понеделник, 31 май 2021 г.

Nabla Dreamy Eyeshadow Palette

              Най-дългообмисляните и отлагани покупки обикновено или са разочарования, или са големи попадения и не е трябвало да мисля толкова. Е, палитрата на италианската марка Nabla Dreamy се оказа от втората категория. От няколко години я искам, но факта че имам много сенки и подобни цветове, ме отказваше. Спрях се и по време на черния петък. В началото на месеца обаче отново се заговори за нея. Не можах да й простя. 


               Желанието вече силно надделя и я поръчах. В pinkpanda още е намалена, така че ако се чудите като мен - не я отлагайте. Това е най-красивата и качествена палитра сенки заедно с Tarte Pinapple of my eye, която имам. Не че не харесвам двете си нa ABH, но тази просто няма равна. 


               Dreamy е не просто привлекателна с опаковката и нюансите си, но просто се работи толкова лесно с нея. Наистина е мечта! Нанасяне, преливане, издръжливост, наситеност, подбор на цветове... изобщо качеството на сенките е фантастично. Изключително голям критик съм във всяко отношение, който все ще намери нещо, за което да се хване и да каже това не става, защо не са го направили така. Тук няма такова чудо! Всичко е на място, всеки детайл, всеки цвят е използваем, а не с кофти текстура или пигментация. 

 



                  Ронене при маслените и леко зърнести, тип пресовани пигменти или матовите няма. Ако се вземе по-голямо количество с четката или правите резки движения, се случва да паднат ситни прашинки, но е в рамките на нормалното. Не е като при Anastasia Beverly Hills. Мазни и с чудесен пигмент са, та и със затворени очи почти мога да ги нанасям!


                   Преливките стават за секунди и не се налага специално да ги правя, да ползвам няколко четки, а просто нанасям един след друг и те сами се сливат плавно.... буквално за 3-4 мин ако бързам съм готова с лек грим и няма петна или отсечени линии. 



                    Цветовете са наситени, но не и свръхпигментирани, че да не успеят да се справят и начинаещите. Ако търсите по-естествена визия, можете с лек допир на четката и без натиск да постигнете ефирно покритие. Бързо, лесно и без усилия се работи с Dreamy!


                     Трайността е бетон. Имам проблем именно по този параграф от известно време и с базата на MAC 24 hour след 2-3 часа всичко е събрано, независимо от марката. Реших да се гримирам с другата ми основа за сенки нa Too Faced Shadow Insurance. Оказа се не само че нямам проблем с издръжливостта, но грима на очите ми не помръдва или след 8 ч. има леки наченки на избледняване и фини линии в основата. Аз съм с паднал клепач, та ето още една причина да ми стане любима Dreamy.



                      Подбора на нюанси за моя вкус е отличен. Ако досега в някоя голяма палитра има поне 2-3, на които не мога да намеря приложение или да куцат, то в тази има само един, който изисква просто мокра четка или малко повече напластяване. Говоря за Delirium. Той всъщност би бил добър като ефект или да нанесете с пръст. Ронлив е, но не толкова много, че да изисква специални умения и техники за използване. Суочовете съм направила на един слой и без база, на гола кожа!




                       Не мога да не отделя два реда и на опаковката. Страхотна и стабилна черна кутия, затваря се с магнит. Красивия принт на черен фон също е впечатляващ и ти доставя удоволствие да посягаш към нея ежедневно.


                      Като се има предвид всички изброени плюсове до тук, смятам че цената от 42 лв в момента е не само оправдана, но и сте на печалба. :))) Само сметнете ако си купите от дрогерията 12 единични сенки или дори палитра за около 20 лв, от която поне два цвята ще са с ниско качество или почти еднакви, каквито за мен са нa Revolution или пък Essence, ще сте набутани. Именно затова предпочитам да инвестирам в сенки от по-висок клас, защото рядко има попадения.

                       За финал остана да ви покажа и няколко визии, които направих и се вижда за какво качество става дума. Не мога да открия минус, за да ви откажа от покупка. А ако нямах две чекмеджета със сенки, с кеф щях да си поръчам и Cutie Palette Coral












                  Харесва ли ви Dreamy и бихте ли си я купили?


1 коментар:

  1. При положение, че заглеждам Наблите повече от година, сети се колко минути след прочитането на ревюто палитрата беше поръчана. Днес дойде. Наистина е страхотна.

    ОтговорИзтриване