петък, 28 май 2021 г.

Prada Candy Gloss EDT

           Сезона на черешите е и понеже много от вас съм сигурна, че обичат тези малки червени плодчета, няма как да не насоча вниманието ви към един "розов" парфюм с невероятен и много естествен аромат на череши. Купен без особени очаквания и въпреки че пробвах преди поръчка, през есента не му обърнах особено внимание. Но днес мога да кажа че го преоткрих и оцених подобаващо.


            Prada Candy Gloss е лъскав, сочен, игрив, момичешки и много жизнерадостен парфюм. Изключително вкусна и реалистично пресъздадена е черешата в него. Не просто че няма изкуствен привкус, но се усеща точно толкова ароматна, свежа и изпълваща устата, колкото са и самите плодове.

 


               Влизайки в стаята, днес колежка отсече „аууу, тук мирише на череши, на цяла черешова градина“. А тя не разпознава отделните нотки, та беше категорична че е страхотна!

 


              Започва много сочно, леко тръпчиво и с цитрусови нюанси. Всъщност е с касис, който обаче грам не горчи. Черешките също се усещат.... от началото докрая. Като в безалкохолен коктейл с прясно изстискани плодове. Гъст сироп от червените плодове с няколко резенчета портокал, свеж портокалов цвят, роза и ментово листенце за разкош.

 


                 Сладка и ароматна е черешата, но не лепнеща и напудрена обилно със захар. Обвита е в мъничко зеленина и бадем, прасковени нюанси и за финал муск с бензоин и ванилия. Прилича на популярната La petite robe noire на Guerlain, но тук е по-свежа и вкусна. Докато онази в МЧР е по-мадамска, дълбока и с повече бадеми. Представете си черешов коблер, с пухкава топка сладолед... ммм!

 


                  Въпреки че е в концентрация EDT, се усеща наситено и с 3 пръсвания ми издържа няколко часа. Средна стая изпълва много добре, но не е натрапчива. Аз подновявам до 3 пъти през деня, което е напълно достатъчно. Опаковката също е много кокетна, а струята на разпръсване е обилна и няма нужда да прекалявате. Към момента не виждам някъде 30 мл, който купих много евтино от parfimo есента, но има тестер 80 мл на добра цена.

                  Нося си и любимата тениска с обеци с черешки винаги през този сезон и нямам нужда от повече, за да ми е готино. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар