събота, 5 юни 2021 г.

Chopard Love EDP

                   Розите са нашето богатство, с което сме прославени по цял свят и не напразно. Една от най-използваните съставки в парфюмните композиции са. И не само. Бялата ни козметика е с изключително качество, поради което се търси и продава с десетилетия. Има много сортове и всеки е красив сам по себе си, както с наситените си пастелни нюанси, така и с аромата. Но често уханието на луксозното розово масло е отричан. Тежък, маслен, плътен и ретро. Почти всеки около мен го свързва с мускалчетата от едно време. И днес ще си говорим за парфюм, който има от точно тези плътни, готически, ориенталски, маслени рози. Така че, ако не харесвате такива и само британските, нежни и хладни пролетни сортове ви понасят - подминете публукацията.


              Love е едно от поредните творения на модната къща Chopard, което излезна през 2020-та година. В него са събрани всичките прекрасни рози по света, омайни и чувствени. Пирамидата му е изградена изцяло на "розова" база. Във всеки момент от развитието си, ще усещате плътните и дръзки червени рози. Лъскав, пищен, страстен парфюм е!



                 Не за всеки ден, повод и характер. Love е аромат за червения килим, за смелите и непреклонни дами, за онези които пленяват с поглед и излъчване. Със сърцето и душата си той превръща всяка жена, облякла това ухание в икона с блестящ дух. Кралицата на любовта с най-привлекателния и хипнотизиращ чар. На този парфюм ще му прилепне дълга рокля или скини черна, която да подчертае извивките на женското тяло. 

    



                   Розите са пулсиращи, каквото е сърцето при среща с любимия мъж. От които ти потрепва всяка частица от рецепторите. Толкова силно ухаят, че сякаш ти говорят и мултиплицират емоциите в теб. Няма да те оставят равнодушен и да ги забравиш бързо. А напротив. Ще ти напомнят с часове наред и дори след края на моментите с вас.


                    Започва силно с таифска роза, дамасцена и канела. Пикантен, остър, пиперлив и със сок от свежа мандарина.  Розовия пипер му придава онова спайси звучене, което подчертава характера и плътността. Розите са като току що събрани от розовите долини, но не свежи, а онези маслените. Те са такива, каквито ги познавате от луксозните и скъпи мускали. 


                     Изгарящи, сладки и съблазнителни са всички рози в средните му нотки. И нека не ви заблуждават, защото Love е комплексен и много луксозен парфюм. Има не само българска, но и мароканска роза. Познати като афродизиак, към който мъжете не биха могли да устоят, са представителите на букета от най-красивите цветни сортове. 


                      В сърцето на композицията откриваме цвят от портокал и жасмин самбак, които леко омекотяват излъчването и проекцията, но основно се усещат рози. Изключително стилни и класни са, а не евтини. Любовта на Chopard към природата е изразена по най-добрия начин в този луксозен розов парфюм с превъзходно качество на етична роза и естествени съставки, събрани и произведени без да нарушават процесите в околната среда.

                     Базата ни изпраща на пътешествие в Мароко и далечните топли страни, Египет и Дубай. Много наситена, почти ликьорена е розата. Тук тя е турска, но не локумена. Леко медена, дълбока и обвита в пачули. Поръсена е с черно какао и бурбонска ванилия. Потапя те из дългите коридори на Египетския пазар в Истанбул, от който усещаш мистиката на древността, като вихрушка минаваш покрай вълшебните лампи, вкарва те в Долмабахче, в кухнята на изтока и ти замайва главата от всички подправки. Опитваш от ястията им само с обоняние.  

                       За финал усещаш почти карамелизиран привкус, който е като щипката сол към съвършения маслен пай с рози, меко сандалово дърво и малко кедър. Тонката е много умело въплътена, защото тя прави онова чувствено и дъхоспиращо звучене.


                       Chopard Love е рафиниран и изгарящ розов аромат, от който можеш да се вдъхновиш и да притаиш дъх. Това е парфюма, пред който и боговете могат да се поклонят. Креместа българска роза, подплатена с подправки и марокански привкус. Първокласна и богата презентация. Роза с много лица и надграждаща характера на всяка жена.


                     А флакона е едно малко бижу, тежко и масивно, на чийто пендатив под формат на сърце, е изписано името и марката. Изключителен подарък би бил за 30 + дами, които знаете че обожават страстните рози. Аромат, който ще стопли и изпълни сърцето ти с любов!

 

                      Моето шишенце е 50 мл, а 30-ките са много сладки също. Най-големия е 100 мл.

                     Ако търсите нещо още по-богато и луксозно с тежки рози, горещо препоръчвам да пробвате Oud Satin Mood на Maison Francis Kurkdjian. Там българската и като цяло розовия аромат, не е с толкова голям превес към българска маслена. Изключителен парфюм също, но и мощен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар