петък, 11 юни 2021 г.

Guerlain Shalimar Souffle Intense Eau de parfum

                Shalimar е една от вечните класики и разпознаваеми лица на френската къща Guerlain. Първата парфюмна вода излиза през 1990 г. До ден днешен продължава да е търсена и любима на много жени, но определено не е за всеки вкус. Затова без проба не ви препоръчвам покупка. Особено за момиче в 20-те. Аз не го познавам, защото не мисля че съм дорасла за него, но днес ще ви представя един от фланкърите му. Такъв, който за любителите на чувствени ванилови аромати с бензоин и портокалов цвят, лек ретро нюанс, смятам че много би се харесал.


                 Shalimar Souffle Intense е от фланкърите, които са по-хубави от оригинала. По-носим и лесен за възприемане, модернизиран и прекрасен не само в студ, но и в топло време. Ако разбира се харесвате кремести, сладки и с отчетлива ванилия парфюми.

            


                 Началото му е малко остро от цитрусите, които обаче нека не ви препращат към стандартните и сочни такива. Те са като обвити в дървесина и пудра, но и свежите им нотки се усещат. Имат сапунена нотка, но и цветен акорд. Жасминовия и портокалов цвят са вкарани умело, за да подчертаят женственоста и характера на носещата го. Изключително класни, изискани и искрящи са. Като скъпи диаманти. Няма толкова нежност, колкото пищност.


                През зимата върху мен се усещаше луксозен лимон с деликатен намек за ретро сапун, но в комбинация с топлината на индийската ванилия, звученето беше нещо разкошно многопластово и богато. Нямаше го онзи евтин сапунен вкус. Чувството е като с корона на главата. Уверена, уважавана, грациозна и спираща дъха жена!


                Пухкава, пищна и много луксозна е ванилията в композицията. Ухае ми на кралство, на будоар. Не очаквайте сладкия аромат в стил Ariana Grande, La Vie est belle или Scandal. Тук е по-различна, по-чувствена, леко пиктантна дори. На мен ми напомня като усещане за Jean Paul Gaultier La Belle Le parfum. Обвита с много бензоин, прави излъчването съвършено и завършека с кремообразен и пухкав като сметана финал. Изключително красив и хармоничен, но на мъжете може да им спре дъха. Пристрастяващ и шлейфов парфюм е. Тази ванилия ухае на топло чай лате с ориенталски подправки - пикантен и сгряващ в студените дни.


                  Ако мислите че това е мъркащо котенце, сгушило се в прегръдките... ще останете разочаровани. Shalimar Souffle Intense е тигрица. Той те привлича като магнит. С подчертан и интензивен характер, топъл и магнетичен. С онзи типичен за ориенталските парфюми нюанс, но и мускусен. Балансира сладостта и създава пудрен ефект. Феята е минала със златната пръчица и с вълшебната си ръка е поръсила с щипка пипер за разкош. 


                     Въздействащ, неустоим и елегантен парфюм е. Превзема пространства и оставя диря. Типично за Герлен, трайността му е жестока и си струва да имате подобно бижу в колекцията си. А за бутилката няма две мнениея - шедьовър, който би украсил подобаващо всяка тоалетка. 

                


                    В случай че искате по-меко излъчване, но все така чувствено и пухкаво, може да пробвайте Shalimar Souffle de Lumiere. Той също е красив, само че ванилията не е с ориенталски привкус. Бергамота в началото го отличава и е по-остър, но в развитието си е много красив!

Няма коментари:

Публикуване на коментар