събота, 5 юни 2021 г.

Lattafa Azhaar Shamoos

              В сезона на цъфтящите дръвчета, най-красивите ароматни цветни сортове и сватбите, е време да ви представя един типичен пролетен представител. Той ухае на кремави бели цветя, на сладка екзотична дъвка и кедрово дърво. 


              Lattafa е марка за арабски парфюми, но ако не си падате по тежките ориенталски и силно подправкови аромати, този е за вас. Azhaaar Shamoos е един от най-нежните и женствени белоцветни парфюми. Жасмин с тубероза, кедър и чувствен бял мускус. Кремообразен, леко топъл и деликатно сладък, млечен и елегантен букет от бели цветя. Концентрацията е EDP , а флакона в размер 35 мл.



                Отваря се с едри бели зюмбюли и кремава млада тубероза. Няма я пищната и мазна, позната от други пирамиди. Тук е много нежна, класическа и лесна за харесване. Без студени нюанси е, а като погалена от слънцето. Белият божур се вплита нежно с жасмина в нея и завършва този букет по най-естествения начин. Без излишна сладост, зеленина, остри нотки. 


                  Има обаче един много сладък момичешки и леко закачлив нюанс от екзотичния иланг иланг. Той ми напомня на Givenchy L'interdit, но е значително омекотен. Такава непренудена и млечна става пирамидата, когато всички тези цветя затанцуват, сякаш нанасяте пухкав крем. А той се разтапя по кожата и я обвива в грижа.

                      Жасмина също не е познатия ви и сочен, зелен или със сапунен привкус. Белите му нюанси са като сватбени, изпълва с нежност и деликатен завършек украсата на олтара. Толкова е гладък и срамежлив.


                      Белият мускус придава чувственост и лекота, ефирност. А кедровото дърво като с кадифено наметало ви обгръща, докато амбрата обвива с топлина сърцето ви.

                        Неустоима женственост с пролетни цветя и млечна тубероза, погалена от иланг иланг, муск и кедър. Един перфектен подпис за сватба или непринудена пролетна разходка.



                       Ако търсите по-хладна тубероза, препоръчвам AVON TTA Celebrate, а медена и с ванилови нотки е LR Karolina Kurkova (вълшебна целодневна трайност) и още по-могъща е Amouage Honour, който обаче си е висок клас и цената сериозна. Имам версията му на Refan от капсулованите черни бутилки и мога да го препоръчам с две ръце. Чудесен аромат без никакви евтини нюанси, перфектно излъчване и наситеност. За любимата Madonna Truth or Dare не искам да говоря много, защото има отделен пост и е спряна. Но пък мога да насоча вниманието ви към Gucci Bloom Profumo di fiori, който е великолепен и много луксозен белоцветен парфюм.... за жалост също не е бюджетен. Много близък е до Azhaar Shamoos. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар