вторник, 3 март 2020 г.

Replay Stone Supernova EDP

           Затоплянето на времето ни кара да мечтаем за свежи и пастелни цветове, цветни аромати и леки материи. Желанието за промяна се засилва и търсим вдъхновение. Всеки от нас обаче го намира в различни неща от живота и често извън ежедневните дейности. Едни в готвенето, други в декорирането, трети в рисуването, а някои в типичните женски "страсти". И аз не съм далеч от тези групи. Обичам всичко, свързано с красотата, но в свободното време обожавам да готвя. Отпуска ме и независимо от резултата, продължавам с опитите за по-добър финал и вкус. Голям афинитет имам към подправките в кухнята, което може би се дължи и на любовта ми към ароматите. Ето защо винаги търся допирна точка с нещо старо познато, когато пробвам нова рецепта или пък козметичен продукт. Именно от пирамидите на парфюмния свят, се е зародила тази моя любов.



              Днес няма да си говорим за готвене и подправки, а за един познат и много цветен аромат. Сигурна съм, че няма дама от вас, която да не е чувала или пробвала J'adore. Иконичен и запазил своята слава през годините, до ден днешен продължава да е обичан от мнозина. Ще се запитате защо започвам с това интро, след като на снимките не виждате познатия флакон? И отговора е защото Stone Supernova на Replay се оказа доста добър негов полудвойник, макар и не абсолютно идентичен. Избрах да ви го покажа предвид високата цена, която Жадор държи и като цяло всичко на Dior. А малко са онези от Вас, които биха си го позволили или вложили в подобен аромат.


               Ако не сте усещали уханието на този златист сок, може би сте срещали отзиви? И не са лъжа онези, казващи че сякаш ви удрят с огромен букет от пролетни цветя по главата. Много цветя, сочни и сладки плодови акценти, които са в най-красивата хармония помежду си. Базата е леко дървесна и пудрена. Сладостта е в умерени граници, а муска не е сапунест на финал. Не очаквайте да ви отвее, ако не харесвате бели цветя, но е многопластов и един от малкото аромати в тази категория, които са наситени и със силен шлейф. Сякаш е пухкав облак, върху който лежите. Най-меката и удобна завивка!


                Replay Supernova е по-обран и сякаш букета ви е наполовина, само с рози и красиви гардении. Но пък много ароматни и кичести. Като откъснати от градината на баба. А вкусните тропически плодови, свежите резенчета от зелена ябълка и водните акорди на изпроводяк, правят картината завършена и допълват отлично всеки акцент в цялата пирамида. Няма досадна компотена сладост, нито пък типичната български роза и сапунен привкус. Като ястие с няколко силни подправки, които използвани по щипка, го правят неустоимо и сетивата са заситени.


               Човек който е имал Жадор и помолих да усети върху мен Supernova, исках да видя реакция и дали би разбрал на какво прилича, категорично отсече "ммм, това ми е познато - мирише ми на J'adore". Така че само парфюмните носове и заклетите му фенове, биха открили разликите. За цената си от ~ 25 лв, е отличен негов заместител. Като добавите и почти 10 часова трайност със стабилен шлейф, няма какво повече да се желае. Единствено се чудя над флакона, който въобще не ми се вписва в композицията, но това да е проблема. ;)

                Парфюма ми е предоставен за проба от parfimo.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар