понеделник, 20 септември 2021 г.

Lalique Soleil

            Когато изгряват първите слънчеви лъчи, а през прозореца нахлува чистия въздух и мислите ти са за ново по-добро начало... имаш нужда от вдъхновение, свободата да празнуваш всеки нов ден и да блестиш с естествената си красота. Защото дните ни са подарък и трябва да им се отдаваме напълно, да сме благодарни за всеки изживян миг. И кога, ако не го направим със смяната на сезоните? 


             Слънцето те кара не само да се усмихваш широко, но след всяка буря изгрява със златните си и топли нюанси.... и трябва да сме благодарни, когато виждаме ярките му цветове. То озарява лицата ни. Блести силно за всички и да ни покаже колко много красота има. Само трябва да се огледаме и зад всеки ъгъл можем да я открием. :)


            Soleil за мен е наистина слънчев и сочен аромат, поръсен с щипка кардамон и попил от зеления бадемов цвят. Тръпчив, флорален, женствен и много жизнерадостен парфюм. Ухае на портокал, току що разрязан и супер свежарски. На хрупкави зелени бадеми, още неузрели и млечни. Много добре се допълват от пиперливия кардамон. Закачлив, усмихващ се и отпускащ сетивата. 


              Сочното начало бързо преминава в кремаво-кафено ухание с карамелени нюанси. Върху мен се появява аромат на напитка с кафе, мляко и леко захаросани бадеми. Има и цветен акцент от круша с жасмин като плода е сочен и не сладни. Тук няма от узрелите есенни и почти маслени круши. По скоро са хрупкавите зелени, допълващи се от току що откъснат жасмин. Карамела добавя сладост, но колкото да омекоти комбинацията от зеленина, ядки и горчиво кафе. 


              Излъчването е хем сочно и свежарско, хем млечно и с женствен почерк от жасмина с кафето, а в базата имаме любимото сандалово дърво с пралина и малко бял муск. Ако очаквате гурме привкус на финал, което да ви напомни на топла есенна напитка с много захар и пухкав каймак, ще сгрешите. Нито кафето е силно и горещо, нито пък сладостта осезема.


                Но и името му го подсказва. Soleil е чудесен ежедневен парфюм за всеки сезон и млади дами. Елегантен, класически и толкова красиво съчетани цитруси, поръсени с кардамон, пресни зрънца кафе с мляко, карамелени оттенъци и жасмин, които по невероятен начин подчертават женските черти. Усещам го като лате без да изчезват онези свежи плодово-цветни фасети. 


               Представям се облечена в копринена рокля, която гали тялото и лицето ми. Преди да си отиде, върху кожата остава сладко спайси кафе с много красиво креместо сандалово дърво. Абсолютно бижу е бутилката с гривната към него, а трайността е единствения минус. След 2 часа си отива, въпреки че е парфюмна вода, но пък старта е страхотен и с удоволствие го подновявам по 3 пъти. 

                Имайте предвид, че гривната я има само на флакона от 100 мл. Тестера също е с нея. Малките от 30 и 50 мл са без. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар