неделя, 5 юли 2020 г.

Dove Shower mousse with acai oil

                Душ пяните станаха популярни напоследък и много марки след Rituals, решиха да пуснат свои по-бюджетни версии. Някои са успешни, други не толкова или просто свършват прекалено бързо. Аз съм пробвала на 3 марки, така че надявам се да съм полезна малко или много с опита си. Днес ще ви говоря за най-евтината и която се намира не само в дрогериите, но и в хранителни вериги. Купих си я преди месец, когато в Кауфланд беше на промо цена от 5 лв и не съжалявам. Аромата, текстурата и усещането са страхотни.


                 Опаковката и дозатора са удобни, като сравнена с Rituals, тук не е с дупчица и да излиза под формата на гел. Дюзата е правоъгълна и изкарва директно пухкава пяна. Няма нужда да разтривате между дланите, а масажирате върху тялото. Лесно се контролира количеството и не продължава още цяла минута да излиза продукт, което я прави още по-приятна за употреба. Пяната на Kneipp е със сходна текстура, но струва двойно и не е по-добра, та тези на Dove си струва да се пробват.



                 Аромата на акай тук е много, много хубав и луксозен. На мен ми ухае на скъпо масло, богато и чувствено. Хем е сладък, хем тръпчив и напомня горски плодове. Като есенция е, не просто плодов привкус. В банята се разнася приятно и къпането е истинско удоволствие, а като прибавим и пухкавата кремообразна текстура - не ти се иска да излизаш.



                 След това спира да се усеща. Първите минути кожата ухае на чисто и свежо, но изчезва бързо и за мен това е ок, предвид факта че слагам парфюм. Ако търсите дълготраен аромат от продукт за под душа, то този няма да оправдае очакванията ви.

 
                 Почиства кожата нежно, без да е премита или да оставя хлъзгави следи. Не изсушава и я оставя мека, гладка. Допълнителна хидратация няма, но и не опъва. Просто лек лосион след душ, е достатъчен през тези топли месеци. Подходяща е и за бръснене, само че все още не съм я пробвала за целта.


                 Една помпичка, която да напълни шепата ви, е достатъчна за цяло тяло при мен. Ако обичате да е обгърната в пухкава пяна, тогава ще са нужни две. Предвид цената при намаление, смятам че е оправда и си заслужава. Глезотия е, но бих казала полезна. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар