събота, 13 февруари 2021 г.

Kenzo Jeu d'Amour EDP

             В света на комерсиализацията, технологиите и бързоотминаващата мода, рядко срещаме нещо стойностно, което освен с приятен външен вид, да е качествено и да не струва много. А що се отнася до парфюмите, през последните години това става все по-трудно. Много марки, нови и нови лансирания, но на високи цени и ухаещи евтино, безлично и сладко. Освен това са и със срамна трайност. Затова и аз търся стари творения, зад които се крие замисъл, вкус и стил. Аромати, които могат да бъдат подпис и са като скрити съкровища. Такива, които малко хора оценят и познават. Днес ще ви запозная именно с един такъв чаровник, който не е просто красиво женско тяло, а със семплата си същност очарова. Не си мислете за Jean Paul Gaultier. Този златен флакон е Kenzo Jeu d'Amour EDP. Вече имам публикация за Elixir, който е по-сладък, богат и чувствен. А първообраза му излъчва класа, елегантност и има особено очарование. Той спокойно би могъл да бъде подпис. Аромата, с който ви свързват и е вашият!

               Jeu d'Amour ухае на жена, не на момиче. На дама, която има своето място в обществото, изграден стил, кариера и самочувствие. Тя излъчва увереност и обича вниманието. Няма как да остане незабелязана и осанката й да е извън сцената. 

              Аромата е сочен, дървесен и белоцветен. С ясно отчетлива тубероза и свежа фрезия. Меката дървесна база пък му придава характер и оставя следа. Началото му е остро и леко кисело. Представете си току що разрязан нар, който сякаш е готов да навлезе във вените ви. Толкова сочен, тръпчив и дори леко пиперлив. В първите минути няма никакви цветя. Усещат се само цитрусите - ярки и като фреш без капчица сладост. Мандарината тук е много нетипична и напомня на червен портокал, но не може да бъде сгрешена. Не е сладка, а обвита в зелен чай. Комбинацията е като мощно оръжие срещу борбата с високите температури през лятото. Буквално е глътка освежаващ коктейл, който действа супер отрезвяващо. И той остава не няколко секунди, а поне 5 минутки. Достатъчно, за да му се насладите, докато кубчетата лед не са се разтопили. И след това започва играта между тези сочни акорди и туберозно сърце. Представям си плажно масло, върху горещата кожа ммм .....

 


                 Лицето на Jeu d'Amour е белоцветно. Туберозата тук е пищна и много отчетлива. Като се има предвид какъв почитател съм й, няма как да не я разпозная. Няма нужда да допирам нос, защото присъствието е силно. Фрезията е току що разцъфтяла... толкова млада, крехка, нежна и зелена е. Преплитат се плавно и в главата ти изплува букет с много зелени клонки, а цветните листенца са покрити с капчиците свеж сок от цитрусите. Има едно особено звучене обаче, което ако не харесвате летни парфюми от типа на Теракота Герлен с тиаре, франджипани и напомнящи плажно масло, може би няма да е вашия. Представете си сухи листа и плодове, напечени от слънцето. Туберозата прожектира този нюанс и трябва да пасне на химията ви. Това й лице придава дори лек сапунен ретро характер. Не евтин, а луксозен.


                Дървесните акорди с мекия муск са в основата на пирамидата и правят композицията завършена. Много земни и естествени са. Сандаловото дърво е отличително, но не е с онзи топъл и дълбок характер. Има доза пиперливост в него. Но и сякаш подчертава истинската красота, балансира пирамидата. Чувството е да си в гората, с букет в ръка и да усетиш капки свежест по лицето си. Спокоен, свързан с природата, семпъл и очарователен. 

               Да се слееш с тълпата, но да изпъкнеш със собственото ти аз и оставиш трайна следа. Това си ти! Имаш индивидуалност, чар и доза закачливост в характера. Жената, носеща Jeu d'Amour е елегантна, усмихната, младолика и умее да флиртува. Романтичен и с пудрен воал, който те кара да сияеш, да се радваш на живота и да се раздаваш.               

               Ако обичате тубероза, фрезия и сандаловото дърво, които са най-осезаеми, непременно го пробвайте. С приятните цитруси в началото, е чудесен за наближаващите топли сезони. 

              Аз попаднах на оферта в get.bg, та не можах да устоя. Тестер с капачка и бяла кутия. И за онези от вас, които се притесняват с онлайн покупките - не само на места като Sephora и Douglas предлагат оригинални продукти. Аз пазарувам предимно от сайтове. Когато пък и тестера е на половин цена, грабваш без много да мислиш. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар