вторник, 3 март 2020 г.

Essence d'Elle by Suddenly EDP

             Lidl този февруари ни изненадаха с лимитирана серия на техните аромати Suddenly по повод 14.02 и за цената от 10 лв за 100 мл, парфюмите си струваха всяка стотинка! Имаше мъжки и дамски, които са вдъхновени от някои луксозни марки. Дамските бяха Cacharel Amor Amor, Dior J'adore, Narciso Rodriguez For Her EDP, Armani Acqua di Gio, Good Girl на Carolina Herrera, Lancome La vie Est belle, D & G Light Blue, имаше и още един - забравих вече на кой беше имитация, но като цяло си заслужават. На места има закътани бройки по рафтовете и ви съветвам да обърнете внимание в случай че не харчите трицифрени суми за аромати. Трайни са, имат развитие и не ухаят на спирт, на евтино. Аз се изкуших и взех Essence d' Elle, който е сходен на For Her EDP (Narciso Rodriguez) и макар да не е 1:1, мога да кажа че дори без да го сравнявам с оригинала, е много добър като парфюм сам по себе си. На луксозно и стилно ухае.


            Началото му е леко остро и цитрусово. Усещам горчив бергамот и лайм, примесен с жасмин. Наподобява малко зелените чайове, но тези нотки отшумяват бързо и за секунди. Дават път на свеж и деликатен сапунен привкус, не евтин и мускусен обаче! Намек за орлови нотки с бели цветя, примесен с меки цитрусови акорди и даващ усещане за класа и вкус.


               Ако трябва да му дам точното описание - така ухае жената, която е облечена добре, поддържана и с усет към качеството без това да значи скъпо и марково. D' Elle е идеалния офис аромат, за дами на високи токчета и с безупречен външен вид. Държат на себе си и го показват. Знаят какво искат и как да привлекат внимание без дълбоко деколте и къса пола.


             Фини кремести акорди и кристално чиста същност, без ретро вайб и твърде много муск. Умело съчетание в точната доза - малко цитруси и бели цветя с червена роза, щипка муск и кедрови акорди, сандал за добра основа и дървесен привкус. Сякаш ще затанцува върху вас, толкова премерен във всяко отношение!


             Кедъра и базата от сандаловото дърво контрастират идеално с белоцветното начало. Има и малко пачули с амбър, които омекотяват тръпчивите цитруси и добавят нежна сладост, мекота на аромата! Носейки D' Elle се пренасям на луксозна тоалетка със скъпи бижута и кутия от Герленските метеорити в ръка. Не мога да се изкривя и за трайността, защото само от едно пръсване се носи часове наред. Усещам го отчетливо 5-6 часа. Дори оставен кутийката до мен, се разстила като воал около мен.


              Дори опаковката, макар и толкова скучна, бих казала че напомня на нещо изчистено и стилно, което не е нужно да е завъртяно и пипнато, за да покаже качество.


               Стилен, многопластов и женствен е Essence D' Elle. За дамите с вкус и елеганс, които не искат да ухаят на ванилия, плодове или тамян, е идеалния ежедневен или аромат за хубав повод. Със сърце и душа към красивото без значение от цената!

Няма коментари:

Публикуване на коментар