неделя, 25 юли 2021 г.

Летни любимци през юни и юли

                  В разгара на лятото сме и въпреки че има още близо 2 месеца докрая, искам да ви покажа едни от любимите си парфюми, гримове и грижа през юни и юли. Посягам често към тях и са ми слабост! Повечето са лимитирани, за което съм гузна, защото няма да успеете да си ги купите ако ви харесат.... но онлайн знаете често изскачат бройки и затова реших да ги пусна преди да съм заминала на почивката. 


                 Разбира се, харесвам и много други аромати, мазила и декоративна козметика, но няма как да включа по 5 броя от всяка категория. Затова синтезирах малко, обърнах внимание и на продукти, за които все още няма отделна публикация. Надявам се да ви е интересно. :)

                 Започвам разбира се с парфюмите, защото са ми слабост през последната година. Спрях се на двете летни лимитки за 2019 и 2020 на Thierry Mugler, а именно Angel Eau Croiseree. Знаете че един от емблематичните аромати на марката, e Angel. Той е доста наситен и сладък, тежък бих казала с пачули, ванилия и пралина. Ухае на луксозна бонбониера и е сред вечните класики изобщо. Не на всеки стои добре и може да се носи. Супер разпознаваем и обичан, но и отричан. Но пък летните му версии от предишните две години са попадения!


                  Ако искате да се пренесете в смокинова горичка с кокосов коктейл в ръка, звездата от 2020-та година е точно за вас! Представете си изгарящ следобед на Средиземноморието с узрелите сладки плодове, които са нападали по земята от сочност, млякото потича от клонките,  обвити са в пралина и поръсени щедро с ванилия смокините, докоснати от морския бриз и ухаещ на магнолия въздух..... дълбочината от пачули пък придава плътност. 
 

              Ето това е Ангелчето в красив преливащ флакон в розовосини нюанси. Смокинов нектар с вкусна пралина, ванилов привкус и пачули. Има си от чара оригинала, но си е типично ваканционен парфюм за топлите дни. Премерено сладък, с добра трайност и отлична прожекция. Сутрин с 5-6 напръсквания, го усещам вървейки и поне до обяд при движение носи наслада!


                Изключителна находка за почивката, ежедневието в града или разходка. Сладък, вкусен и примамлив е. Еднакво добре стои по всяко време от денонощието. На плажа върху загорялата кожа или пък вечерите особено по залез е ммм.... закачлив и изкушаващ летен коктейл. :)

                В случай че предпочитате нещо по-сочно и без така изразен шоколадов нюанс или не обичате смокини, може би лимитката от 2019-та година ще ви допадне. Тя ухае на тропици и екзотичен остров! На плодова салата с най-вкусните и сочни плодове.


                 Тази ярка звезда е с манго - супер сочно, ароматно, сладко и от което могат да ти потекат лигите! Ухае на сорбе с цитруси, парченце пралина и щипка пачули. Отново чудесен като трайност и шлейф, напомня на Escada и би бил страхотен за жени в почти всяка възраст. И млади момичета, и дами биха му се изкефили. Защото те пренася директно на някой остров с много палми, сладки тропически плодове и лазурни води.
                  Флакона и преливащите от златни към кораловорозови нюанси му отиват много на сока и няма как да не изскочат сочни оранжеви плодове в главата. 


               Пачулито и бонбонестата част тук са едва загатнати, така че ако искате повече от тях, отколкото плодова страна, другата звездичка или тазгодишната Iced Star ще ви харесат много. Последната е истинска Пина Колада с ананас и кокос. Също ми носи неверотно настроение, но не я придобих предвид другите ми летни флакони. Препоръчвам да тествате и Angel Nova. Той е далеч от оригинала и от една категория с новата Червена обувка на Ерера. Сочно личи с малини и роза. Бих казала че е плодов шипър. 

                 За онези от вас с афинитет към по-изчистените и хладни аромати, със зеленина и свежи цитруси, които са по-елегантни Shiseido Zen е голяма красота! Запознах се с него в Giza, това е българска марка за имитационна парфюмерия. Толкова се влюбих в него, та още миналото лято си купих оригинала. Защото бюджетния вариант е спрян, а на Bargello не струва.


                Zen не е парфюм за всеки, но ако го оцените и си пасне с химията ви, вярвам че ще го носите дълго. Рядко се правят подобни аромати вече, а е грехота. За мен това е модернизирана версия на Pleasures (Estee Lauder). Цветен шипров парфюм. Има много мои любими нотки. Като започнете от сочните и свежи цитруси с вкусен ананас и роза, допълващи се отлично с току що разцъфтели фрезии, отпускащ сетивата лотус, момини сълзи и гардения, сладка червена ябълка и фини виолетови нюанси, а в базата мокри дървесни нотки от кедър, бор и амбър с малко муск.


              За него обичам да казвам, че японците знаят как се правят парфюми и Zen е типичното доказателство. Богат и премерен, не грабва с външен вид, а с характер и чар. Вкарва те в японски градини, за да усетиш от свежите цветя, разхожда те из местните храмове, за да свали умората и напрежението, а накрая те пренася из зелените и дълбоки гори, в които се сливаш с тяхната култура и съзнанието ти се пречиства. Великолепен парфюм и с две ръце ви го препоръчвам. EDP е, та не мислете че издържа час. Има си плътност и заслужава място в колекцията ви.


               Отново смокини и кокос, но ги обожавам! За Avon Jet Femme Holiday вече говорих скоро, но пак го включих. Личи си колко любим ми е. Точно толкова се кефя и на лосиона от серията Naturals Aloha Monoi - кокос, тиаре и резенче ананас. Лека текстура, попива бързо и ароматизира приятно без да е супер силен. Допълвам с кремообразния скраб и душ крема, та удоволствието е пълно.


                Attraction One Fresh излезна миналото лято, но и тази можете да го закупите. С мъжкия се допълват и могат да се носят от двата пола. В него отново има смокиня, като върху мен се усещат цитруси в началото и цветните нотки след това изчезват бързо, остава кедър с малко акватичен акорд. Много красив, но нетраен за съжаление и затова не си купих 50 мл. 

                 За последно в тази категория оставих Elizabeth Arden Green Tea Fig заедно с крема за тяло към него. Свеж зелен чай и току що узрели смокини. Не е сладък, а по скоро зелен с виолетови нюанси, цитрон и муск аромат. Бюджетен и разхлаждащ в жегите е, а крема е с хидратиращи сфери. 


                Текстурата изглежда богата, но не е тежък и се абсорбира бързо. Частичките се разтварят за секунди, омекотяват и аромата допълва тоалетната вода. Трайността не е голяма, но пък подобни ухания са красиви със свежото си начало и ти се иска да ги подновяваш често.


                   В тези жеги наблягам на леки формули и неутрални миризми що се отнася до грижата за тялото след душ. За да мога да си нося хубавите парфюмчета след това, напоследък посягам много към Mixa Hyalurogel интезивно хидратиращо мляко. Свежест и чистота с деликатна текстура, която попива за минута и омекотява сухата кожа. Подобен ефект получавам и върху лицето от експресния хидратиращ спрей на Neutrogena Hydro Boost. Него използвам втора година в топлото и като гледам ще имам за трета. Икономичен, лесен за употреба и ухаещ страхотно. Пръскам 3 пъти преди лягане и се унасям веднага.


                   Душ напоследък вземам с Tesori d'Oriente Lotus, Yves Rocher Magnoliа и когато искам нещо сладъчко Nivea Fresh Blends Watermelon Mint Coconut milk. Харесвам и трите, та в зависимост от настроението си ги подбирам.
                   Последната година започнах да използвам камък против изпотяване често, а тази дори наблягам основно на него. Както знаете той не спира изпотяването, но факта че не е кремообразен или пък течен, сякаш пречи да се потя допълнително, което ми се случва с други антиперспиранти. В останалото време при нужда от свежест и омекотяване кожата на под мишниците, основно у дома или за разходки, ползвам стика на Jason с чаено дърво или део спрея нa Dove Nourishing Secrets refreshing Summer ritual.


                 Дезодоранта е свеж, но 48 часа трайност при мен категорично няма. Подобни продукти изобщо дори не действат в тези горещини. Понякога имам чувството че без тях не се потя толкова, но пък ме освежават и като искам лек аромат - това е начина! Стика обичам да ползвам след депилация, успокоява раздразнената кожа.
                  За хидратацията на ръцете се доверявам на едно био кремче с бадем в офиса и у дома вечер ползвам бюджетния Avon Naturals Hibiscus Beaches of Hawaii. Не очаквайте силен аромат, а деликатен и ненатрапчив. Формулата му също е лека кремообразна и не омазнява. Попива до 2 минутки.


                  Поизложила съм се с бялата козметика, но пък имам материал за друг пост и споделям само тези две находки на Himalaya Fresh Start за колосалната цена от 2 лв. В магазини Ивис бяха много намалени и нямаше как да не си купя. Вече имах опит с варианта с боровинка, от който приятелка ми даде и без да мисля грабнах тези.


                 Ухаят толкова свежо плодово, че само заради това си струва да измивате лицето си. Както сутрин, така и вечер ми действат чудесно. Нямат химичен намек, частичките са фини и почистват деликатно без да изсушават. 


                  Що се отнася до декоративна козметика, нося коралови и нюд цветове на устните, но и доста карамелени. Напоследък бягам от розовото и много харесвам как стоят топлите тонове. Дали заради русото в косата или просто съм на такава вълна..... можете да видите кои са най-ползваните червила това лято.


               Говорила съм ви и за Tarte Color Splash, както и за Golden Rose Satin. Кремообразни, пигментирани и омекотяващи. Не подчертават сухите участъци и са много комфортни. Тези двете конкретно мога да нося целогодишно, защото си отиват с какво ли не.


                  Maybelline Color Sensational пък специално тези два цвята 620 Pink Brown от редовната серия и лимитираната Vivids 885 Vibrant Tangerine, съм спукала от носене. Може да се познае и по останалото количество. Смесвам ги, за да получа коралов неутрален цвят и буквално всеки сезон мога да съм с него. Кремообразни и пигментирани, грижовни към сухите устни и скоро ще трябва да подновя 620. Него нося и с други, защото самостоятелно ми е светло.


                  Голямо попадение ми е този кремообразен глос от True Color, който също комбинирам с ярки червила, но дори и самостоятелно е страхотен! Кафяв нюд, стои супер натурално и свежо, устните са сочни и едновременно нямат вид на напомпани. Освен това има цвят, не е прозрачен.


                   За Guerlain Kiss Kiss ви разказах съвсем скоро и няма да се повтарям. Формулата не е уау, но опаковките са глезотия и те са причината да се изкуша и купя. :)


                 Опитах да направя суочове (отляво надясно) - глоса на Avon, след него смесени двете на Мейбълин и накрая самостоятелно. 


              Изненадващо ми се гримира много това лято въпреки температурите, та новата ми палитра на Beaulis Dream Travel Repeat със сенки и руж върви чудно с настроението. Свежи и топли тонове с блясък и матова текстура за подчертаване. Издържат работния ден, лесно се преливат и опаковката е чудна! Нося си и карнавалната на Too Faced с еднорога, както и MAC Fruit, но новичката ми е любима!


                 Наличието на поне 10 хайлайтъра в чекмеджето ме смущава, защото не мога да ползвам всички, та съм си извадила на лесно Salty Vibes (Beaulis), който е с бежови и златисти оттенъци.... така че него слагам начело на лято 2021. Мека текстура с наситен сатенен блясък, фини шимър частички и мога да го нанеса дори в основата на клепача.


                За финал нека покажа и една визия, която правя често от години и не само през лятото. Нежни коралови устни, очи в преливащо златно и зелено, бузки в прасковено и класическа очна линия. 


                 Подходяща за офис, за повод или пък лятно парти. Еднакво обичана от мен и през есен, и лято и пролет. :)



                 Малка част от козметични любимци, но пък само с находки, събирани с месеци и разносвани много има на тази снимка. А кои са вашите открития?
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар