петък, 10 септември 2021 г.

Кокосови бисквити с какаов крем и малини

             Обожавам малините и всяка свободна минута мога да приготвям десерти с тях. Дали кремообразни, пухкави или пък в пълнеж за бисквити, е без значение. Резултата винаги е отличен. Толкова са ароматни и вкусни, че мога да ги хапвам като бонбони. Затова днес ви споделям една бърза и лесна за приготвяне рецепта. Търпи промени откъм брашно и крем, така че се развихрете в кухнята и ползвайте въображението си. 


             Тези меки бисквитки си струват всяка загубена минута. Ужасно апетитни са, но и можете да вмъкнете в режима си като междинна закуска с кафето. Така че не губете повече време и директно извадете купата с бъркалката. 



             Можете да ги слепите като сандвичи, полеете с шоколад и декорирате с плодове или да ги изпечете с ядки/горски плодове и хапнете за закуска. Още по-хубавото е, че тестото е перфектно и за сочни, пухкави кексчета. Само добавете повечко бакпулвер и няколко малинки посредата. Звучи чудесно, нали?



 За около 12 бр са нужни:

2 средни яйца
90 гр подсладител по избор
3 с.л. кокосово масло
50 мл ядково мляко
50 гр овесено брашно
30 гр кокосово брашно
ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
малини, течен шоколад, филирани бадеми, бял шоколад - за декорация




              Разбивате яйцата с подсладителя и добавяте останалите съставки в описания ред. Добавете по-голямата част от бакпулвера в сместа, от която ще печете мъфини. Объркайте и сложете по 1 с.л. във формичката, 2 малинки и отново смес. Завършете с още плодчета и филирани бадеми. Стават много пухкави, сочни, мекички и ароматни!


              От останалото тесто оформете с лъжица върху хартия за печене, колкото големи искате да са бисквитите. Можете да направите и лека дупка по средата. Тях напълнете с крем или пък шоколад. А пожелание ги оставете стандартни и слепете с каквото ви душа иска. Аз добавих по 3 пресни малини.
Изпичат се за около 20-25 мин в загрята на 180 гр фурна без вентилатор. Извадете ги когато видите че са се зачервили.





             Хубавото на сместа е, че позволява да експериментирате. Когато има повечко набухвател и плодове, стават мъфини. В плоска форма върху хартия пък ги прави като софт кукис. Печете повече минути в зависимост от търсения ефект. Общо взето - използвайте вашето въображение, вкус и налични продукти.
              Полети с бял шоколад и с няколко пресни малини при печенето, приличат на Milka Jaffa, но са в пъти по-вкусни и полезни. Използвайте меки плодове, така няма да имате нужда да ги правите на сладко предварително. Толкова сочни са.... 



                Вие бихте ли си ги приготвили или ви се струват трудоемки? Аз съм пристрастена!



Няма коментари:

Публикуване на коментар