понеделник, 11 януари 2021 г.

Pastel Show Your Style Bohemian Eyeshadow Palette

              Pastel е турска марка от класа на Golden Rose и Flormar, която за съжаление не се намира в България. Имаше от лаковете им за нокти преди години, но сега могат да се поръчат от сайта makeup.bg , а декоративната козметика най-близко аз купувам от Одрин. В дрогерии gratis и watsons се продават. И при едно от последните ми ходения през есента, се сдобих с тази красива палитра в топли нюанси от gratis. Има какво да се иска от качеството, но предвид стойността й не съжалявам. Не се спогодих с Naked Heat на Urban Decay, а тази намирам за близка до нея, само че не е толкова оранжева и именно това беше причината да я грабна.



               Цената й по спомен беше около 40 тл, което е 12 лв и за такова количество - не е никак скъпа. Макар опаковката да има вид на евтина, е стабилна и на мен лично не ми създава кофти усещане. Важното е да върши работа, а щом няма начин да се отвори при пренасяне и се затваря с щракване, ми е все едно каква е опаковката. :)


                Нека си поговорим за качеството на сенките, защото това е определящо при покупката на палитра. Не мога да кажа, че са уау и нещо невероятно. Много пъти съм писала, че за мен инвестицията в палитра за очи от декоративната козметика, е най-оправдана. Колкото и да се намират вече евтини бюджетни продукти, именно от палитрите рядко има достатъчно добри попадения. Но да не излизам от контекста. Bohemian е красива, с доста приличен пигмент е всеки цвят и позволява да създавате както топли визии, така и по-студени или неутрални. В ума ми изплуват веднага залезите край морето през лятото или есенните картини с нападали листа. 

 


               Пигментацията е добра, бих казала на 80-85 % поне и се преливат лесно, но не са маслени като Too Faced примерно. Иска си лек натиск, за да извадите по-богат нюанс или 2 слоя от шимърите. Няма проблем с вземането на цвят обаче и да е необходимо досадно напластяване върху клепача. Бързо става, просто са по-силно пресовани и не се прашат. 

           Ръждивото кафяво с блясък и червен подтон вляво (copper), е с копринен блясък, а останалите - бялото злато (второто отляво надясно), както и двата шимъра вдясно са по-мазни и с едри частички. Жълтото златно за мен наподобява пресован пигмент и е по-прозрачно. С малко напластяване разбира се и основа, си е сравнително добре пигментирано. Ще го видите и на визията след снимките как стои. Матовите също са нелоши и с основа не можете да кажете, че това е резултат от евтина палитра. Подобен беше и с Heat на Urban Decay. Няма нужда от издевателстване, за да изкарате цвят. Въобще не ми е трудна за работа палитрата!


                Що се отнася до трайността - индивидуално е. Зависи дали сте с мазен клепач, паднал, каква база ползвате и на какви условия сте подложени. Аз от известно време пак имам проблем с всички сенки или клепача ми си прави шеги, но все след няколко часа ми се събират, независимо от марката и че съм с 24 часовата основа на MAC. Но впечатленията ми от Bohemian са добри. Издържат 4-5 часа и след това забелязвам леко събиране в сгъвката или по-точно на нанесеното върху подвижния клепач.



                Марката предлага и матови червила, ружове, хайлайтъри....пълен набор за цялостен грим, както и други палитри от тази серия. Така че ако пътувате до Турция и искате да пробвате нещо или просто да си купите новичък продукт на ниска цена - има какво да изберете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар