понеделник, 1 май 2017 г.

Clairol Herbal Essences Coconut Extract Shampoo + Conditioner

        Herbal Essences са една стара моя любов. И вие вероятно помните рекламата с готината мацка в гората, тропическите плодове и свежите опаковки. Изведнъж обаче изчезнаха от нашия пазар и малко страдах за тях. Миналата пролет обаче успях да открия от новите опаковки и формули в парфюмерия в Свищов и си взех кокосовите шампоан и балсам, както и от серията без силикони варианта с мента. За приятелка купих за обем с портокал, но и двете не останахме очаровани. Писах ви тук за него.

        Днес ще ви разкажа впечатленията ми от кокосовите, които си признавам че взех главно заради аромата и готините опаковки. Тюркоазеният цвят на продуктите също допринесе. Предназначени са за нормални коса и са хидратиращи.


         Опаковките им са удобни и дозаторите успяват да пуснат нужното количество, в зависимост от това колко стискате. Не са твърди тубичките, затова с лекота изкарвате балсам или шампоан без да изцапате всичко. Не биха и пропуснали, ако ги вземете с вас на път.


          Текстурата на шампоана е гъста кремообразна и много ароматна. Балсама също е плътен и супер приятно ухаещ. Серията има мирис на някакъв кокосов крем за хапване с тропически привкус. Силен, но не предизвикващ главоболие. Има намек на кокосов орех, но няма онази стържеща нотка на сухо (каквато има в тоалетната вода на Yves Rocher например). Буквално ми се прияжда нещо сладко и етикета "creamy coconut" му пасва идеално. Само това може да ви накара да посягате към тях в банята. Това сигурно е най-готиния кокосов аромат в козметичен продукт, на който съм попадала.


       Шампоана измива много добре косата ми (нормална и гъста), като още под душа се усеща колко мека и пухкава става. Малко са тези измиващи продукти, след които в банята дори на мокра коса се вижда ефекта. Използвам нормално количество за моята дължина - колкото орех. След изсушаване, косата е обемна, пухкава, гладка и приятна на допир. Има и блясък. Усещам че е повдигната от корените и много чиста, но без да е пресушена.



         Балсама е гъст и омекотяващ, точно какъвто трябва да бъде. Последните години минах през какви ли не воднисти, но този е с перфектната текстура. Прилича на някои маски дори по гъстота. Пробвах да мия косата само с шампоана и да не нанасям от балсама, та видях ефекта от него. Осезаемо омекотяване и подхранване на дължините. Не утежнява и омазнява, дори остатъка по ръцете ми да съм прокарала през корените. Придава блясък и жизненост.


          Малко са шампоаните и балсамите, от които съм толкова доволна и то във всяко едно отношение. Имам жива, обемна, чиста, лъскава и мека коса. Без нужда от маска или друг финиш. Ефекта се задържа два дни и на третия мога да пропусна миенето, но не е толкова хубава като при предните. Определено бих си купила отново и двата, ако ги видя някъде. Само заради аромата им, си струва да се пробват.


      Закупих ги на цена от 6,90 всеки от парфюмерия Грация (Свищов). Не съм ги срещала на други места, но ще споделя ако ги видя. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар