понеделник, 24 май 2021 г.

DKNY Coconuts About Summer Limited Edition EDT

              Be Delicious е един от най-емблематичните и разпознаваеми аромати на Дона Карън, който от години е любим на млади момичета и жени. Не мога да го сбъркам с никой друг! Свеж, сочен, солен и еднакво добре излъчващ шлейф през всеки сезон. Зелената ябълка в него е толкова умело балансирана откъм сладост и тръпчивина, че ненапразно е сред най-продаваните парфюми с години наред. Разбира се, почти всяка излизат и лимитки. Това лято имаме нещо по-интересно и силно кокосово. Името също го показва - Coconuts About Summer.


              Кокос, магнолия и мускус. Толкова простичка, но и красива е пирамидата му. Само с три, но любими и допълващи се съставки. За къде сме лятото без аромата на кокосов орех, който да ни отведе на екзотичен остров с много палми, прозрачни води и безкрайно синьо небе. Излежавайки се часове наред с коктейл в ръка, хапвайки папая и манго, любувайки се на нереалната картина, на красивата и дива природа. 



                Кокоса тук е топъл, леко сух, слънчев и тропическия нюанс не му е непознат. Ухае на нектар, горещо лято, палми, плажно масло и загоряла кожа. Усещам го така, сякаш съм обвила кожата си в олио за тен и слънцето бързо започва да придава шоколадов цвят. Екзотика, безвремие, релакс. Няма го млечното, а е леко пудрен и сякаш сте с бонбон виолетка в устата.


                 Магнолията се прокрадва нежно, но и е добре разпознаваема. Не позволява на кокоса да остави следи от сух пергамент върху кожата ви. Рисува ефирен цветен подтон, който придава свеж завършек. В главата ми веднага изплува купа плодова салата, украсена със стръкчета бели цветя и коктейл с много кокос. 


                  Муска също е красив и създава усещане за чистота и простор, за оазиса в пустинята. Няма го животинското тук, което да напомня за немита кожа. Хем топъл и екзотичен, хем супер освежаващ и неангажиращ е Coconuts About Summer. Идилия на далечен остров сред безброй тропически растения, палми и лазурни води.


                  Не само уханието на тази лимитирана Ябълка е много приятно, но и опаковката създава настроение. Кутията е изработена от сертифицирана хартия, а бутилката можете да рециклирате след като махнете капачката. Която между другото е от истинско дърво. Магнолията е устойчиво подбрана, но въпреки това трайността не е никак лоша. В по-хладните дни издържа 5-6 часа. При температури над 30 градуса вече не издържа особено, но чара на подобни аромата е именно в честото подновяване, за да усетите връхните нотки максимално.


                  Ваканционен, дървесен, лежерен и невероятно красив кокосов парфюм. Не тежи, не се натрапва и еднакво добре би стоял както на млади момичета, така и на дами. Не само за почивка, но и за офиса през топлите месеци и градска среда, би бил идеален. Ако искате моно аромата на кокос, препоръчвам да пробвате Guerlain Aqua Allegoria Coconut fizz. 

                    Можете да откриете лимитката в Beauty Zone и Douglas, както и в парфюмерии Delirium Exclusive. Моя закупих от Нотино, но в момента не е наличен там.



             Споделете обичате ли кокос и кои са любимите ви летни аромати изобщо. Ще се радвам да се запозная с нови за мен и красиви парфюми. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар