петък, 10 септември 2021 г.

Korres Pistachio Body Milk

              Korres е гръцка марка за натурална козметика, която последните години навлезна на нашия пазар заедно с Apivita. Основана е през 1996 г. и е вдъхновена от хомеопатични гръцки лекарства. Предвид избора на всякакви марки, не бях стигала до нея и това мляко за тяло е първия техен продукт, до който се докосвам. Избрах си го миналия месец, когато получих отстъпка от 10 лв за рождения ми ден в makeup.bg и трябваше да допълня поръчката си на T. Mugler Angel Nova :)


              Много обичам аромата и вкуса на шам фъстъка, затова и когато видях млякото, не се поколебах и веднага го сложих в кошницата. Освен това беше намалено на около 15-16 лв, та нямаше чудене дали да поръчам. Има и душ гел. В момента не е налично в сайта.


     

              Тубичката е цветна и е удоволствие дори само да я гледам. Цялата е в зелено и с пъпки на дръвчето с ядките. Направена е от рециклируем материал. А аромата ще попитате? Неустоимо гурме бих казала. Топъл, леко сладък и изключително красив. Ако има такъв парфюм, бих си го купила с най-голямо удоволствие.


                Класен и изтънчен микс от свеж шам фъстък с леки зелени нотки, обогатен с бадемово масло, алое и провитамин B5. Ухае ми на топла напитка с бурбонска ванилия, дори бих казала чай лате. Но с много ядки и пухкава сметана. С обилна пяна, поръсено с канела и гъста текстура. Уханието на това мляко ми напомня на характерната за студените зимни дни турска напитка "салеп", която пих в Мадо миналата зима. 


                Чувствен, богат и вкусен без да евтинее и да е прекалено сладък или излъчващ. На сгряваща зимна напитка и есенен кекс, на тиква с канела и орехи ухае, на мек пуловер и обгрижваща кожата формула. Аз усещам шеа и макадамия, тези нотки на маслените ядки. Много мога да пиша за млякото, но ще спра до тук. Ако харесвате идните сезони и всички техни красиви уханни страни, значи ще ви допадне. 


                 

                Не се натрапва, но издържа около 2-3 часа, а надграден с парфюми като Jean Paul Gaultier La belle, би бил страхотен за зимните дни. :)

               Формулата му е кремообразна и не се разтича, а наподобява меко масло. Разнася се с лекота и се абсорбира от кожата до минута. Хидратира и омекотява, прави я еластична и не лепне. Малко след това можете да се облечете без да чакате, което е голям плюс. Не е тежък и мазен, което много ми допада!


                 Количеството е 200 мл и пристига със защитно фолио, така че можете да разберете веднага дали е било отваряно. Не помня от кога не съм попадала на подобни опаковки. Korres можете да откриете в българския им сайт, Дъглас, Ремедиум, аптеки Промахон също. Дори душ гела на последното място е на промоция и се предлагат 2 на цената на 1.



Няма коментари:

Публикуване на коментар