петък, 25 декември 2020 г.

Весела Коледа!

          Честито Рождество Христово, приятели!


           Бъдете здрави, щастливи, обичани, успешни и много вдъхновени. 

           Годината беше изпълнена с много тревоги, страх, препятствия и лоши моменти. Някои от вас загубиха близки, но вярвам че всяко зло е за добро. Ще оценяме всеки миг, ще сме благодарни за това че сме здрави и няма да пропускаме хубавите поводи, нито ще отлагаме да направим нещо. 

 

                   Желая ви да сте по-смирени, благословени и в хармония със себе си! Да преследвате мечтите си и да не се отказвате. Награждавайте се с малки подаръци, за да имате мотивация да продължавате и в трудните моменти. Ако има нещо, за което не ви е останало време през тази година, то през 2021 не отлагайте! Бъдете силни и смели, защото съдбата обича смелчагите. :)



                  Споделям ви рецепта за едни сравнително бързи меденки, които не изискват печене. Направих ги от сушени плодове и орехи. За светлите ползвах повече орехи, а за тъмните по-малко и добавих какао. Получиха се много вкусни, ароматни, с леко дъвчаща като карамел сърцевина и хрупкави от шоколада. Накисвате сушените плодове за няколко минути, след което ги смилате в чопър с орехите. Разточвате между 2 листа хартия за печене и изрязвате с метални формички. Нареждате в тавичка и прибирате в хладилник да стегнат. След това декорирате с разтопения шоколад или мажете с кокосово масло, овалвате в стъротини и прибирате отново на хладно. Стават супер и си заслужа да отделите час за приготвянето им. Освен това ще издържат и на стайна температура, а и с месеци в хладилник предвид липсата на мляко, масло и яйца.

                      Нужни ще са ви:

                     - фурми

                     - орехи

                     - сушени кайсии

                     - бял шоколад

                     - кокосово масло и кокосови стърготини

                     - млян шам фъстък

  

                    За тъмните какаови:

                     - фурми

                     - малко орехи

                     - какао

                     - сушена черна череша

                     - бадемова есенция

                     - портокалови корички

                     - захарни фигурки

                     - кокосов чипс

                     - черен и млечен шоколад 



                  Подаръци разбира се също не пропуснах да направя, както на себе си, така и на близки, приятели, роднини. Някои вече подарих, други тепърва предстои и ги щракнах, за да ви дам идеи за бъдещи празници или догодина. А вие ми споделете какво си купихте и подарихте. :)

                 Както вече сте разбрали, последните месеци се възвърна хобито ми по парфюмите и се сдобих с няколко желани. Изчерпах списъка кажи речи и вече имам купища нови аромати за носене и изпълваните на дните ми с красиви ухания.

           Новият Chopard Love е с много рози - 4 вида: наситени, страстни и пудрени. Чудесна прожекция, наситеност и трайност. Ако не обичате рози и ауд, не е за вас. Флакона е бижу и описва характера му идеално. Да си призная, поръчах основно заради него, но и аз обожавам аромата на красивото цвете.

            С това червено и златно, шлифована бутилка и женствено ухание, няма как да не ти стане празнично и да завладеете мъжките сърца.


                     Много дълго време мечтаех за YSL Libre, но след него се появи Intense, в който се влюбих още повече предвид температурите и топлите му амброви нотки.... затова и когато в Нотино пуснаха код за 20 % намаление и още допълнително при покупка на няколко продукта, не се стърпях и го грабнах. Та имах право и на избор на подарък - взех си и 10 мл за чанта. Допълних поръчката с червило на марката, да не пътува самичък. :)

     

                  Напоследък спрях да купувам ярки и тъмни червила, защото натрупах предходните години и си избрах неутрално розово. Мога да го нося през цялата година, по всеки повод и не е претенциозно. Четох доста добри отзиви за наситеност и трайност, та нямам търпение да го щракна и започвам да ползвам! Избрах си 92 номер.

                     От parfimo.bg пък си поръчах това лимитирано Kiss Kiss номер 343 Sugar Kiss. Лимитка е от 2018-та година, но му няма нищо и много се радвам на красивата бонбонена гилза. Цвета е розов корал, полупрозрачно и с грижа към устните.

                  Скъпите червила не са нещо уау като формула, но просто опаковките им са един път!

               Купих си и дългожелания Vanitas EDP на Versace, който според мен е класически аромат и би допаднал на много дами. Както и по-лекия So Dupont EDP или EDT. Втория взех аз и намирам за по-траен от парфюмната вода.

               Ето и обещаните идеи за подаръци - дали за рожден ден, нов дом, личен празник, имен ден или Коледа.... смятам че биха ви помогнали. Има мноооого опции, но вярвам че сте избрали тазгодишните и ще ви послужат за 2021. :) Аз наблегнах на сладки лично производство, с които да зарадвам приятели и близки, та към основната част винаги добавям лакомства.








                 Е, това беше от мен. Ще се постарая да ви зарадвам с поне още един пост докрая на годината, но заради мрачното време не успявам да направя читави снимки на обмисляните за декоративна козметика и затова отлагам. 

                                       Споделени, щастливи и запомнящи се празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар