събота, 30 декември 2017 г.

Estee Lauder Youth-Dew Amber Nude

       Вечната класика! Ретро! Парфюм с главно П. Напомнящ на времената, когато купувахме само от корекомите. Когато банани имаше само по Коледа и баничката струваше 15 ст. Когато баща ми носеше големите шоколади от чужбина. Аромата, който напомня на прашния скрин на баба и красивите перли.


       Аромата на зрелите, успели и поддържани дами на и над средната възраст. Много наситен, шлейфов и оставящ своя подпис дори от едно пръсване. Ухае на стария лукс, на Медисън авеню. Amber Nude е съвременната епоха на смелите, перфектно изработени парфюми, напълно лишени от дъвки и балони. Без излишна сладост, цветя и подправки .


         Не е правилно да се слага етикет за възраст, на който и да било парфюм. Наясно съм с това. Знаете как една кожа може да промени коренно даден аромат. Но тук ще говоря както винаги, само и единствено от моя поглед. Youth-Dew Amber Nude е за онези от Вас, които харесват подобни на Chanel No.5, на стария и незабравен Frank. Не е за млади момичета. Не е за крехки дами, които посягат към Жадор, Light Blue, Bright Crystal или Be delicious и стъпват в пантофки. Нищо че постепенно става мек и гушлив, началото му е тежко.


        Карамфил, амбър, канела, джинджифил, роза, иланг-иланг и жасмин. Все пръсъствени съставки. Такива които те отвеждат в друг свят. Някъде назад във времето. Когато нямаше хиляди марки и аромати и имаш право да избираш от 5, но качествени. И не можеш да го носиш всеки ден, защото е за специални случаи. Колкото спайси, толкова и модерен е. Липсва онази църковна тамянена тежест, присъща за подобен тип аромати. Има нещо съвременно в него, което казват че в класическия Youth-Dew не може да се открие. Пикантен, силно кехлибарен и революционен.


          Истински пикантно-дървесен ориенталец по класически, но и със съвременен допир. Вдъхновяващ, уютен и безмилостно амбров. Дълбок кафяв нюанс, който те отвежда в есента.




Няма коментари:

Публикуване на коментар