неделя, 19 септември 2021 г.

Hada Labo Tokyo - хидратиращ крем и лосион Super Hydrator

             Температурите вече почти са есенни и е време да подредим не само гардероба, но и тоалетката. Да подготвим козметиката за студените дни. Докато свърша тази работа, ще ви споделя за два продукта на Hada Labo Tokyo, които използвам вече втори месец и с тях смятам да направя прехода между лека грижа и подхранваща. Японската марка можете да откриете в дрогерии ДМ, аптеки Ремедиум и Марви,в магазини Ивис и тук. Аз си ги закупих от турската верига gratis миналата есен, защото попаднах на страхотно намаление. Избрах си супер хидратаращия или по-точно Lotion No. 1 Super Hydrator и крема Absolute Smoothing & Moisturising Cream със супер хиалуронова киселина. Много мислих дали да взема и почистващия продукт, но имам запаси и го пропуснах.

 

              Употребата на серум преди каквато и да е грижа, от година стана почти задължителен за мен. Кожата ми е суха, така че ми е нужна малко повече хидратация. Особено пък след маска, която почиства в дълбочина и усещам опъване в някои зони. Затова и реших да си купя Lotion No. 1 Super Hydrator, който е бест селър в Япония и се слави с продажбата на флакон на всеки две секунди. 




             Тубичката е пластмасова и с удобна помпичка, която не пръска навсякъде и само два спусъка, са достътъчни за цялото лице и шия. Консистенцията е лека и водниста, прозрачна и попива много бързо. Не лепне и не оставя мазни следи. Няма аромат, което го прави чудесен за чувствителна кожа и комбинирана през лятото.


              Формулата на лосиона е обогатена със супер хиалуронова киселина - комплекс от 3 вида хиалуронова киселина. Хиалуроник плюс - осигурява 2 пъти повече хидратация от обикновената хиалуронова киселина, комбинираща вода и масла и позволява оптимално да проникне в кожата, да задържи влагата в нея. Макро хиалуроновата киселина е с най-голяма по размер молекула. Тя действа върху повърхността на кожата, за да задържи влагата в нея и да я предпази от вредните външни влияния. Образува фин заглаждащ воал за перфектни резултати при нанасяне на грим, докато микро хиалуроновата киселина е с молекула 100 пъти по-малка от тази на макро хиалуроновата киселина. Тя прониква дълбоко в кожата като подпомага хидратацията и обема ѝ отвътре-навън. 


             Ако съм си правила маска и усещам необходимост от крем след подсушаване, сега през все още топлите дни, мога да остана дори само по него. Не прави толкова еластична кожата, но определено се усеща разликата. Комфортно ми е. Когато нанеса крем обаче, лицето ми го поема много по-добре и сякаш навлиза в дълбочина. Няма чувството за тежест и свръххидратация. Не е мазна. Единствено сутрините след душ и тренировка, когато се потя много и бързам, не попива за кратко време и сякаш от напрежение ми избива по цялото лице. Но това си е мой проблем, никой не ме бие през ръцете да върша 10 неща в минута. :)

               Потвърждавам и че грима се нанася без проблем над него, така че има плюс от мен.

               Опаковката е 150 мл и ще стигне за доста време предвид текстурата и необходимото за едно нанасяне количество. Цената тук е между 33 и 36 лв. Аз го купих за около 100 турски лири по спомен. Дали е оправдана, според мен да - ако ви върши работа, ще го ползвате поне година. Освен това е подходящ за всеки тип кожа.


               Когато бях пред щанда, се чудих много кой вариант за крем да избера. Имаше гел и с анти-ейдж ефект. В крайна сметка се спрях на Absolute Smoothing & Moisturising Cream, защото е подходящ за дневна и нощна грижа. Неговата текстура е гел-крем и със светъл бял цвят. Няма аромат, точно както и лосиона. Лека и пухкава на допир, която се плъзга с лекота и хидратира нежно, но и в дълбочина.


                 Формулата отново е със супер хиалуронова киселина, която интензивно хидратира и омекотява кожата. Оставя я невероятно мека, гладка и сияйна като забавя процеса на стареене. Подходящ е за чувствителна кожа. Не съдържа аромати, алкохол и есенциални масла.


                 Всъщност при него, както и при останалите на пазара кремове, в основата е водата, която стои на първо място в списъка. Това означава че H20 е в най-голямо съдържание. Играе ролята на разтворител за съставки, които не могат да се разтворят в масла. Разбира се има и глицерин, естествен хидратиращ агент в кожата ни. Той е безопасен, евтин и ефективен. Затова и е често срещан, използва се над 50 години. Ще спра до тук, а в линка по-горе ще прочетете повече, ако се интересувате и от останалите агенти.


                Мога да потвърдя обещанието на производителя, че след него кожата ми е по-мека, гладка и блестяща в добрия смисъл. Изглежда жизнена и на допир еластичността е налице. Успокоена е и добре хидратирана без да има мазни участъци. 


                 Използвам го от два месеца и ми действа идеално. Само в горещите летни дни, се събуждах с малко по-омазнена зона около носа. За мен е напълно нормално и това се проявява с всеки крем в диапазона юли-август. Не е толкова икономичен като лосиона, но все пак имам за поне още месец употреба. Неговата цена беше също в порядъка на 100-120 тл. 

                 Произведени са в Япония, а ефекта и от двата продукта е осезаем без да се открояват с тежки формули и луксозни аромати като при повечето "европейски" луксозни марки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар