неделя, 5 септември 2021 г.

D & G Dolce Garden EDP

             Какво си представяте когато чуете думата градина? Цветя и плодове вероятно, а щом става дума за аромата й, очакванията са за притно и слънчево ухание. Място на което да се насладиш и заредиш с позитивни емоции. Dolce Garden е не просто познатата ви пролетна и свежа, зелена градина с рози и божури. Тя е екзотична, сладка, ухае на тропически остров и най-вкусните плодове. Като огромна купа, пълна с узрели и сочни плодчета. Измежду тях парчета кокос и тиаре.


             Изключително кокетен, момичешки и женствен в същото време парфюм. Ако обичате сладките кокосови аромати с ванилия, цветни щрихи и екзотичен вайб, значи непременно трябва да имате Dolce Garden. Трайността му е много добра, наситен е и се намира на прилича цена из изпитаните от мен онлайн магазини.

              В първата минута ви облива сока на сочна и ярка мандарина, която придава свежо усещане и в комбинация с пищен портокалов цвят, веднага дава заявка за плътен и омайващ аромат. Такъв от който можеш да вдишваш отново и отново. Като екзотичен коктейл с кокосов ликьор е!


              Неролито тук не е невинно, което ухае на чисто и с познатия ви елегантен характер. Няма да усетите и сапунени нотки. С деликатен намек е, колкото да не завие в гурме посока и да лепне аромата. Има и магнолия, но е ефирна и може да се долови бегло при полъх. Точно тя обаче омекотява пирамидата и звученето е женствено и луксозно.


               Екзотичните нотки започват да вземат превес няколко минути след старта, но те са в центъра и още в началото могат да бъдат разпознати. Кокоса е кремав, плътен и без химичен характер. Няма сухотата от ореха, която сте свикнали да има в плажните масла. Тук е луксозен, а жълтите представители на тропическите острови - тиарето и франджипани, директно го превръщат в коктейл. 


               Безалкохолен, но пък с наситен вкус и ванилията от базата изпъква неминуемо. Точно тя върху мен създава впечатление за кокосов ликьор. Дори като скъпо бренди на моменти. Сякаш има алкохол, така умело е съчетан че не звучи евтино и детинско. Нито пък е монотонен и скучен. Развитието му е чаровно и привлича погледи веднага. Оставя красива и впечатляваща диря. Без да навлиза толкова в лично пространство, но и да се обърнеш след него.


                Сладостта му е балансирана, въпреки че не е безобиден. Елегантен и секси в същото време. Само си представете как би стоял на кожа със загар по време на залез, докато се разхождате покрай морето и полъхва бриз. Мммм.. определено ванилията е абсолют. Не класическата, която напомня за кекс или кремче за торта. А е пищна и с подчертан характер. Звучи като Пина Колада, но без ананас. 


                  Франджипанито и тиарето ви препращат директно на някой остров с палми и лазурна вода. Има лек намек за слънцезащитен лосион, но колкото да ви ухае на ваканция, море и топла кожа. В комбинация с кокосовото мляко и ванилията завива в друга посока. 


                   Бадемовото мляко се усеща на финала, когато си отива и заедно със сандаловото дърво уравновесяват цялата тази картина. Плаж, море, кокос, тиаре, ванилия и цветни нюанси..... не биха звучали толкова хармонично и да те обгръщат с невероятната си аура, ако нямаше за фон дървесни нотки и нещо кремаво. Ако в повечето пирамиди сте свикнали да виждате пачули с ванилия, муск и кедър, тук тези две съставки омекотяват Сладката градина. Карат ви да се потопите мислено във вана с мляко, в косата франджипани, а в ръката Пина Колада и да сте под сянката на голяма палма. Ухае на ваканция, на лято в бутилка....


                  От линията Dolce на Dolce & Gabbana, точно Dolce Garden за мен си струва. Но пък в случай че си падате по цитруси и свежи цветни ухания - пробвайте Shine или класическия Dolce. Останалите мен не ме впечатлиха. Любимеца ми е именно Градината и нея бих препоръчала с две ръце. Опаковката е много сладка с това отворено цвете и роза посредата. Ето защо и съм почитател на оригиналите. Няма го кефа при имитациите, да държиш красивото бутилче. Но пък който не държи на това, смело мога да ви изпратя в Гиза. Тяхната версия е направена невероятно и въобще не ви е нужно да давате по-голяма сума за Dolce & Gabbana.

Няма коментари:

Публикуване на коментар