неделя, 21 февруари 2021 г.

Lancome La Nuit Trésor à la Folie

             Обичате ли студените месеци? Да се сгушите у дома в пухкав пуловер, да изпечете вкусни бисквитки или пък пухкав сладкиш с канела?  Да направите сгряващо чай лате или просто топло мляко, което да изпиете със сметана. Днес ще си говорим за аромат, който ми навява точно тази красива и уютна картина. Въпреки че наистина е топъл, сладък и кремообразен, е и достатъчно премерен, за да не ухаете натрапчиво на току що изпечен кекс. Хем чаровен по момичешки, хем с изтънчен характер и мадамски. 


               Няма да правя дълги описания и да разказвам приказки, защото La Nuit Trésor à la Folie не е толкова сложен, дълбок и многолик. Той носи лицето на Lancome и няма как да бъде сбъркан, че е от семейството Tresor. Но е по-нежен, кремест и млад. Еднакво добре би паснал и на младо момиче, и на дама с кариера. 


               Започва със сладко, сочно и леко тръпчиво червено френско грозде. Бергамота го обвива с фин воал и като кристални частички се вплитат с розовия пипер, за да напудрят тази пищна цветово картинка. След това се появява много вкусна, маслена и почти захаросана круша. Като карамелизирана и изпечена с пухкав пандишпан е. Месеста, жълта и поръсена с щипка пипер.

                A la folie ухае на страстно червено грозде с ванилия, на тъмните и обаятелни червени плодчета.... докато Midnight rose е попил от малините, на този му отиват тези червеникави оттенъци.


                Пудреност не липсва, но и не е типичната осезаема, която познавате от някои парфюми с ретро привкус, а е нежна и като невидим воал. Там е, за да допълни цялостната прожекция без да напомня при всяко движение и се усеща близо до кожата. Но бих казала, че в това се крие чара й. Много красиви рози с виолетка се разкриват, които биват допълнени от жасмин и божур. Не са маслени, нито ориенталски. А леко пудрени във виолетова мъгла. Върху мен долавям нюанси на онези хубави от детството виолетки, които има в Insolence EDT на Guerlain, но не са натъртващи, а смесени с топла амбра, ванилия и чувствена тонка.


                A la folie не е гурме, нито ориенталец. За мен той е с най-красивата и пухкава креместа база. Много вкусен, но и дървесно-карамелен, пухкав като ванилов крем за торта. Прекрасна бурбонска ванилия с онзи изкусителен боб тонка и пачули. Подправен с щипка индийско орехче за пикантен финал и баланс. Не излъчва километри шлейф, но е достатъчно наситен и няма да остане незабелязан. Ще се плъзга бавно, като с памук ще извади сърцето ви и ще го усещате с часове наред. Толкова комфортен, кадифен, кремообразен и с балсамови акорди от бензоина.

                Абсолютно изкушаващ, секси и привлекателен. И ако все още не сте открили своето зимно гурме, което да ви носи истинска наслада и да омайвате мъжете, непременно пробвайте този Tresor. Класическия La nuit e най-сладък, плътен и за мен вече ориенталец. Но този е по-блажен и се чувствам прекрасно в компанията му. Дори изучавайки го в момента, намирам големи прилики с новия Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum. Ако не сте пробвали първия или не ви е впечатлил толкова, горещо препоръчвам да дадете шанс на Le parfum. Точно такава чувствена, секси и креместа ванилия има с боб тонка. Същата карамелизирана сладка круша и ако не търсите червените плодове, които тук остават почти до финала и придават доза закачлив вкус от сочността, смело се хвърлете на Готие.


                   A la folie се предлага в концентрация EDP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар