сряда, 1 юли 2020 г.

Elie Saab Le Parfum In white

              Elie Saab е един от световноизвестните дизайнери, чиито красиви и луксозни рокли пленяват мнозина. И има защо - произведение на изкуството са! Някои от вас вероятно не са чували за него или го свързват с парфюмите, които всъщност остават най-достъпните стоки от подобни брандове. Та ако искате да притежавате нещо от Сааб, днес наострете уши. Ще ви разкажа за едно от парфюмните творения на ливанския моден диктатор. Ще опитам да предам усещането, което ми носи Le parfum In white и да побутна любопитството ви.


            Ако познавате някой от парфюмите на Saab, вероятно ще си помислите че и този е типичния сладък, присъствен и бадемов аромат. Ще останете разочаровани в случай че си падате по такива.



           In white е друга категория и спряган за перфектния булчински парфюм. Далеч е от La vie est belle, Good Girl и Armani Si. В добрия смисъл разбира се. Спокойно мога да го нарека "подпис", защото е балансиран във всяко отношение и би паснал на много дами. Малко цитруси, малко бели цветя и деликатен топъл акцент с доза муск. Изискан, женствен, премерен и с чудесно развитие. Аромат за всеки ден, за важен повод, за лято и есен, за пантофки или пък високи токчета. Трудно бихте сбъркали с него. Достатъчно интензивен, но и с мярка.


             Модерен шипър е едно добро описание, което би ви помогнало отчасти да опознаете това малко бижу. Започва сочно и със сладки червени плодове. Добре узрели и идеални като допълнение за сладкиш. Веднага изникват в съзнанието ти целунати от слънцето пресни плодове и пухкав крем, но почти без захар. Да, тук няма изкуствена и лепнеща сладост. А само естествена такава.


              Бергамота няма да ви дойде в повече. Тръпчивите цитрусови акорди тук не горчат. Червените боровинки и портокаловия цвят много приятно ги допълват и се получава една хрупкава, но в същото време мека като коприна комбинация.


               Портокаловия цвят е като масло - луксозен, наситен и с почти медени нотки. Точно такъв го усещам и в лимитираното издание на Avon TTA Absolute. Изключително класен, притегателен и перфектен за създаването на женствен аромат.


                 Жасмин и праскова се прокрадват по-късно и добавят летен привкус. Сочна и сладка, но с цветен воал е госпожица In white. Има особен чар. Можеш да я познаеш от далеч, да я усетиш и докоснеш, но няма да навлезне в личното пространство. За дами с вкус, стил и самочувствие.


                  Базата е млечна, кремообразна и с амброви акорди. На моята кожа е медено-мускусен и едновременно пухкав. Като млечен шейк с ванилия, подправен с няколко стафиди и стрък пачули. Сладост има, но е прибрана и не души. Напомня точно мед. Няма захаросани нюанси, нито пък сухи дървесни ноти. Ако трябва да ви го сравня с друг популярен парфюм, който е с подобна аура, това ще е This is her! на Zadig & Voltaire. Той е доста по-присъствен и офанзивен, но го усещам сходен с балсамовите си нюанси.


                 In white е класика! Така трябва да ухае една истинска жена със самочувствие. Искрящ и жизнерадостен с червените си плодове и цитруси в началото, които веднага те повдигат и носят настроение за мечти, летни коктейли и рокли с пастелни мотиви. Препраща те към брачния олтар и зелени градини с белите си цветя и портокалово масло. А топлата му и галеща кожата медена основа с амбър и чист муск, допълва тази картина. Без нищо в повече или което да му липсва. Подходящ и за топло, и студено. И през деня в града, и в офиса на важна среща, дори в късните часове на вечеря..... би допълнил всеки миг!

           
                  Вие имате ли аромат, който бихте нарекли и подпис, носили през цялата година, независимо от настроение, температури, повод?

Няма коментари:

Публикуване на коментар