неделя, 6 юни 2021 г.

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty Eco-Green

                Wilkinson са любимата ми марка самобръсначки вече от близо 10 год. Не веднъж съм ви споделяла за тях. Имам проблемна и супер чувствителна кожа, която се възпалява от най-малкото. А при бръсненето момента е много тънък. Дори без натиск, се поразвям при леко движение. Но едно е още в банята да спре кръвта, друго 15 мин да се бориш и да си цялата в рани. Та така, моите драми с този процес са големи. С гел, пяна или без, шанса да се порежа е голям въпреки изключителното внимание. Но съм свикнала и понякога просто си обувам дългите панталони, с което приключвам драмата. 


                   Xtreme 3 Beauty Eco-Green е една от последните самобръсначки на марката, която видях за пръв път миналата година през август в ДМ. Бях във Варна и се уговорихме с приятелка да се видим в магазина, та понеже бях рожденичка, ме изнуди да си избера няколко неща за подарък. По път към касата видях кутиите и веднага посегнах към тях. Тя също си взе, но не съм я питала дали е доволна. 




                    Различното при тези е, че дръжките са произведени от рециклируема пластмаса /95 %/, а картонената кутия също е от над 90 % рециклируема хартия. До тук добре. Ножчетата са 3 и има предпазна овлажняваща лента, с каквато всъщност са всички самобръсначки на Wilkinson. Или поне аз нямам спомен да съм виждала без.



                      Както и при всички останали, използвани при мен, Xtreme 3 Beauty Eco-Green са остри и бръснат бързо, лесно, гладко. Лентата не е лигава, не се разлепя след втора или трета употреба. Дори след два месеца е там, макар и леко изтъняла и износена. Това им е голям плюс! Не пада изобщо, ако трябва да съм честна.


   

                       Проблема при мен е свръхчуствителността на кожата, която с този вид не се спогоди особено. В първите пъти беше доста остра за мен. Всеки път се порязвах въпреки вниманието и буквално лекото плъзгане, колкото да докосна повърхността. През зимата ходим с дънки, панталони или клинове. Та нямах голяма драма. Но сега със затоплянето на времето, нещата стоят по друг начин.


                        Кожата ми от топлината, изкуствените материи, столовете и кожените седалки в автомобилите, се зачервява за минути. Същото е и след бръснене. По бедрата и около коленете ми, се появяват онези малки ситни червени точици. Щипе малко, но е поносимо. Проблема е, че имам определени зони (на сгъвката над прасеца и от двете страни на колената), при които както и да се кривя, все се порязвам. А отпред на бедрата се възпалявам малко или много. 


                        Под мишниците също при невнимание, се появявт зачервявания и е възможно леко порязване. Минаха над 2 месеца, откакто съм я отворила и все още реже. Та с нея и още една от другите ми със сменяеми ножчета, ще се наложи да избутам лятото. Защото иначе няма да мога да си нося полите и роклите. :)

                         Захвата е удобен иначе, не ми се изплъзва от ръцете. Материала на дръжката е гумиран и устойчив. По този параграф имат плюс. И като цяло не мога да кажа лошо за този вид, просто моята кожа е ужасна! Изпичала съм я лятото, хващам тен и въпреки това - продължава да е такава. Не знам лазерна епилация ли е решението или просто да се примиря. :)

                          В кутията има 4 броя, а цената мисля беше около 6-7 лв с намаление. Виждам ги налични в Ремедиум. Докрая на деня в Notino има безплатна доставка, а там видях нови готини за мен видове, които се чудя дали да пробвам. Този модел особено, и с резервни ножчета. Ползвали ли сте го или за пръв път го виждате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар