понеделник, 6 декември 2021 г.

Roberto Cavalli Gemma di Paradiso EDP

            Украсихте ли елхата? А изпекохте ли първата доза меденки и джинджифилови бисквитки? Не го отлагайте, защото Коледа вече чука по вратата и е време да замирише на уют, топлина и празници. Днес няма да си говорим за традиции, но смятам да ви разкажа за един разкошен и останал извън светлините аромат, който ухае на топла напитка с ром, на пукащи дръвчета в камината и на прясно изпечен сладкиш с круши и обилна карамелена заливка. Разтапящ вкус и още нещо..... 


              Ако обичате този аромат и сте на диета, смело отворете и вдишайте от Gemma Paradiso. Освен че е супер изкушаващ, е безкалоричен. :) Въпреки че е типичен за студените месеци парфюм, защото е гушлив и се развива добре именно в хладното, през топлите месеци се прокрадва много интересна нотка, напомняща Aura Mugler. Като на някакъв сироп, но в добрия смисъл. 


               Gemma di Paradiso е комплексен, а не сладкарски или момичешки аромат. В случай че очаквате да ухае подобно на коледните лимитки на Yves Rocher, пропуснете. Много по-красив и луксозен е! Тук крушите са карамелизирани, но и обвити в топла амбра и дървесни нотки. Едновременно с това не оставят усещане за гурме, каквото има в Jean Paul Gaultier La Belle и да лепне. Започва със сочни, сладки и поръсени леко със сок от мандарина жълти круши. Смело се прокрадва и започва да изпъква със свежия си и екзотичен подпис жасмина. И точно той придава онази лекота, онази женственост, балансира сладостта и Gemma звучи класно. Може би и това го прави идеален през летния сезон.


                Жасмина тук не е остър и студен, а напротив. Хем има дървесно сърце и го усещам малко сух на моменти, хем е и кремообразен. Изпъква флоралната му страна. Откривам прилики с Just Cavalli, който също обичам и е един от най-красивите парфюми с екзотично звучене от бели цветя в моята колекция. Отличаваща проекция има!

 


                  Ванилията тук е премерена и с кремообразен завършек. Няма общо с познатите ви бонбонени или ориенталски, но и не е безобидна. Ухае ми точно на карамелизирана кафява захар за онзи пухкав обърнат сладкиш с круши. Вкусна и същевременно мадамска е. Не тежи, но се усеща много добре и създава впечатление веднага. В комбинация с дървесните нотка и амбра, цялостното излъчване е много подобно на Montblanc Signature. С разликата, че в Gemma имаме по-ясни woody notes и свеж жасмин с пикантен характер, докато в Signature ванилията звучи като пухкав сметанов сладолед и се усещат ядки. 

   


                   Спокойно и Джема може да бъде подпис, защото е перфектния парфюм от пухкава сладост, свежи флорални нотки, топла амбра и дървесина с лек плодов акцент. Еднакво излъчва през почти всеки сезон, но в студените дни е приказен. Гушлив, уютен и съблазняващ. Ухае на домашен кекс с карамелизирани круши, на времето пред камината с чаша коняк в ръка, на гъст сироп от фурми и захаросани пекани с кремообразно сърце. 


                     Флакона също е бижу! Смарагдовозелен с увит като змия около гърлото златен шал, а капачката за финал прилича на шлифован диамант. Всички от линията са в такива бутилки, но тази заради зеления цвят, е просто жестока! Paradiso Azzuro и той е хубав, но той е акватик и за морските дни. Assoluto (червения) не е лош аромат, обаче не успя да ме впечатли. Първото Paradiso на мен ми е любимо и мога да нося почти целогодишно, а към съкровището Gemma посягам когато захладнее и извадя топлите шалове.


                      Въздействащ, секси и перфектния за прелъстяване на мъжки сърца. Модерно и лесно за носене гурме, с плодови и цветни акорди, обвити в пухкава като кашмирен шал ванилия, подплатени с леко пикантни кедрови нотки. Докато Montblanc Signature е младата крехка дама, Gemma е безапелационна жена. Има подчертан характер и е истинско съкровище.

                       Трайността е отлична и се задържа цял ден без да е нужно обливане. За съжаление четох че е спряна и вече се намира рядко, но в Ивис в града все още виждам че има бройки. Както и онлайн. Не е скъп и си заслужава на фона на излизащите последните години! Цената на Montblanc е сходна, така че и той е опция. ;)

                       И щом съм казала сладкиш, на ето това напомня Gemma - разтапящ в средата и с изгаряща обвивка. :)))  Липсват само няколко резенчета круша и щипка цитрусов сок за разкош.


                                  Любим аромат, любим вкус и любим чийзкейк - Сан Себастиан


Есен, жълта и благоуханна, карамелена и пухкава като топъл шал....ммм!




                                    А вие обичате ли круши, карамел и ванилия? 

 

1 коментар:

  1. Прекрасен, гушлив, мек, на моята кожа се разгръща предимно ванилията и после крушата... Откакто ми даде мостра, не мога да спра да го душа! Жалко, че го спират, трябва да го имам, пазен като съкровище на всяка цена. :)

    ОтговорИзтриване