неделя, 5 юли 2020 г.

Avon Artistique Iris Fetiche

              Avon са една от марките, на които много симпатизирам що се отнася до парфюми, червила и някои аксесоари. Не мога да се изкривя и да не призная, че в ароматите са много добри и имат страхотни попадения. Ако търсите бюджетни, но трайни и с развитие аромати, непременно разгледайте какво предлагат. Заслужават си предвид ниските цени, дори и повече!
            Последната им серия Artistique е вдъхновена от ириса, магнолията и пачули. Трите аромати са с хубавите имена Iris Fetiche, Magnolia En Fleurs и Patchouli Indulgence. Имам мостри на трите и пълноразмерен Ирис Фетиш, така че ще ви разкажа и за трите по малко.


             Iris Fetiche е чувствен, емоционален, пудрен и вдъхновяващ! За специални поводи, дълги вечери и дами с изкусителен характер. Дълбок, наситен, страстен и пудрен е. За хладните дни и силните моменти.



               Започва с пипер и зеленина. Бергамота е леко горчив, но бързо омекотява цялата композиция и само секунди по-късно ириса се показва. Като мъгла наситен, създава плътен воал и е толкова очарователен. Има нещо мистично в него. Променя се постепенно и оставя интересна чувство на непознато и сякаш тръпнеш в очакване. Аромат, който виждам през есенните дни и с тъмно матово червило.


               Базата му е дървесно-амброва и мека ванилена. Не очаквайте сладост, която е типична за гурметата. Тук има балсамово усещане и сандалово дърво, пухкаво като балсам. Мечтателен и спокоен, пресъздава спомените от миналото лято и оставя отворена вратичка за ново по-интересно начало.


              Patchouli Indulgence е много хубав, стилен и сладкоцветен парфюм. Сладките нотки не са дразнещи и лепкави, а подобни на орхидеени. Ако сте усещали аромат с пачули, знаете колко хубаво и пудрено ухае. Много подобен е лимитираният Oriflame GG Incontro. Напомня ми и на Guerlain Idylle Duet. Началото му е пиперено и леко стипчиво, но само след минути това отшумява и остава една много красива роза с виолетови нюанси и пачулито започва да се прокрадва. Амбровите акценти правят базата гушлива, топла и сладка като мед, но без да лепне. Като топъл кашмирен пуловер е, но има и особено приключенски характер. Създава прилив на вълнение и радост. А муска пък допълва и балансира, придава онова ухание на чистота, семпло излъчване и бебешки дрешки. Ако не харесвате много сладки и с изявена ванилова нотка, непременно си потърсете пробичка.



               Magnolia En Fleurs е най-подходящия за сезона и пролетта. Свежа зеленина, водни акорди с много бели цветя и муск. Има леко ретро вайб. Започва с бергамот и пипер, сочен и тръпчив. Буквално се усещат като натопени в студена вода зелени клони и хрупкави плътни листа на пролетни цветя. Жасмин, магнолия и тубероза се преплитат със свежи капки роса и като огромен букет на веранда те обгръщат с едрите си бели цветове. А сандаловото дърво с муска създават чиста и кремава основа. Ако трябва да ви сравня с някой друг аромат на марката, за мен е от типа на Summer white и Celebre. Втория е малко по-цветен и офанзивен, нещо подобно на Pleasures на Estee Lauder. Този парфюм отбелязва идването на пролетта, улавяйки великолепието на разцъфващите магнолии по време на изгрев слънце.


               И трите парфюма са интересни и хубави, но си искат проба и ако харесвате ирис, пачули или магнолия, вероятно ще ви харесат. Аз не мога да посоча един като най, защото са различни и бих носила всеки. По скоро ще ги разделя на сезони, през които ще посягам към тях или пък според настроението.


Няма коментари:

Публикуване на коментар