирате между няколко различни аромата, като в момента са налични само 4 в един от споменатите сайтове. С удоволствие бих грабнала Смокинята! Ако обаче харесвате чисти и нежни ухания, на бели цветя, пролет и муск, непременно потърсете Люляка. Супер автентичен е, не се натрапва и изпълва стаята за минути. Мога да я сравня с един от последните парфюми на Cartier Carat без да има онези нахални бели и кристални отзвуци на цветята в ранна пролетна сутрин. Има листа от магнолия, хелиотроп и нектарина. Не е никак скучен.
             Паля свеща в хола, който е около 30 кв. м. и се усеща навсякъде без да се налага да се движите и влизате от коридора. Действа ми като ароматерапия. Отпуска сетивата чудесно след дълъг и изморителен работен ден.


                  Гори точно толкова равномерно, колкото и I-tems. За близо 10 часа при първото палене, спадна не повече от 3-4 см. Според мен това я прави икономична и би стигнала за седмица ежедневно ползване. Личи си качествения восък и маслата, които са използвани за направата й.

               Свещите на американската марка са направени от естествени соеви восъци, фитила е памучен и не съдържа олово. Нямат парабени, изкуствени аромати и оцветители. Не са тествани върху животни. Приблизителното време за горене е 50 часа.


                 С ръка на сърцето мога да дам 2 палеца нагоре за тези прекрасни свещи. Опаковките са семпли и дори обикновени, но всичко друго в тях е без компромис. В случай че имате нужда да освежите дома си, зарадвате приятелка с интерес към натуралната козметика или просто да допълните подарък за личен празник - заслужават си.


                 Любов, невинност, чистота и пролетно настроение струи от French Lilac.


              Цените им според мен са прилични и напълно оправдани предвид използваните суровини и силните аромати. Усещат се и през кутията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар