неделя, 6 юни 2021 г.

Avon Today Tomorrow Always this love EDP

                 Колекцията Today Tomorrow Always на Avon ми е любима и имам голяма част от ароматите в нея. Спокойно мога да заменя някои от по-скъпите брандове с TTA и няма да остана незабелязана. Въпреки че всяка година излизат нови, винаги в тях има по нещо интересно, което ги откроява от масата. И не ухаят евтино, а напротив. 


                 Това лято this love е екзотичния и акватичен флорал, който ще ви накара да мечтаете за ваканция, далеч от тълпите и горещините. Там където има зеленина и е хладно. Отваря се с много свежа и сочна гуава. Като инфузия с динята изпълват съзнанието ти, моментално отпускат сетивата и те изпращат в оазис на тропически остров. И точно в това му е чара. Гуавата е нетипична и рядко ползвана в летни издания, а толкова красиво звучат ароматите с нея. 


                 Динята не е с познатия ви вкус като от дъвките в детството. Тя придава онова водно и ободряващо в топлите дни чувство. В комбинация със сочен грейпфрут, си представете коктейл или по-скоро смути. Няма сиропи със захар, нито пък кокос и сладък ананас. Изключително приятен, без остри цитрусови акорди, а мека и зелена плодова флоралност излъчва.


                   В сърцето му се крие жасмин, франджипани и корен от ирис. Няма пудреност, каквото в повечето случаи добавя ириса. Използван в парфюмерията, корена се суши в продължение на около 5 год. Разтваря се във вода, дестилира се и се извлича етерично масло. От един тон се получава само 2 кг.! Аромата му е цветно-дървесен и наподобява виолетка. Но не онези от бонбоните и които има в Insolence, а е свежа и нежна. Каквато е в Eclat d'Arpege на Lanvin.

                    Жасмина не е остър, а с нежни нюанси. Най-свежите листенца са използвани, които галят обонянието. А франджипанито не е сладко и познатото от плажните млека. То просто прави this love с екзотично звучене. Тропическия нюанс тук е като нирвана. Онова състояние на пълно спокойствие на ума. Представям си как влизам боса в храм, отпускам се и всички тревоги изчезват.


                     Белия муск в базата не е животински и сапунен. Много нежен, ефирен и въздушен е. Амбрата затопля, а тиковото дърво сякаш помага всички съставки да са хармонични и застанат елегантно върху кожата. Няма острота от грейпфрута в началото, като пуснати в чаша вода са парченцата, нито пудреност..... Слънчев, зелен, акватичен и флорален е this love. За мен ухае на безгрижие, блаженство и спокойствие. Трайността му не е голяма, но на такива аромати в това се крие чара им. Честото да се подновяват и да усещате разкошните им нотки през целия ден.

                     Миналата година излезна Eve Truth, който е от същата категория. А ако следите какво пуска марката и сте от старите клиенти, вероятно си спомняте бестселъра Jet Femme. Точно на него наподобява. Пробвайте и Perceive Dew. Сходен е като звучене и той.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар