неделя, 23 май 2021 г.

Estee Lauder Bronze Goddess AZUR EDT

           Bronze Goddess е една от емблематичните летни колекции на Estee Lauder, която повечето от вас вероятно познават. През годините са излизали много парфюмни и тоалетни води, пудри с бронзиращ ефект и продукти за тяло. Освен аромати и красивите бронзиращи пудри, всяко лято от марката лансират колекции с лимитирани дуота хайлайтър и бронзант, палитри сенки, червила и блестящи лосиони. Хубавото е, че могат да се намерят почти целогодишно, но каквото и да си говорим, настроението ни за тях е през лятото. Кокоса, който ми се носи и през останалите сезони е в Dolce Garden на D & G. 


             Аромата на лятото е кокос, тиаре, ванилия и тропически нотки. На плаж, море и кожа със загар. Бронзовата Богиня в EDP вариант, е едно от последните попълнения в асортимента на EL. Излиза на пазара през 2019-та годинa i не е далеч от тази картина, затова и тя ухае точно на кокосов орех, сладка ванилия с топла амбра, слънчево тиаре и сандалово дърво. Плътен, сладък и дървесен е.

Ухае на жаркото слънце под отрупана палма с кокос и екзотични цветя. Наситен, траен и на сладко плажно масло с ванилия и кокос е мириса. Чудесна трайност има, поне 6-7 часа, но не е за всеки. Само за почитателите на тиаре с кокос и дървесни топли нотки. На мен ми идва силен и малко натрапчив EDP, та вниманието ми беше привлечено от другите два актуални аромата. В момента можете да купите по-леката и свежа версия - тоалетната вода Eau Fraiche 2019, а от няколко месеца и прозрачния AZUR


              Bronze Goddess AZUR е точно като името си. Лазурен и като безкрайните води на океана. Ефирен като лекия бриз на райски екзотичен остров. Топъл като кожата, напечена от силното слънце. Ухае ми на безгрижие, свобода и ме кара да мечтая за ваканция на далечно място с кристално чиста вода и палми. Обгръща и гали тялото ви като парео с прокрадващия се полъх от тропически цветя, кокос, сочен бергамот с цитруси и солени акватични нотки. 


             Свеж, сочен и леко горчив, с дъх на кокос, нероли и солени акорди, акватичен привкус и смокиня. Изпраща те директно на безлюден остров, на красивото Средиземноморие и под натежалите от маслини дръвчета. Докато птички витаят из облаците, а сенките на слънцето минават между листата им.


             Започва с тръпчиви и току що изстискани цитруси в чаша. Усещат се пресния лимон и портокал с ярък и зелен бергамот. Те не просто охлаждат, но и запазват свежо уханието от началото докрая. Няма да усетите липсата им, да стане прекалено кокосов, солен или топъл. Но пък аромата на кокосовия орех, украсило тази лимонада, се прокрадва през цялото време и оставя невероятен акватично-екзотичен вкус.


             Заровила крачета в пясъка, докато аромата на тиаре и франджипани от покритата с плажно мляко кожа галаят съзнанието ми. Точно толкова ефирни и натурални са екзотичните в пирамидата цветя. Има го сапунения подтон, но е много деликатен и създава усещането за чистота и прозрачност. Зад ъгъла се подават и солените нотки, които те изпращат директно на плажа и с чаша мохито в ръка. С много лайм и смокиня за разкош.


               Ако очаквате онези маслени нюанси, наситени тиаре с кокос и ванилия, да изрисуват картина на мацка с много тен, танкини и плетена шапка, BG Azur не е за вас. Екзотиката тук е елегантна и обвита в нероли с лимон, с щипка сол и резени кокос, които просто витаят из облаците. Смокинята е загатната и само за цвят. Няма го цялото дръвче, нито пък млякото от отчупения узрял плод. Просто се пренасяш на остров с лазурни води, леко солени и искаш да релаксираш до залез. Отдаваш се на почивката и нямаш нужда от погледи, внимание.... От време на време посягаш към бутилката, впръскваш и се освежаваш за секунди. Цитрусите сякаш се вливат във вените ти и свалят умората от високите температури на мига. Вдигат те от шезлонга и се потапяш в кристалното море. 

     


              Изключително балансиран, хармоничен и прекрасен за най-топлите летни дни. Усещам колко красиво ще се развива на морския климат, там където има зелена растителност, цветя, водата е топла.... И кедровите дървесни акорди с муска биха заформили най-красивия коктейл без сладост. За да те ободри, да отпочинеш и да се заредиш максимално.


              Трайността му не е голяма и шлейф почти няма, но пък на сухата ми кожа се задържа около 4 часа, което за подобен аромат не е малко. Ако търсите плътност и да оставя диря, насочете се към друг парфюм. Този е красив, но не излъчва силно. Преценете дали си струва да инвестирате в него. Моя закупих от Notino.


             За AZUR казват, че е почти копие на Tom Ford Neroli Portofino, с което съм съгласна и мога да ви насоча именно към EL предвид ценовата разликата. Но и кокоса със солените нотки го отличават. Не са 1:1, но са близки. За мен Neroli Portofino е по-остър, сапунен и с повече нероли, сочни и ярки цитруси, тревисти нотки с розмарин и леко горчива лавандула. Сърцето му е от портокалов цвят, нероли и жасмин, което му придава типичен привкус на сапун с билки, зеленина и мускус. Но точно лавандулата с анжелика го правят унисекс, та мъжете също могат да го носят. Нетипичен и естествен аромат, но трайността му върху мен е срамна. А и усещането за чиста кожа, измита със сапун, не ми звучи толкова луксозно, че да оправдая високата цена. Затова и варианта на Zag Zodiak е идеален, струва колкото кафе с вода и ако ми се носи нещо такова, директно ще си пръскам него. В случай че търсите красив и женствен портокалов цвят с цитруси, горещо препоръчвам да пробвате Van Cleef & Arpels Neroli Amara. Неверотен е, но и неговата цена в Douglas не е friendly. Следете в parfimo, там излиза около 110 лв. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар