понеделник, 21 септември 2015 г.

Любими летни маски за лице - Avon Planet Spa

     От години харесвам и непрекъснато купувам маските за лице от по-луксозната серия на Avon, Planet Spa. За двете от тях вече съм писала отдавна, но т.к. не оставам без тях и има доста доволни момичета, си позволявам да ги спомена пак. А и лятото вече почти си отиде, ще бъде и като пост с какво почиствам лицето си през тези топли месеци. Става въпрос за маската с МММ - минерали от мъртво море, с глина и расул (турската серия) и с цвят от тайландски лотос. И трите са идеални за дълбоко почистване, глинени, подходящи за моя тип кожа - нормална към суха, лятото комбинирана.


      Planet Spa dead sea minerals facial mud mask - тази маска с кал от Мъртво море е най-популярна от всички и има защо да е сред бестселърите. Аромата и е много хубав, напомня на мъжки/унисекс парфюм и точно на спа процедура с глина, по-силно ухае от някои други маски, но толкова готино, релаксиращо чувство създава, че не може да ми дойде в повече. Обожавам да я ползвам в горещините. Сива е на цвят, стои се 5-10 минути с нея, аз понякога и повече я оставям, прави кожата гладка и идеално чиста. Порите са свити. Ако сте с много суха кожа може и да ви дойде леко изсушаваща, но с лек хидратиращ крем/гел, всичко си идва на мястото. При мен няма подобен ефект. Икономична е. Когато я изразходя, ще си я взема отново. Вече е в нова опаковка между другото. На мен ми е втора, малко след като я получих, ги обновиха. Има и ексфолиант от серията, но още не съм си го купувала.


       Planet Spa Thailand lotus flower deep pore cleansing face mask - обожавам аромата на лотос, но не само той е причината да я обичам. И от тази маска ми е втората тубичка. Мирише божествено, кожата наистина е мноооого добре почистена и порите са свити. Дори бих казала че на мен ми идва малко по-силна, действително изсушава, но за това са хидратиращите кремчета. Когато чувствам, че имам нужда от дълбоко почистване и особено почивка, след душ редовно посягам към нея. Жалко е, че вече не се предлага или пък я пускат веднъж в годината. Бях си я поръчала миналото лято, появи се за малко в каталозите и пак изчезна.


       Planet Spa turkish thermal baths rhassoul clay face mask е от стара серия, Turkish Thermal Baths, от която имаше черен сапун за тяло и беше супер харесван продукт, но него спряха. Серията беше много сполучлива, уви и нея решиха да махнат. Сега обаче пускат подобна, за феновете цък на 120-121 стр. да разгледате. Маската с расул има подобен аромат на първата - с МММ, но наистина се усеща духа на Турция. На леко пикантно, на подправки, но тук няма общо със силните ориенталски задушливи и сладникави миризми. Ухае някак балсаместо, свежо и отпуска сетивата. Светлокафява е на цвят. И на тази маска, както и с лотоса, пише на опаковките да се престои по 5 минути с тях, обаче аз ги държа поне по 15. Не може за кратко време да стегне и изсъхне на лицето, макар че аз нанасям тънък слой. Кожата ми след маската с расул също е много чиста, свежа и мека. Освен това успява да изкара себума около носа ми и се появяват онези бели точки, като малки пъпчици, които с едно леко стискане излизат. Сякаш сте на парна баня. Не ми изсушава кожата. Мисля че съм я виждала по каталозите и имате шанс да се сдобиете с нея.


        Маските от Planet Spa са по 75 мл, стандартен за серията размер. Обобщавам с няколко думи защо са ми любими - икономични са и доста ми допадат ароматите им, почистват страхотно кожата, на достъпна цена са. Имам и други, но за тях в бъдеще ще има постове. :)

 

3 коментара:

  1. И трите маски са страхотни, имам ги и бих повторила покупката на всяка една от тях. Единствено тази с маслина не ми хареса :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам и с маслината, но скоро не съм я ползвала. Тя е хидратираща и няма какво много да се очаква от нея.

      Изтриване