сряда, 13 септември 2017 г.

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Eye Shadow Palette

      Измина много време откакто беше лансирана палитрата Modern Renaissance на Anastasia Beverly Hills. Още в самото начало, тя си спечели хиляди фенове и до момента продължава да бъде толкова харесвана, препоръчвана и купувана. Затова и марките след нея не спряха да пускат копия или сходни варианти. Признавам си, че си падам много по червеникави нюанси и бордо, затова и я мислих от година поне. Казвах си имам подобни цветове, не ми трябва и се оправдавах с наличието на 10 палитри в шкафа. Тази година обаче, няколко дни преди рождения си ден бях отворила cult beauty случайно и видях че там я има (41 лири струва). Освен това видях надпис безплатна доставка на продуктите на марката на стойност 40 лири и вече реших да не отлагам. Казах си, че ще ми е подаръка от мен за мен. Поръчах я и пристигна за около седмица с Булпост.



       Когато отворих палитрата, не знам защо очаквах да онемея. Може би заради прекалено многото добри отзиви бях си завишила критериите, но не се случи. Харесах я и я прибрах набързо, понеже не си бях у дома и нямах възможност да я разглеждам подробно. На следващата сутрин я извадих и любовта ми към нея се зароди още с първия грим, който направих.


       Хора, ако за прословутата четка MAC 217 казват че гримира сама, за тази палитра мога да кажа същото. Имам чувството че не аз, а тя нанася. Няма грешен грим с нея. Преливките стават за секунди и с броени движения на четката. Изглеждат като триизмерни, точно каквито са фотошопнатите гримове на много влогърки и инстаграм гурута.


      От всички пробвани сенки в живота ми, с тези се гримирам най-бързо, лесно и красиво. И тук не е нужно да внимавате къде и по колко продукт сте взели, грешките не се виждат. Буквално на посоки прокарвам четката по клепача и сякаш някой фотограф минава с ретуша след мен. Цветовете толкова лесно се надграждат сами, че колкото и смешно да звучи, тук мога да кажа "не знам как съм живяла без тази палитра". Всички нюанси ми пасват на тена, сините очи и цялостното излъчване, затова изобщо не съжалявам за вложената сума. А опаковката е много приятна на допир - велурена е, но аз си пазя винаги картонените кутии, така че не ме тревожи светлия цвят.




         Относно разпрашването - всичко което сте чули и видели по клипове, е вярно. Има го, но не е нещо фрапантно. Както и други сенки, когато за едното око загребете и останат прашинки в рефила, за второто го вземате и всичко е 6. Няма хабене на сенките. Изобщо не го отчитам като минус. Ако не бяха толкова пигментирани и почти маслени, може би нямаше да се прашат така. Но и преливките вероятно нямаше да са песен. Златния и бледорозов блестящи нюанси не се разпрашват. Може би защото са с друг финиш, но при тях не съм забелязала този "дефект". Не съм от хората които обичат да описват един по един цветовете, а и на точно тази палитра не намирам за необходимо. Да си призная честно, аз в никой блог не чета тази информация. За мен е достатъчно снимките да показват максимално реално, а и всички виждаме по-различен начин подтоновете. Така че описанията ще го пропусна.


        Суочовете са направени на чиста кожа и без каквато и да е база. Само с леко прокарване виждате колко силен е пигмента.



        Пигментацията е жестока. С едно леко докосване и няколко прашинки, на окото вадят силен цвят. И с пухкава, и с по-сбита четка се нанасят без проблем. Падат леко по бузите, но аз гримирам лицето последно и не ми е проблем. Единственият недостатък за мен е наличието на 3 сходни цвята, а именно Golden Ochre, Raw Sienna и Burnt Orange. За моя вкус, единият от тях е достатъчен и аз бих вместила на местата на другите 2 - един в розово злато и един copper или бронзов. Така да си кажа, липсват ми блясъци. Vermeer & Primavera са с разкошно качество и обожавам, но не са ми достатъчни. :)


        Трайността им с база е цял ден. Затова и по този параграф пиша пълно 6. Четката не става, но предполагам не сте очудени. Не съм срещнала палитра, чиято такъв аксесоар да върши работа. И за финал, освен да ви покажа и няколко грима. За летни комбинации, които да наподобяват залез, е чудесна находка Modern Renaissance. Но можете да направите и две по-студени визии, макар че палитрата е в топлата гама като цяло. Ако за палитрите на Zoeva ви казвах "препоръчвам с 2 ръце", за тази мога да кажа "не само с 2 ръце, но и с 2 крака". Стига да харесвате гамата, да можете да работите с толкова пигментирани сенки и имат финансовата възможност, струва си всяка стотинка!




 





        Най-мислената, желаната и обичана палитра е за мен Ренесанса!

2 коментара:

  1. Страхотни отзиви и гримове, Ивче.Дълго я мислих, но просто не са моите цветове.Subculture ми носи същото усещане сега като излезе, макар че доста се замислям, щом казваш че качеството е толкова добро.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На тази е добро Веси, но Subculture е друга. Тони каза че липсвали съставки, които да помагат за преливките. Цветовете иначе са много красиви, обаче и при моите сини очи ще имам проблем - няма да подчертават така добре.

      Изтриване