вторник, 3 март 2020 г.

Празни опаковки - част 1 (2020)

           Първите два месеца от новата година изминаха неусетно и ето че вече сме март. Времето лека полека започва да се стопля и дори преди 2 дни прибрах някои пуловери. Смятам че зимата не си е тръгнала, но вече ми се носят свежи пастелни цветове и по-леки материи. А и козметично съм настроена на друга вълна сякаш. Успях обаче да приключа с някои продукти, та днес ще ви споделя какво ми е харесало и си струва да му се обърне внимание. :)
            Идеята ми беше това да са зимни празни опаковки, но в крайна сметка нито аз съм изхразходила всички от тях, нито студа си е тръгнал. ;) Та ето какво изхвърлих преди дни.




               Разбира се, започвам с по-обемните тубички и това са на грижа за тялото. Гела за бръснене Cien Tropical Summer на Lidl имам от 3 години! Срамота, но често ме примързяваше да го нанасям и затова толкова време стоеше в банята. Миришеше свежо, приятен за употреба и без да ме впечатли. Като цяло се улавям че този тип продукти не вършат кой знае каква работа при мен. Ако ще се поразвам с бръснача, правя го и с тях. И на Balea съм имала, ами не са необходимост и да имам нужда. За сметка на това ексфолианта на Treacle moon wild Cherry magic ми стана фаворит. Ухае невероятно на череша и бадем, без да е химичен или натрапчив. Текстурата му е като крем с частици, деликатен и не изсушава. Не очаквайте кой знае какъв пилинг ефект, но за зимата беше идеален. Почистваше и това е достатъчно. Душ-пяната на Kneipp с масла от жожоба и портокалов, ми стана също любима! Само едно натискане и количеството в шепата, е достатъчно за цялото тяло. Много пухкава и ароматна пяна пуска. Ухае невероятно на луксозно масло от портокал и беше истинско удоволствие да я използвам. Не изсушава, но свърши за около 10-12 пъти и цената от 10 лв тук не се пренебрегване. Ако пускате поръчка от parfimo.bg и ви е интересна, може да я опитате.


                 За маслата на The Body Shop не мисля че има какво много да говоря, освен че не мога без тях зимата. За някои са прехвалени и да, не мога да кажа "уау, незаменими са", но аз ги харесвам. Плътни текстури, които силно хидратират и подхранват, ароматите ми допадат и мажа с удоволствие! А конкретно тези аромати от Коледа 2018, бяха фантастични - ментовите захаросани бонбони, ванилия с маршмелоу и страхотния Berry Bon bon. :)
                 Миналата година взех за подарък този крем на Avene Cold Cream и оставих втората тубичка за мен. Да си призная, въобще не ми хареса. Странен медицински аромат, хлъзгава текстура и оставяща бели следи. В същото време не хидратира и подхранва. Абсолютно ме разочарова и не препоръчвам. Део-спрея на Dove Nourishing Secrets Awakening Ritual с екстракт от зелен чай матча, е с доста приятен зелен аромат. Има леки цветни акценти, но идва идея по-сладък отколкото предпочитам. Нищо кой знае какво като ефект, купих го с поръчка от Ремедиум. Не е лош, не бих повторила обаче. Не ме предпазва от потенето, но аз и не очаквам от бюджетни марки това. Течния сапун на Isana Forbidden Apple и него размотавах 3 години близо в банята. Типичен коледен аромат, но без силен канелен вкус. Стандартен продукт е, доста икономичен обаче. Марката се предлага в немските дрогерии Росман мисля, но тук я няма.


                  Мисля да спра да ви показвам тази паста на Paradontax Ultra Clean, защото вече стана пословична. Откакто я открих, винаги имам по 2 у дома и вече не купувам друга. Почиства и освежава отлично, за кървящи венци е много добра! Водата за уста също е от леко парливите, но не непоносимо и оставя дъха супер свеж. Определено ще продължа да ги поддържам!


                 Не помня дали съм ви показвала в празни опаковки Avon Rare Diamonds, но беше най-слабия от всички аромати от серията. Леко сладък и стои близо до кожата. Не останах доволна. Oriflame Muse ухаеше на пролетни цветя и доста нежно, но и нетраен. Люляци, теменужка, роза и пипер с малко цитруси. Преди години, когато не разбирах от парфюми за мен бе чуден, но сега е просто водичка. :) Ароматизатора за стая на Air Wick е лимитка от миналата Коледа. Winter Berries е типичния празничен и зимен мирис, но явно има проблем с дозатора, защото се наложи да извадя от машинката и пръскам на ръка като се сетя. Отстрани тече по малко и не успях да му се насладя.


               Банановите шампоан и маска на The Body Shop не ми харесаха. Освен хубавия аромат, нито усетих лесно разресване, нито подхранване с тях. В момента привършвам маската, а шампоана комбинирах с друг при измиване, за да не е толкова зле положението. Безформена и сплескана с него ми беше косата.


               Hydro Boost серума на Neutrogena е страхотен за мен и затова съм се запасила с нова опаковка. В по-топлите дни след хидратираща маска можех да остана само по него. Не попива за секунди, но и не лепне. Кожата на допир е мека и се усеща, че сте нанесли продукт. Ухае приятно и перличките придаваха деликатен блясък. Сутрин и вечер го ползвах с удоволствие. В шкафа ме чака и кремче от серията, а и измиващ гел с експресен хидратиращ спрей. Та толкова харесах серията аз. Детокс крема с портокалова вода от Bio Beaute на Nuxe също ме грабна, не очаквах! Доста добра хидратация и подхранване за сухата ми кожа и определено бих препоръчала, ако си търсите нещо с изчистен състав. Същото важи и за маската на 5th heaven с банан и мед, която е най-хидратиращата маска! Не помня друга да ме е впечатлила толкова. Стига за 2 пъти сашето, а кожата след нея е наистина без необходимост от крем. Ухае вкусно, за някои може би ще е силно, но ефекта й е моментален. Капсулите Vitamin Glow на Eliza Jones са приятни, уау ефект върху кожата нямат при всички положения. Като лека терапия веднъж в месеца са ок.


              Този околоочен крем на Victoria Beauty Snail ме изуми с подхранващата си и плътна формула. Една помпичка беше много дори за двете очи. Ухае леко и кремообразно, наистина запълваше линиите и облекчава моментално сухата кожа. Удобна опаковка, цената от 10 лв е прилична и ако не бяха променили състава (да сложат парафина още по-напред), може би бих затворила очи и купила отново.



               Рядко приключвам декоративна козметика, но успях след няколко години да изразходя две от любимите ми червила изобщо. Става дума за Catrice Ultimate Colour 210, което е в страхотен малинен нюанс. Много го харесвах заради леката и подхранваща текстура. Не подчертаваше сухите участъци и можех да нанасям без огледало и молив. Приятен аромат и супер сладурски за моите устни цвят. Особено подходящ за топлите месеци. Често беше с мен на път и се радвам, че беше част от колекцията ми. Същото важи и за Luminois 120 Wood Rose Propose?, който пък е в неутралната и кафява гама. Дори като лек балсам го използвах, макар да не е много трайно. Чудесен по всяко време от годината и с всеки грим!


                Разредителя за лак на Perfect зареждам винаги щом свърши. Идеален е за моите нужди, знаете че не слагам гел и си карам на обикновените лакове. Очната линия на Avon Luxe е много добра - наситеночерна, с матов финиш и издържа до сваляне. С твърд писец е и беше лесна за употреба. Все още не мога да се пречупя и изневеря на любимата ми Golden Rose Dipliner, защото за цената си по-хубава не съм открила.


               Това червило на Brooklin Shine on Me не ми хареса. Първо миришеше странно - на меродиена сол. Второ - не е водоустойчиво. Трето - лепне и образува онази досадна линия във вътрешната част на устните. Цвета ми хареса (01), но толкова. Меко е и лятото започваше да се топи, поради което не е ок за в чантата. Та пропуснете я серията, ако видите.



               Тези шоколади от Lidl J.D.Gross далеч не са режимни, но да ви призная са едни от най-вкусните с пълнеж на пазара ни. Особено ви препоръчвам белия Coconut Macaroon, ако сте фенове на Raffaelo. Разтапящ се като масло бял шоколад с млечен пълнеж и текстура, от която при всяка хапка се усещат дъвчащите кокосови стърготини. Маслен и плътен, заслужава си да прегрешите. Най-малко ми хареса Тъмния с трюфел, а очаквах да е обратното. Той беше кремообразен и пухкав, но самия мус стоеше нехомогенен (сякаш има шупли) и ми се искаше да не е така сладък. Разбира се, въпрос на вкус. Млечния с лешник ме очарова. Най-сладък от трите, но кремест и плътен посредата, не е течен. Определено добро изпълнение и не съжалявам, че ги опитах. Бих повторила белия. :)


               Този черен шоколад Millennium Extra Brut 80 % ми го подари колежка с бутилка вино за рождения ден и заедно с Lidl J.D.Gross 85 % какао, ги нареждам на първо място в класацията за най-добрите тъмни! Плътна и маслена маса, деликатна сладост и наситен какаов вкус. Мистрал е фирмата, която ги разпространява и ако ги видя в магазин, непременнно ще се заредя. От класа на Lindt са, но не толкова скъпи.


              Тази зима съм герой, защото почти не съм купувала нови чайове. Имах за цел да изпия доста от наличните и смея да твърдя, че се получава. Поизпразних доста кутии, нося си от различни вкусове и на работа, където пия по 2 в повечето дни. Имам още много, но все пак за моите запаси е голям напредък. Билковия на Монарди Спокойствие е класически от типа на Утро и Алпинист. Не е супер ароматен, затова и не бих повторила. Напоследък не ми се пият толкова сладки и с ванилов вкус напитки, та не знам ще поискам ли нещо подобно на Teekanne Lemon Cake, но признавам че е наистина със супер готин вкус на истински лимонов кекс. И е сладък като такъв! Loyd Rooibos Sense Honey & Madagascar Vanilla не беше никак лош, макар билковите им чайове според мен да са слаби. Този не е от супер наситените като аромат, но точно по тази причина бих си взела някакъв вид догодина, като поизпразня шкафа. :)


              Това бяха моите опаковки за последните два месеца, дори започнах да събирам нови. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар