сряда, 16 декември 2020 г.

Neutrogena Hydro Boost - ексфолииращ гел, маска и гел-крем

               Преди време ви споделих положителното си мнение от измиващия гел и серума от серията Hydro Boost на Neutrogena, но тогава тя не беше откриваема по нашите дрогерии. Намираше се само в Нотино. От лятото обаче, вече я има в ДМ и Лили, та спокойно мога да продължа да споделям впечатленията си от марката. Пък ако вие имате възможност да пътувате до Турция, ви съветвам да я потърсите там. Почти винаги са с някакво намаление и излизат наполовина като цена. Затова днес продължавам с маската, гел-крема и ексфолииращия гел.

              Определено съм с положително мнение и си заслужаваше покупката им.

              Ексфолииращия гел е с много фини и нежни частички, така че спокойно бих могла да го ползвам ежедневно. Разбира се, с избягване на очите. Ухае леко акватично, свежо и много успокояващо. Аромата наподобява Hydra Vegetal на Yves Rocher. Аз усещам лотос, алое вера и зеленина. Ободрява и събужда сутрин. Действа ми почти като ароматерапия за сетивата.


                 Не е рядък, прилича на желе по-скоро. Разпенва се леко и се разнася с лекота. Измива чудесно без да пресушава или да щипе. Действително не прави пилинг, просто почиства малко повече от класически гел. Ексфолиира нежно. Не дразни и не отнема влагата от кожата. Чувствам сочно и много освежено лицето си. Действа ми като някаква сплаш маска. Сякаш вземам душ след дълъг и изморителен ден.


                 Маската и тя прилича по консистенция, а и ефект много на любимата Hydra Vegetal, но тук е в кутийка. Гелообразна, ухаеща мнооого приятно и както вече споделих за гела - просто ми доставя удоволствие да я ползвам дори само заради това. Пренася ме в спа почти. Ако съм измила добре лицето и нанеса лек слой, кожата ми я изпива и остава малко от нея. Все едно сте свалили шийт маска и от серума има количество за попиване. Ако започнете да масажирате обаче, става кир ефект и трябва да се отмие. Тогава сякаш се активизира и трябва десетина пъти с две ръце да изплакнете.

                  Има фин слой дори след това и се усеща като след серум. Меко, гладко и напоено, все едно е инжектирано нещо. Няма опъване или неприятно чувство дори като попия с кърпа. Стига за 3 пъти употреба, но за мен е минус, че не са измислили капаче. Трябва в рамките на седмица да я оползотворите. Аз я съхранявах в хладилник.

                   След нея обичам да нанасям гел-крема, който предпочитам да ползвам като нощна грижа, защото въпреки че изглежа с лека текстура - хидратира доста добре. Дори бих казала и че подхранва. Сутрин често се събуждам със слой, който отмивам преди тренировка и за да подготвя кожата за дневната грижа. През лятото ми идваше тежък и често усещах порите си запушени, но сега ми е идеален. 


                   Ухае много леко и нищо общо с маската. Просто мирише на вода, което е чудесно за подобен продукт. Не се усеща и да дразни при нанасяне. Текстурата му е мека и много бързо се абсорбира от кожата. Буквално като балсам е. Топи се! Обичам през уикендите да го ползвам и през деня. Нямам никакви забележки. А цената му е от 10 лв при намаление, е без коментар.



                 Ако сте със суха кожа и имате нужда все още от добра хидратация, горещо ви го препоръчвам! Не прави кир ефект и облекчава моментално.

                  Реших да ви споделя и за още един продукт на Neutrogena, който си купих миналата есен в този комплект от Мигрос в Одрин. Излезнаха ми под 4 лв. и трите неща, та нямаше как да пропусна Ultra Nourishing intensive balm. Става дума именно за супер подхранващия балсам за тяло, който се оказа подобен като ефект до маслата на The Body Shop. Само че неговата текстура не е толкова мазна и гъста. Но и името го подсказва.



               Разнася се по-бързо и лесно. Не попива напълно, но не лепне. Оставя лек филм да защитава. Кожата е еластична и много мека. А аромата е нещото, което ме плени още от първа употреба. Ухае на жасмин, магнолия и бергамот с мускус. Луксозен, чист и млечен. Не знам защо, но се сещам за Baiser Vole на Картие, който нямам спомен дали съм ползвала и въпреки това свързвам с него.


                  Първоначално се сетих за синята Нивеа, но не е толкова ретро и има свежа нотка от бергамота. Бих казала че го намирам за изискан и е чудесен, ако не искате да се бие с парфюма ви. А пухкавата и плътна консистенция, го прави перфектен за зимните месеци.

                  Още не съм ползвала хидрогел маската Ageless Boost, но ще ъпдейтна поста щом я отворя и се сдобия с някакви впечатления.


             А вие ми споделете - какво на марката сте ползвали и доволни ли останахте?

Няма коментари:

Публикуване на коментар