сряда, 26 май 2021 г.

Elie Saab Le parfum in white EDP

               Le parfum е един от емблематичните и първи аромати на модната къща Elie Saab. Пищен, луксозен цветен букет с мед, амбра и ванилия. Чувствен и наситен с искрящи цветове. Много луксозен и елегантен парфюм е, въпреки че е моно и не търпи особено развитие. Има своите почитатели обаче и продължава да държи цена. Разбира се, фланкърите от серията са няколко. И днес реших да ви запозная с нежния представител, подходящ за пролет и лято, за специални случаи и особено сватби.


                 Le parfum In white е пипнат и многопластов аромат. Но само тренирани носове и истински любители, смятам че биха го оценили високо. В него има една от най-любимите ми нотки, а именно портокалов цвят. Изключително класен, пъстър, богат и рафиниран бих казала. Сякаш е подбрано скъпо масло абсолю, но не е тежък и маслен. Свеж, кристален нюанс и съвсем деликатен сапунен уклон. Колкото да пресъздаде In white усещането на Le parfum. 


                  Започва с точно този прекрасен цвят, комбиниран със сочни и тръпчиви червени плодове, цитруси и бергамот. Няма горчивина и сплаш от пресен изстискан фреш. В симбиоза с портокаловите цветчета, усещането е на съвсем друго ниво. През първите секунди са по-остри, но много бързо се сливат хармонично и в съзнанието ви изплува букет от скъпи цветни видове, поръсени с няколко капчици сок.



                В сърцето имаме жасмин и праскова. Млечен и кремообразен е за мен жасмина, на който вкусната праскова е отнела онази остра жилка от чайовете и в студените ароматни композиции. Тук той категорично не е такъв, а е балансиран по най-подходящия за излъчването на In white начин. Свеж и леко слънчев е.....като облян в медена пролетна роса. Пчеличките прелитат над листенцата му и пръскат златния си прашец, за да придадат мекота.


                Базата е много изтънчена, луксозна и е като последния детайл, но всъщност основен за излъчването на цялостната картина. Има толу балсам, който е изключителен за омаята на Le parfum in white. Много премерен, ефирен и въздушен е подписа му. Наподобява на нещо магично, чието присъствие не би разпознал всеки. Пренася те в японски храм и отпуска сетивата. 


                   Мускуса не е потен и животински, а напротив. Невероятна лекота и женствена нотка, която да завърши подписа на In white. Не липсва и чувственост от бензоина, който ми е много любим именно с това си качество. По сходен начин го усещам и в още един мой любимец, а именно JPG Classique Essence. Ванилията с амбровия акорд са в най-леката им форма бих казала и просто загатнати. Не очаквайте онази сладост, типична за гурметата и повечето ориенталски представители. Няма го отчетливия и гушлив, вкусен или обвита в пикантност ванилов привкус. Пачулито допълва с плътност и бих казала земен, дървесен уклон.


                       Изкючително добре комбинирана пирамида! Класически елегантен цветен аромат. Невероятно излъчване, умерена и ефирна сладост, нежен балсамов воал, цветно сърце и свежи цитруси за начало. In white е като бялата перла. Не се открива лесно и струва скъпо. Има бизнес усещане и не би подхождал на спортно облекло и натура. Неангажиращ, но изтънчен и привлекателен. Блестящ като малък диамант, естествен и земен цветен парфюм.

                      Ако трябва да ви го сравня с друг познат аромат, това категорчно е YSL Libre Intense. С разликата, че In white е летния и галантен представител, в който липсва остротата от лавандулата и плътния амбровованилов подтон.


                     Чудесна трайност, шлейф и излъчване има този фланкър на Le parfum. Особено в стая, само с 3 пръсвания я изпълва, но го прави толкова галантно, че когато влезнеш можеш единствено да въздишаш и да му се насладиш. Не тежи, не навлиза в личното пространство, а просто пленява. Дори да не е по вкуса ви, вярвам че ще го оцените.


                     В топло време, аз не го усещам особено навън и офиса е мястото, на което ми носи голямо удоволствие.Обрал е и много комплименти. Сравнен с Le parfum EDP е по-мек, галещ и я няма онази медената, плътна сладост. Нито розата и дълбочината от пачули. Но в това му е чара. Не всички обичат рози и мед. А при мен се губи и стои близо до кожата, което не мога да кажа за Белия. Ако сте фенове на още по-ефирните и белоцветни парфюми, ви препоръчвам Le parfum Essentiel. За мен той е най-красив и траен в прехода между зима и пролет. През лятото се губи и няма нито трайност, нито можете да проследите развитието му. Но и гарденията е основния герой, която иска нормални температури за разгръщане.


                     Въпреки че съм с трицифрено число флакони в шкфа, не се поколебах да си взема от parfimo и две минита на този разкош, който първоначалн не оцених. Но сега съм щастлива, че е част от колекцията ми и го нося с желание. А вие познавате ли някой от ароматите на Elie Saab и имате ли любим?

Няма коментари:

Публикуване на коментар